Maak snelkoppelingen om snel opnieuw op te starten naar het alternatieve besturingssysteem in een Vista/XP Dual-Boot

Als je een dual boot-systeem hebt en vaak heen en weer schakelt van Vista naar XP, heb je je waarschijnlijk al geërgerd aan het feit dat je moet wachten tot het opstartmenu verschijnt en het juiste besturingssysteem kiest ... en de helft van de tijd dat je stap weg en het eindigt toch in de verkeerde.

Met enkele eenvoudige batchbestanden en opdrachtregelmagie, kunnen we twee snelkoppelingen maken, zodat u gewoon kunt klikken om opnieuw op te starten in XP of opnieuw op te starten in Vista, en klaar bent.

Maak de snelkoppeling om opnieuw op te starten in XPOm de snelkoppeling te maken, moeten we een eenvoudig batchbestand maken, wat we kunnen doen door Kladblok te openen en vervolgens de volgende tekst in te plakken:

bcdedit /bootsequence {ntldr} /addfirst
Afsluiten /r /t 0

De eerste regel voert de bcdedit-tool uit en stelt de XP-partitie in als een eenmalige opstartstandaard, en vervolgens roept de tweede regel de opdracht shutdown aan met de reboot-optie.

Als je klaar bent, sla je het batchbestand op in een map, zorg ervoor dat je het bestand een naam geeft met de extensie .bat en kies Alle bestanden in de vervolgkeuzelijst Opslaan als (erg belangrijk).

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 1

Nu wilt u een snelkoppeling naar het batchbestand maken op een gemakkelijk toegankelijke locatie en het een nuttige naam geven. Open de snelkoppelingseigenschappen en klik op de knop Geavanceerd en kies vervolgens Uitvoeren als beheerder. Erg belangrijk!

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 2

Je kunt de snelkoppeling ook een leuk pictogram geven als je wilt, of niet. Hoe dan ook, je hebt nu een snelkoppeling die je opnieuw opstart in XP door erop te klikken (en door de UAC-prompt te klikken als je UAC hebt ingeschakeld).

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 3

Voor extra tegoed kun je ook een snelkoppeling maken die niet om UAC vraagt, maar er zijn nog een paar stappen voor nodig.

Maak de XP-snelkoppeling om opnieuw op te starten in Vista

Het volgende deel van de tutorial vereist dat je in Windows XP bent, omdat we de snelkoppeling gaan maken die je opnieuw opstart in Vista.

Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken op welke stationsletter Windows Vista staat als u zich in XP bevindt. In mijn installatie bevindt Vista zich op de E:-schijf:

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 4

We moeten dit weten, zodat we dezelfde bcdedit-opdracht kunnen uitvoeren die we in de eerste stap hebben gedaan. Voer het gewoon uit vanaf de opdrachtprompt zonder argumenten zoals deze:

E:WindowsSystem32cdedit

Je moet de uitvoer bekijken voor iets dat lijkt op het gemarkeerde gedeelte hieronder, wat de unieke ID is van je Vista-partitie voor zover het bcdedit betreft.

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 5

Als u met de rechtermuisknop klikt en Markeren kiest in de opdrachtprompt, kunt u deze selecteren en naar het klembord kopiëren met de Enter-toets. We hebben het nodig voor de volgende opdracht.

Open Kladblok om een ​​nieuw batchbestand te maken, net zoals we eerder deden, en plak het volgende in, vervang IDGOESHERE door de tekst die je hebt gekopieerd van de opdrachtprompt hierboven, en zorg ervoor dat je E: vervangt door je stationsletter als deze anders is.

E:WindowsSystem32cdedit /bootsequence IDGOESHERE /addfirst
afsluiten /r /t 0

Mijn opdracht ziet er bijvoorbeeld meer als volgt uit:

E:WindowsSystem32cdedit /bootsequence {005f3343-44da-11dd-82b2-9c50424120af} /addfirst
afsluiten /r /t 0

Sla nu het batchbestand op, zorg ervoor dat u een .bat-extensie kiest en kies Alle bestanden onder Opslaan als type.

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 6

Onder XP is er geen reden om een ​​snelkoppeling te maken, hoewel je dat zeker kunt als je wilt.

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 7

Dit batchbestand zal u onmiddellijk opnieuw opstarten in Vista.

Versnel het herstartproces

Een van de eerste dingen die je waarschijnlijk is opgevallen als je de hele tijd opnieuw opstart, is dat 30 seconden wachten op het standaard besturingssysteem tijdverspilling is. Je weet waarschijnlijk al hoe je dit kunt versnellen, maar als je dat niet doet, behandelen we het toch.

Open Configuratiescherm Systeem en klik op de link Geavanceerde systeeminstellingen in de linkerhoek.

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 8

Klik vervolgens op de knop Instellingen onder het gedeelte Opstarten en herstellen.

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 9

Je kunt de standaardwaarde van 30 seconden wijzigen in iets veel minder ... Ik kies meestal 3 seconden, maar je kunt elke hoeveelheid gebruiken die je wilt. Ik zou niet aanraden om het veel minder in te stellen, omdat het anders erg moeilijk zal zijn om handmatig te kiezen.

maak-snelkoppelingen-om-snel opnieuw op te starten naar de alternatieve-os-in-een-vistaxp-dualboot foto 10

Nog snellere reboots

U kunt het herstartproces nog meer versnellen door Vista en XP zo in te stellen dat ze automatisch inloggen. Natuurlijk moet je dit alleen op een persoonlijke desktop thuis doen, ik zou niet aanraden om automatisch in te loggen op een laptop of werkcomputer.

De titel zegt Windows Vista, maar dezelfde exacte stappen werken ook op XP:

Automatisch inloggen op Windows Vista

Meer verhalen

Beheer je leven met Rainlendar2

Het organiseren van al je taken kan tegenwoordig een behoorlijke uitdaging zijn. Op het werk levert uw werkgever waarschijnlijk een agenda- en takenlijsttoepassing zoals die in Outlook zit. Maar wat als u een kleine ondernemer of thuisgebruiker bent en geen zin heeft om geld te verspillen aan een duur kantoor?

Afdrukken naar een PDF-bestand in Windows Vista

Ik was bonnen aan het afdrukken van Newegg en andere sites waar ik dingen heb gekocht, toen de gedachte bij me opkwam: het zou veel papier besparen als ik ze in plaats daarvan allemaal naar een pdf-bestand kon afdrukken, dat ik dan kon opslaan in mooi georganiseerde mappen in plaats van papieren exemplaren

Donderdag Pre-Holiday Lazy Links Roundup

Morgen is het een feestdag hier in de VS, en aangezien ik het de laatste tijd extreem druk heb gehad, dacht ik dat ik snel een lijst zou maken van enkele van de geweldige inhoud op enkele van mijn favoriete blogs, meestal van onze eigen Mysticgeek.

Herstel het item 'Zoeken...' naar het mapcontextmenu in Windows Vista SP1

Een van de ongewenste wijzigingen die Microsoft in Service Pack 1 heeft geïntroduceerd, was het verwijderen van enkele van de gemakkelijke manieren om naar het zoekscherm te gaan: de startmenuknop en het contextmenu-item van de map. Gelukkig kunnen we het item Zoeken ... gemakkelijk weer toevoegen aan het contextmenu met een eenvoudige registeraanpassing.

Maak een snelkoppeling of sneltoets om de weergave 'Alle gebruikers' van Taakbeheer te openen in Windows 7 of Vista

Heb je je ooit afgevraagd hoe je Taakbeheer kunt openen met de weergave Alle gebruikers in plaats van alleen je eigen processen? Een van onze lezers schreef met dezelfde vraag, dus ik schrijf het voor iedereen op.

Maandag Plezier Met NoiseGames

Wie wil er zelfs maar aan denken om op maandag aan het project TPS Report te werken? Neem de tijd en speel wat met Noisegames om de rand eraf te halen. Dit zijn erg cool, hersenloos maar leuk interactief webspeelgoed.

Een nieuwe computer bouwen - Deel 4: Windows installeren en stuurprogramma's laden

Nu we de computer in elkaar hebben gezet en de BIOS-opties hebben ingesteld, moeten we aan de slag: het besturingssysteem installeren. Voor de doeleinden van dit artikel zullen we ons concentreren op Windows Vista, maar we zullen proberen om ook kort in te gaan op XP.

Verborgen XP-hulpprogramma: Verifier

Eerder deze week hebben we het proces van het terugdraaien van een apparaatstuurprogramma in XP besproken. Een stap die we kunnen nemen om te controleren of het stuurprogramma dat we downloaden zal werken, is het gebruik van een weinig bekend XP-hulpprogramma genaamd Verifier.

Problemen oplossen met Firefox 3 die vastloopt of vastloopt

Met alle fanfare rond de release van Firefox 3 en het vestigen van een nieuw wereldrecord voor downloads, leek het feit dat veel mensen problemen hebben met Firefox-instabiliteit verloren te gaan in de shuffle ... dus besloot ik een lijst op te stellen met het oplossen van problemen methoden die kunnen helpen bij het oplossen van

Gmail-contacten importeren in Thunderbird

Gmail is een geweldige e-mailservice en Thunderbird is een geweldige gratis e-mailclient. Het toevoegen van uw Gmail-account aan Thunderbird is heel eenvoudig en ongecompliceerd. Thunderbird 2.0 heeft er een specifieke optie voor.