Fast Forward: Q&A met Dolby's hoofdwetenschapper, Poppy Crum

Virtual en augmented reality waren dit jaar hot topics op SXSW, maar de gesprekken gingen verder dan headsets. Om echt meeslepend te zijn, moeten ervaringen alle vijf de zintuigen omvatten. Zicht, geluid, aanraking, geur en zelfs smaak.

Geen enkel bedrijf weet meer van technologie en menselijke zintuigen dan Dolby, dat baanbrekend werk heeft verricht, van surroundgeluid tot HDR-beeldvorming. Ik had het geluk om bij de show te zitten met de hoofdwetenschapper van Dolby Laboratories, Poppy Crum.Crum is ook een adjunct-professor aan de Stanford University in het Center for Computer Research in Music and Acoustics en het Program in Symbolic Systems. Crum was bij SXSW als onderdeel van de IEEE's Tech for Humanity Series. Ze begrijpt geluid en nog veel meer.


Costa: Poppy, heel erg bedankt dat je vandaag bij ons bent gekomen.

Crum: Bedankt dat je me hebt. Het is geweldig om hier te zijn.

Dus we gaan praten over hearables, we gaan praten over augmented reality, we gaan praten over misschien een beetje virtual reality, misschien zullen we praten over die pijnloze migraine die wij twee van tijd tot tijd ervaren. Allereerst jouw rol bij Dolby. Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? Wat doe je als je op kantoor aankomt?

We hebben een groot team van computationele neurowetenschappers en mensen die experts zijn in zintuiglijke waarneming. Als je terugkijkt op de geschiedenis van Dolby en teruggaat, zelfs 50 jaar, in de kern van het bedrijf, is het altijd een begrip van de menselijke ervaring geweest. Ik denk dat het heeft geholpen om te differentiëren hoe we denken over bouwtechnologie.

Dus op dagelijkse basis, de mensen in mijn team en de mensen met wie ik werk, kijken we over technologieën heen. We zijn niet alleen gezond meer, het gaat echt om een ​​holistisch gevoel. We hebben laboratoria en er vinden de hele dag veel experimenten plaats.

Ons nieuwe gebouw heeft, zoals we zeggen, wel 100 labs, maar we hebben een aantal fantastische biofysische labs. Mijn achtergrond [is] een neurofysioloog - hetzelfde met veel mensen in onze teams. En er is de menselijke fysiologie die dagelijks plaatsvindt om na te denken over nieuwe technologieën, en er wordt zeer baanbrekend werk verricht om na te denken over hoe we informatie ervaren die multisensorisch is en echt kijken naar hoe we in de toekomst inhoud gaan consumeren die zo rijk is en wat dat gaat betekenen voor hoe het ons lichaam beïnvloedt, hoe het van invloed is op hoe we omgaan met anderen en onze zintuigen?

Een van de dingen waar je het tijdens de show over hebt gehad en waar we veel meer over hebben besproken op PCMag, is dit hearables-segment. Hearables is geen woord dat volgens mij veel van ons publiek kent. Wat betekent dat voor jou als je het woord hearables hoort? Wat betekent het?

Op dit moment denk ik dat het een term is die nog moet worden gedefinieerd. Ik zie het graag als een zeer grote subset van producten en mogelijkheden. Het is een draadloos apparaat of in sommige gevallen zelfs bedraad. Omdat Amazon Echo een hoorbaar zal noemen en dat is aangesloten, maar het is een apparaat met microfoons of sensoren, maar het legt gegevens uit de omgeving vast en gebruikt die gegevens op de een of andere manier om uw ervaring te verbeteren. Vaak zijn er op dit moment veel bedrijven die denken in de draagbare ruimte, een apparaat dat draadloos is, op je lichaam wordt gedragen, maar er zijn ook statische hearables als we kijken naar Google Home en Amazon Echo, en die zijn transformationeel.

Een hoorbaar betekent niet per se dat het alleen gaat om het versterken van de geluiden om je heen. Het kan informatie over de geluiden om je heen verzamelen en die gebruiken om je op de een of andere manier een betere ervaring in de wereld te geven. Je zou kunnen denken aan het vastleggen ... het oor, zo blijkt, is een geweldige plek om biofysische informatie op te pikken, zodat je daar veel informatie kunt vastleggen. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat analyses informatie vastleggen over de geluiden om je heen, je gesprekken, en dat gebruiken als een manier om je dag te verbeteren of je te optimaliseren.

Hier zijn ook veel zorgen over. Eén ding dat we zien, is volgens mij de moeite waard om te noemen, en ik denk dat het zal veranderen en helpen definiëren wat deze ruimte is, verandering in regelgeving.

Op dit moment zijn hoortoestellen hoorbaar. Hoortoestellen zijn een augmented reality-apparaat, maar je hebt deze klasse consumentenapparaten die gehoorverlies kunnen helpen verminderen, die de mogelijkheid hebben om een ​​augmented reality-apparaat te zijn voor iemand met een normaal gehoor, die zelfs een game-apparaat kunnen zijn . Je krijgt de kruising van deze velden, dat medische apparaat dat in deze grotere klasse valt, en je krijgt een klasse consumentenapparaten die duidelijk deze grenzen overschrijdt en veel verwerking voor ons doet.

In termen van hoortoestellen denken mensen aan hoortoestellen dat als je eenmaal je gehoor begint te verliezen, je een hoortoestel kunt krijgen dat je dan een deel van je gehoor teruggeeft, maar er zijn veel interessante dingen die kunnen gebeuren als mensen begonnen hun gehoor te vergroten met ... ze hebben een normaal gehoor, maar ze willen iets meer dan normaal horen.

Absoluut. Ik ben er altijd een groot voorstander van om deze willekeurige grens niet te creëren waar we zeggen: 'Nu heb ik gehoorverlies.' Ons gehoor, vanwege de vele elementen in de wereld en geluid, is zelfs aspirine een ototoxisch dat je moet zijn-

Is dat juist?

Absoluut. De combinatie van elementen die je erin stopt. Ons gehoor begint te verslechteren in onze vroege jaren '20 en waarschijnlijk zelfs eerder met sommige van de harde geluiden waar mensen naar luisteren.

Vooral Zuid door Zuidwest.

Ja. Hearables hebben zoveel verschillende mogelijkheden die u kunt hebben, of het nu gaat om controle over het rechtstreeks naar uw apparaat streamen van uw inhoud, draadloos, controle over elementen, de ruimtelijkheid van informatie. Dingen waarvan ik denk dat we het over hebben. Er is een grote duw geweest in het verzamelen van informatie, het vergroten van ons visuele gevoel met Google Glass of sommige van deze andere bedrijven, en we willen echt dat de sonische component daarvan heel belangrijk kan zijn om ons in staat te stellen voorbij te gaan aan wat we een capaciteitsbeperking zouden kunnen noemen en om informatie in onze wereld op te nemen en echt als een geluid weer te geven.

Het lijkt mij dat hetgene waardoor mensen anders gaan denken over geluid en spraakbediening en spraakinteracties, maar ook over privacy, apparaten zijn zoals Google Home en Amazon Echo, die echt de eerste reguliere spraakinterfaces zijn die we hebben gehad voor deze digitale wereld en het komt met al deze verschillende gevolgen, waarvan ik denk dat we ze net beginnen uit te zoeken. Waar zie je die markt naartoe gaan?

Dat is een geweldige vraag. Ik moet zeggen dat ik denk dat deze apparaten op zoveel manieren transformationeel zijn, en ik ben een sterke gebruiker en een sterke deler van hen, deels om ook te begrijpen en te kijken waar ze naartoe gaan evolueren en hoe ik ze gebruik in mijn leven op een dagelijkse basis. Het idee dat mensen bereid zijn om microfoons altijd aan te hebben, dat is een grote sprong, en het is een grote sprong dat, wat kunnen we daarmee doen? Ik denk dat we de technologie moeten ontwikkelen tot waar we willen zijn.

Op dit moment is stem iets geweldigs. Het geeft mensen controle; het brengt ze aan boord om dit apparaat als assistent in hun leven te hebben. Tien jaar later wil ik niet meer dingen in mijn leven onder controle hebben. Ik wil dat mijn apparaten... Ik ga meer vertrouwen op mijn gegevens dan dat ik in sommige gevallen weet wat ik nodig heb en ik wil dat de apparaten...

Anticiperend.

Absoluut. Ik wil dat ze proactief zijn en veel informatie vastleggen over de geluiden om me heen, of ik nu hoest en mijn temperatuur moduleer. Of gewoon om mijn afspraken voor mij te maken wanneer dat nodig is of om ook gewoon ons leven vooruit te helpen zonder ze allemaal onder controle te hebben.

Je zou je kunnen voorstellen dat de Echo zou kunnen detecteren of je gesnoven hebt. Het kan detecteren of je klinkt alsof je een zere keel hebt, of dat je hebt gehoest, en laat je dan weten dat het klinkt alsof je verkouden bent.

Om door te gaan en de afspraak van uw arts voor u te plannen voordat u [weet dat u het nodig heeft]. Dat klinkt een beetje ver om dat te willen, maar tegelijkertijd denk ik dat we er zullen komen. Ik denk dat de stap om stembesturing te hebben, en deze in ons leven te integreren, ons er comfortabel in zal maken.

In de toekomst zullen we ons alleen ongemakkelijk voelen wanneer dingen niet werken en wanneer het weg is en wanneer het afwezig is.

Ik had een ervaring met een Echo waardoor ik me realiseerde hoeveel het de interacties die ik had overstegen had en mensen in verschillende demografische groepen kon helpen. Maar ja, ik denk dat mensen veel hebben nagedacht over deze apparaten voor toegankelijkheid, wat geweldig is. Zoals de toegang die het kan bieden aan zowel zeer jonge kinderen of verschillende leeftijdsgroepen of verschillende mensen die...

Mensen met een handicap of tekortkomingen of hiaten die met technologie zouden kunnen worden ingevuld. Absoluut. In mijn geval had ik een familielid dat in het ziekenhuis lag en hij stierf een paar weken geleden. Ik had hem gekocht, net toen Echo uitkwam; Ik kocht een Echo voor hem als toegankelijkheidsapparaat. Hier is de transformatie. Ik heb het naar het ziekenhuis gebracht en dit soort apparaten zijn fenomenaal voor een ziekenhuisomgeving. De privacykwesties worden belangrijk om te overwegen, maar we gebruiken het voornamelijk voor muziek die in die omgeving wordt afgespeeld.

Maar op dit moment was mijn familielid niet erg vocaal, had niet gesproken, en we speelden muziek op de Echo waarvan we dachten dat hij het zou willen horen, Bach en zeer kalmerende muziek en eerlijk gezegd, sommige van de laatste woorden die hij zei, en ik maak geen grapje, die ik me herinner, waren: 'Alexa, speel Al Green.' Hij wilde haar Al Green, Sly en The Family Stone en dit apparaat gaf hem die toegankelijkheid. Het was empowerment en in een tijd waarin het erg krachtig was.

Er zijn veel technologieën in het spel. Je hebt het feit dat Al Green beschikbaar is en dat er een enorme muziekbibliotheek is die een spraakopdracht verwijderd is en dan heb je de spraakopdracht zelf, waardoor hij het persoonlijk kan aanvragen. Er gebeurt daar dus veel.

Ik denk dat als je het privacyprobleem ter sprake brengt, een andere vraag is dat voordat Alexa de afspraken met onze dokter maakt, ik vermoed dat een of ander farmaceutisch bedrijf ons een medicijntafel zal aanbieden of dat onze allergieën opspelen en een Zyrtec aanbieden, en ik denk dat dat bijna een tussenstap is waar we doorheen moeten, waar wie de controle gaat hebben over al die gegevens die worden vastgelegd en die we weggeven in dit audioformaat.

We moeten het omarmen als we niet nadenken over de regelgevingskant en we niet nadenken over hoe we mensen op hun gemak kunnen stellen door u, zelfs meer, gegevens te verstrekken dan we momenteel zijn. Ik denk dat Amazon nu zegt: 'We luisteren alleen als je Alexa zegt', maar om te doen wat ze echt kunnen, moet je de hele tijd luisteren, maar we moeten de problemen oplossen die we allemaal prettig vinden met wat je met die gegevens doet.

Er is op dit moment een grote trend van bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, of het nu gaat om autoverzekeringen of ziektekostenverzekeringen die consumenten een deal bieden of een manier om lagere tarieven te krijgen als ze toestaan ​​dat hun gegevens worden gevolgd als ze hun gegevens weggeven. Ik denk dat het erg krachtig is. Ik denk dat het een deel van onze toekomst zal zijn, daar bestaat geen twijfel over, maar die toekomst van wat de gevolgen zijn van het delen van die gegevens, die is nog niet eens gedefinieerd, en het is moeilijk te voorspellen. We moeten dus echt nadenken over hoe die toekomst eruitziet.

Ik denk ook dat er een permanent probleem is waarbij mensen zeggen: 'Ik vind het niet erg als ik mijn zorgverzekeraar of mijn verzekeringsmaatschappij het aantal stappen geef dat ik elke week doe', maar die informatie gaat nergens heen, en de stappen u deze week doet, zal over 30 jaar doorzoekbaar en geïndexeerd zijn, en dat idee van digitale duurzaamheid waarmee we vandaag leven, dat in de menselijke geschiedenis nooit echt eerder is gebeurd. Als je daar nog aan toevoegt dat je altijd een microfoon in je keuken zou kunnen hebben, gaan al die gegevens nergens heen. Amazon zal het altijd hebben.

Die toekomst is ongeschreven en we kennen de gevolgen niet. We weten niet hoe we regelgeving moeten definiëren, maar die kunnen in de toekomst zelfs veranderen omdat er veel kan veranderen.

En hier is nog iets. Ik denk dat de EU op cultureel gebied heeft geprobeerd om op dit moment veel meer consumentenbeschermende regelgeving vast te stellen, maar het is niet duidelijk wat het betekent om de gegevens te laten bestaan, en we moeten zorgen voor interoperabiliteit wanneer u op reis bent. We moeten de beveiliging van kleine IoT-apparaten verzekeren. Dat is iets heel belangrijks waar we naartoe moeten, en ik denk dat mensen actief zijn.

Als je kijkt naar wat Dolby doet en alle technologieën waaraan ze werken, begin je gemeenschappelijke thema's te zien, en een daarvan is dat het bedrijf echt probeert mensen superzintuiglijke waarneming, bovenmenselijke krachten te geven. Het klinkt over de top. Het klinkt hyperbolisch, maar er zijn talloze voorbeelden van mensen die bovenmenselijke krachten krijgen met behulp van technologie. Kunnen we het over een paar hebben?

Absoluut. Dus ik kom uit een achtergrond als neurowetenschapper, die nadenkt over hoe we deze dingen integreren in technologie en er zijn een paar dingen die belangrijk zijn. Als we nadenken over wat augmented reality is of wat technologie vandaag voor ons kan doen ... toen ik voor het eerst bij Dolby kwam, waren we misschien aan het werken aan Dolby Vision en Dolby Vision is een beeldtechnologie met een hoog dynamisch bereik en een waterkleurengamma . Om een ​​idee te krijgen: het typische display dat u ongeveer drie jaar geleden zou hebben gekocht, zou drie tot 400 candela per vierkante meter zijn geweest. De maan, de natuurlijke maan is ongeveer één tot tweeduizend, zonlicht op zwarte bestrating, je krijgt tot 15.000 candela per vierkante meter.

Displaytechnologie was dus ver verwijderd van wat ons eigenlijke sensorische systeem aankon en tijdens het ontwikkelingsproces werkten we met wat inhoud en apparaten waarmee we tot 20.000 candela per vierkante meter konden krijgen in de helderheid die werd geproduceerd.

En dit is niet noodzakelijkerwijs contrast, dit is geen resolutie, dit is de helderheid.

Ja, vanuit een waarnemings- en zintuiglijk perspectief, voor veel kijkafstanden, zijn we behoorlijk maximaal in welk zintuiglijk systeem, je perceptuele systeem aankan met betrekking tot resolutie. Maar wat betreft helderheid en kleurengamma, we waren nog lang niet in de buurt en dus is het best spannend om te zijn, oké, er is een gebied waar we de ervaring kunnen verbeteren, en we kunnen toonaangevend zijn op dit gebied en dat is best spannend.

Dus door deze studies te doen, denk ik dat ik me realiseerde hoe krachtig dit zou kunnen zijn en ook herdefinieerde waar ik dacht dat immersieve technologie over zou moeten gaan, was dat we naar wat vuurinhoud en de candela keken. Ik denk dat we speelden met ongeveer vier- tot zesduizend candela per vierkante meter, en ik keek ernaar en ik voelde mijn gezicht reageren op alleen het vuur. Deze man sloeg een vlam naar me, dus er is een grote spiegelende, echt heldere vlam en ik dacht: 'Oh.' Dat zou warmte kunnen produceren, vermoedelijk alleen op het display zelf. Dus sprak met een van de belangrijkste ontwikkelaars en vroeg hem en hij zei: 'Het zou constant moeten zijn.' Dus ik koop een thermische camera, gebruik thermische beeldvorming, volg het scherm, volledig constant, maar we waren in staat om consistente veranderingen op de gezichten van mensen te laten zien die afhankelijk waren van de inhoud.

Dus alleen gebaseerd op de limieten die het netvlies bereiken, zeggen mijn hersenen: 'Oké, ik heb nog nooit een vlam ervaren die zo helder was en niet echt was, dus waarschijnlijk zullen mijn hersenen zich met dat vuur gedragen alsof het dat wel is. echt.'

Dus als we nu nadenken over meeslepende technologieën en het creëren van superkrachten en het creëren van ervaringen, kunnen we eraan denken dat ze ons fysiologische systeem op een natuurlijke manier, een authentieke manier, betrekken en dan kunnen we ze verbeteren. We hebben het vermogen om verder te gaan dan wat je in de natuurlijke wereld zou kunnen ervaren, en dat wordt behoorlijk krachtig.

Ja, het is een geweldig voorbeeld. We hebben ook een beetje gesproken over hoe we in PCMag een aantal ER-systemen hebben getest. Er zijn daar veelbelovende technologieën in de maak. We richten ons altijd op hoe het eruit ziet op het scherm, op de resolutie, maar de audiocomponent tot virtual realty en augmented reality is net zo belangrijk als de visuele component en helpt de ervaring te verkopen. Kun je iets vertellen over wat je daar vindt en hoeveel dat bijdraagt ​​aan de ervaring?

Een geweldige trend in het hele bedrijf, niet alleen in ons bedrijf, maar ook in andere, is de erkenning dat je het ene zintuig niet zonder het andere kunt bestuderen. Als we kijken naar toekomstige apparaten en holistische apparaten in AR en VR. Op dit moment zijn alle belangrijkste VR-apparaten visueel, maar een gehoorapparaat is wat mij betreft, ook al willen ze dit misschien niet heten, een augmented reality-apparaat. Het probeert uit te breiden van het basis fysiologische systeem, de toestand ervan. Cochleaire implantaten, een van de eerste geïmplanteerde biofysische apparaten.

Als je nadenkt over wat we willen in augmented reality? We willen onze beleving van de wereld verbeteren. We willen dat het niet iets is dat interfereert en ons teveel gegevens geeft die we niet meer kunnen doen wat we vroeger deden. Op dit moment zitten we in de trend van echt coole ervaringen, maar we zijn niet verbeterd en geraakt op de manier waar ik naar uitkijk, de alledaagse activiteiten in ons leven beter maken, of ons meer betrokken laten zijn bij mensen omdat die dingen zijn verbeterd. Ik zal daar zo meteen een voorbeeld van geven, maar echt, we willen verbonden zijn, we willen betrokken zijn bij ons leven. We willen meer informatie kunnen opnemen, we willen verhoogde ervaringen hebben en we willen controle hebben over hoe rijk deze ervaringen zijn.

Dus als we alle gegevens nemen die we kunnen vastleggen of ... meer gegevens zijn niet altijd beter, maar als we proberen onze visuele te verbeteren ... Ik heb dit in het leger zien gebeuren, ik heb het gezien gebeuren met technologie. Waar ik een AR-apparaat wil maken en ik neem informatie die ik probeer te verbeteren, en ik stop het allemaal in mijn visuele systeem. Ik stop het allemaal in een bril, of ik zet het op plekken waar ik moet kijken. Nou, ons brein kan niet zoveel informatie verwerken, we kunnen het niet tegelijkertijd opnemen.

Dus dat is waar geluid ... we hebben in zekere zin een capaciteitsbeperking, maar raad eens? We hebben andere zintuigen. En plotseling openen we deze hele winkel die we kunnen gaan gebruiken om onze ervaringen te verbeteren, en raad eens? Dit is een cliché, maar wat moet ik doen als ik naar een enge film kijk wat betreft het creëren van een fysiologische ervaring? Ik zet het geluid harder. Dus dat is niet alleen een heel diepgeworteld onderdeel, het is een hele kans om onze levensstijl te verbeteren en te verrijken in termen van hoeveel informatie we kunnen opnemen en hoeveel informatie we kunnen verwerken. Zelfs als we stemmen hebben gescheiden of geluidselementen hebben, ruimtelijk ongelijk, kunnen we ze eigenlijk tegelijkertijd verwerken in plaats van dat onze hersenen en de informatie volledig nutteloos zijn of dat al onze hersenen en cognitieve capaciteit worden gebruikt door dat ene ding te doen. Het opent echt hoe ons situationeel bewustzijn en wat we kunnen doen.

De audiocomponent en al deze VR-dingen, als we ze beginnen te testen, dat is iets dat we in elke recensie stoppen, is dat het er zo uitziet, het klinkt zo, en dan zouden de twee moeten samen iets groters zijn dan de som van de delen.

Je kunt bedenken dat er zoveel verschillende dingen zijn die we kunnen doen met geluid in een AR of een VR. Het is duidelijk dat het creëren van een ruimtelijke ervaring belangrijk is, maar het is er een belangrijk onderdeel van, maar Dolby Atmos is dus een voorbeeld van een objectgebaseerde geluidslevering en -weergave. Dus als dingen in Atmos worden geschreven en de geluidselementen leven met een datapakket, een datastroom eraan gekoppeld. Dus je kunt je voorstellen dat dat een heel ... kan zijn die je kan vertellen waar een geluid zou moeten zijn, ongeacht hoe je dat geluid nabootst, maar het heeft die locatie. Het heeft een breedte, het heeft een luidheid, maar het kan ook GPS-coördinaten. Het kan ook allerlei informatie bevatten als we krijgen ... we kunnen in de toekomst emotionele inhoud hebben over hoe het je zou moeten beïnvloeden als we iets weten over de interactie die plaatsvindt.

Dit zijn de soorten toekomstige dingen die kunnen gebeuren. Als je aan een AR-apparaat denkt, kan het veel informatie opleveren dat we momenteel kaarten gebruiken om op onze telefoon of in een auto te kijken. Deze dingen kunnen heel gemakkelijk in een laboratorium worden gedaan om een ​​gesonificeerde versie te maken die je trackinginformatie geeft en je vertelt, niet verbaal, maar je pings geeft die je vertellen waar geluiden zijn, waar je heen moet. Het probleem is dat we ervoor moeten zorgen dat het robuust en consistent is voor alle gebruikers en dat is een ingewikkelder probleem.

Mappings is een goed voorbeeld dat het nog steeds grotendeels op het scherm is gebaseerd en toen Google Glass uitkwam, kon je al deze informatie zien, dit kleine kleine venster in je visuele weergave. Wat ik echt wilde, was dat het me in mijn oor zou vertellen of ik naar rechts of naar links moest.

Ja.

En je bent daar, vlak naast het oor, je zou me het spraakcommando kunnen geven. Ik dacht dat het een beter audiosysteem en geluidssysteem was dan het visuele systeem met betrekking tot draagbare oplossingen.

Absoluut. En nogmaals, nou, niet weer, ik denk dat je het belangrijkste punt hebt bereikt, namelijk dat dit allemaal hulpmiddelen zijn, en op dit moment, vandaag, hebben we hulpmiddelen die we op verbazingwekkende manieren kunnen gebruiken, inclusief neurocontrole en zo, maar de vraag is niet laten we ... het is het kiezen van de juiste tools voor de gegevens, voor de technologie, voor de gebruikerservaring die u probeert te bereiken. Je moet contextueel optimaliseren voor en personaliseren voor je persoon en voor wat ze proberen te bereiken, en dat is een grote kloof geweest in wat we nu aan het bouwen zijn. Verbazingwekkende technologie en het wordt alleen maar rijker, maar het zal veranderen en ik denk dat we moeten omarmen wat we proberen te bereiken en nadenken over hoe we dat als menselijk systeem het beste kunnen ervaren.

Een van mijn favoriete dingen om te doen is naar andere soorten kijken. Je kunt kijken naar, of het nu een kikker of een vlieg is, of een vleermuis, dingen die deze verbazingwekkende superkrachten hebben om dingen te doen die veel verder gaan dan wat hun fysieke lichaam en een natuurlijke blik op hun hersenen je zouden kunnen vertellen. Begrijpen hoe ze dat probleem oplossen en meer, waarom hun evolutie dat probleem voor hen heeft opgelost, geeft ons inzichten. Zo moeten we denken. We moeten meer nadenken over wat de milieudruk op onze systemen is en hoe kan technologie ons het beste helpen dat op te lossen?

En het leveren van steeds meer data is waarschijnlijk niet altijd de juiste oplossing.

Zelden, zelden. Ik bedoel, wat ons als mens succesvol maakt, is wat onze hersenen weggooien. Ik heb het altijd over ik hou van illusies. Ze zijn leuk, maar ze zijn ook een prachtig inzicht in wanneer onze hersenen heel klein worden. Als we gegevens precies zo ervaren als in de wereld, eindig je eigenlijk met een pathologische aandoening dat je niet functioneel bent in de wereld en wat onze hersenen constant doen, is ons helpen bepaalde informatie te wegen, zelfs andere informatie niet op te merken. Als we alle veranderingen in lichtbronnen zouden opmerken die door licht worden gecreëerd, zouden we nooit holistische objecten zien. We moeten functioneren, en we moeten weten waarop we moeten reageren, en dat is wat krachtig is.

Laat me je wat vragen stellen die ik al mijn gasten stel. Nummer één, wat houdt je 's nachts wakker? Over welke technologische trend maak je je het meest zorgen?

Twee dingen. Een die ik denk dat we al hebben aangeroerd, is dat er zoveel kracht zit in het creëren van dit soort superkrachten en wat we kunnen doen met AR en VR. Ik hoop dat we alle technologieën die we bouwen als tools beschouwen, en dat we nadenken over het gebruik van de juiste tools in de eenvoudigste en meest, ik zeg robuust, maar het is consistent voor al onze gebruikers om de ervaring te krijgen die bedoeld is in plaats van degene die het meest sexy en glanzend is.

De andere is echter dat het echt om de gegevens gaat. Er zit zoveel kracht in om altijd microfoons te hebben die altijd luisteren dat we onze technologie vooruit zullen helpen, ons leven vooruit helpen, maar we moeten ons op ons gemak voelen met wat er met die gegevens gebeurt. We moeten ons op ons gemak voelen met regelgeving, of het nu gaat om zelfrijdende auto's of hoortoestellen, of alleen de beveiliging van IOT-apparaten. Als we geen sterke regelgeving en normen en begrip hebben en, in veel gevallen, transparantie voor de algoritmen die sommige van deze probabilistische beslissingen en de AI achter sommige van deze apparaten aansturen, denk ik dat het innovatie zal vertragen en tegenhouden. Het zou de mogelijkheden van de technologie kunnen vertragen om voor zoveel mensen een grote impact in een positieve richting te hebben. Ik wil dat zien gebeuren, dus ik denk dat het gaat om normen en voorschriften om dat tot leven te brengen.

Aan de positieve kant, waar ben je het meest enthousiast over? Wat denk je dat de wereld gaat veranderen en dat je enthousiast maakt om elke dag naar je werk te gaan?

Er is een trend en een verschuiving waarbij we niet aan één zintuig denken. We denken holistisch over technologie. We denken samen aan de impact die het heeft op zicht en geluid. We denken aan ons hele fysiologische systeem en, denk ik, aan hoe we ons voelen, onze emoties. Waar mensen nu om geven, is de manier waarop we beschrijven dat de impact van technologie veel uitgebreider is met betrekking tot wat het betekent voor menselijke verbinding en wat het betekent voor de invloed die het kan hebben op onze ervaringen. Dat is iets waarvan ik zeker denk dat het een nieuwe richting is.

Dus wat betreft een product, een dienst, een technologiegadget waar je van houdt, die je leven heeft veranderd. Is er iets dat opvalt waarvan je denkt: 'Dit maakt mijn leven elke dag beter?'

Statische hoorbare apparaten. Ik gebruik elke dag een Echo en ik heb hem gezien in zo'n brede generatiekloof en gebruiksscenario's. Ik ben erg enthousiast over waar dergelijke technologieën heen gaan en op dit moment bevindt het zich echt in de beginfase van de impact die het zal hebben.

Verwant

  • Snel vooruit: kunst, online privacy en het huis van Mark Zuckerberg Snel vooruit: kunst, online privacy en het huis van Mark Zuckerberg
  • Fast Forward: wetenschapper, AI-expert, ondernemer Vivienne MingFast Forward: wetenschapper, AI-expert, ondernemer Vivienne Ming
  • Fast Forward met Pandora VP Product, Chris Becherer Fast Forward met Pandora VP Product, Chris Becherer

Dus als mensen naar deze talk luisteren en ze zijn geïnteresseerd in je werk, hoe kunnen ze je dan online vinden en met je communiceren?

Je kunt me online vinden op LinkedIn, Poppy Crum. Je kunt me ook vinden op Twitter @poppycrum.

Voor meer Fast Forward met Dan Costa, abonneer je op de podcast. Download op iOS Apple's Podcasts-app, zoek naar 'Fast Forward' en abonneer je. Download op Android de app Stitcher Radio voor Podcasts via Google Play.

Aanbevolen verhalen

Fast Forward: medeoprichter van de Algemene Vergadering Matthew Brimer

Brimer, ook de oprichter van danceparty-startup Daybreaker, vertelt over het belang van menselijke interactie in een geautomatiseerde wereld.

Lenovo's nieuwste Yoga 2-in-1 packs ongewoon snelle graphics

De Yoga 720 is misschien wel de snelste cabrio in zijn categorie.

Uit e-mails blijkt dat de nieuwe EPA-chef bevriend is met de fossiele brandstofindustrie

Scott Pruitt heeft vaak samengewerkt met de olie- en gasbedrijven die hij nu regelt.