Snel foto's opslaan in uw Picasa-webalbums met AddToPicasa

Bent u aan het browsen op internet en vindt u plotseling een foto die u graag aan uw Picasa-webalbums wilt toevoegen? Nu kunt u dit eenvoudig en snel doen met de AddToPicasa-extensie voor Firefox.

Installatie en configuratie

Nadat u de extensie hebt gedownload en geïnstalleerd, bent u klaar om te gaan. Er zijn geen instellingen of configuraties waar voor gezorgd moet worden. Zodra u een foto heeft gevonden die u bevalt, gebruikt u het rechtsklikmenu om de foto toe te voegen aan uw Picasa Webalbums.De AddToPicasa-extensie gebruiken

Voor ons voorbeeld hebben we afbeeldingen gezocht met Google voor anime-afbeeldingen.

En hier is de extensie in actie voor een foto die we hebben gevonden en die we wilden opslaan... Klik met de rechtermuisknop op de foto en selecteer Toevoegen aan Picasa-webalbums.

Nadat u op Toevoegen aan Picasa-webalbums heeft geklikt, ziet u dit venster. U kunt een afbeeldingsbijschrift en afbeeldingstags toevoegen. Als u niet bent aangemeld/verbonden met uw account, moet u uw Google-gebruikersnaam invoeren en beslissen of u al dan niet onthouden wilt worden op de computer die u gebruikt.

Nadat u uw Google-gebruikersnaam heeft ingevoerd, ziet u dit venster met details over het verzoek om toegang tot uw Picasa-webalbums. Let op de verklaring dat www.musicic.net geen toegang heeft tot uw wachtwoord of andere persoonlijke informatie van uw Google-account.

Opmerking: de link Meer informatie vindt u onderaan het artikel.

snel-sla-foto's-op-in-je-picasa-webalbums-met-addtopicasa foto 4

Zodra u op Toegang verlenen klikt, keert het venster terug naar wat u eerder zag met bovenaan de optie Verbinding verbreken. Vul eenvoudig de gegevens van het bijschrift en de tag in, selecteer het Picasa-webalbum waaraan u de foto wilt toevoegen en klik op De afbeelding toevoegen aan uw Picasa-webalbum.

Opmerking: voor ons voorbeeld hebben we AddToPicasa autoriseren uitgeschakeld om uw afbeelding weer te geven.

Nadat u op De afbeelding toevoegen aan uw Picasa-webalbum heeft geklikt, ziet uw venster er als volgt uit. U bent helemaal klaar en kunt nu het venster sluiten en zoeken naar de volgende foto die u wilt toevoegen of terugkeren naar het normale browsen dat u eerder aan het doen was.

Een snelle blik op ons Picasa-webalbum laat zien dat onze nieuwe anime-afbeelding perfect is toegevoegd (erg leuk!). Veel plezier met het bewaren van die foto's!

Links

Download de AddToPicasa-extensie (Mozilla-add-ons)

Privacykwesties: over de pagina Toegangsverzoek (Google)

Meer verhalen

Versleutel uw persoonlijke gegevens met Steganos LockNote

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om uw persoonlijke gegevens op te slaan? Met Steganos LockNote kunt u uw informatie coderen en overal mee naartoe nemen.

Voer webapplicaties uit vanaf uw bureaublad met Mozilla Prism

Wilt u snel en gemakkelijk toegang hebben tot uw favoriete e-mail, sociale accounts en websites vanaf uw bureaublad, snelstartmenu of startmenu? Dat kan nu met Mozilla Prism.

Abonneer u op leuke en interessante webkalenders met Outlook 2007

In eerdere artikelen hebben we u laten zien hoe u een Outlook-agenda kunt delen en hoe u uw Google-agenda in Outlook kunt bekijken. Deze zijn geweldig voor het delen van planningstaken met collega's en collega's, wat misschien niet altijd leuk is. Maar vandaag zullen we een manier bekijken om je te abonneren op meer

GeekNewb: leer deze Windows 7-sneltoetsen kennen

Zelfs als je niet zo'n toetsenbord-ninja bent, zijn er bepaalde sneltoetsen die gewoon belachelijk lijken om niet te weten: Ctrl+V komt in je op als een voor de hand liggend voorbeeld. Maar zelfs uber-geeks zullen het erover eens zijn dat het voor de gemiddelde gebruiker vaak een stuk gemakkelijker is om gewoon de muis te pakken.

Probeer een nieuw besturingssysteem op de gemakkelijke manier uit met VirtualBox

Gefrustreerd bij het zien van alle nieuwe, prachtig ogende Windows 7- en Linux-systemen en geen gemakkelijke manier om ze uit te proberen? Nu kunt u genieten van al het goede van het nieuwe besturingssysteem in een virtuele omgeving met VirtualBox. VirtualBox werkt op Windows, Linux, Macintosh en OpenSolaris.

IM naar meerdere accounts met Trillian Astra

Voordat andere IM-clients op de markt kwamen, was Trillian de keuze voor ondersteuning van meerdere protocollen en wordt nu vaak over het hoofd gezien. Ze hebben onlangs hun nieuwe Astra-bèta voor het publiek gelanceerd en hier laten we je zien wat je kunt verwachten.

GFI Backup Home Edition is een gratis hulpprogramma voor gegevensback-up voor Windows

In de huidige moeilijke economische tijden is het laatste wat u wilt, belangrijke gegevens kwijtraken, omdat u zich geen kwaliteitsback-uphulpprogramma kunt veroorloven. Vandaag kijken we naar GFI Backup Home Edition, een volledig gratis professionele back-upoplossing.

Markeer tekst online met Wired-Marker

Als je op kantoor werkt, zoek je in de loop van de dag waarschijnlijk heel wat dingen op en maak je er een bladwijzer van. Ze zijn misschien niet werkgerelateerd, maar hoe dan ook, je wilt ze niet kwijtraken. Als je studeert, is dit dubbel waar. Voor degenen die een bladwijzer maken voor elk klein ding dat hen interesseert - dit is een categorie

Bekijk Joost-programma's op uw bureaublad met Joost Media Player

Als je de Joost-desktoptoepassing leuk vond die ze hadden voordat ze het project afsloegen, dankzij Paul Yanez hebben we nu Joost Media Player voor de desktop die is gebouwd op Adobe Air.

Laat Windows Live Messenger minimaliseren naar het systeemvak in Windows 7

Als je Windows Live Messenger in Windows 7 hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat in plaats van te minimaliseren naar het systeemvak, de taakbalkknop altijd blijft zitten. Gelukkig kun je Messenger met een simpele aanpassing dwingen om te werken zoals je verwacht.