Sluwe gevangenen verstopten doe-het-zelf computers en pleegden identiteitsdiefstal

rolluiken

In wat klinkt als een verhaallijn van Orange is the New Black, namen een paar gevangenen uit Ohio ontmantelde computers, gebruikten ze voor snode doeleinden en verborgen ze voor bewakers door de machines in een plafond te verstoppen. Volgens de regionale nieuwssite Cleveland hebben de twee gevangenen, Adam Johnston en Scott Spriggs, computers gestolen die moesten worden afgebroken en gerecycled en in plaats daarvan gebruikten ze om verbinding te maken met het Ohio Department of Rehabilitation and Correction-netwerk. Vervolgens maakten ze toegangskaarten voor gebieden met beperkte toegang.

Daarnaast vonden speurders porno, artikelen over 'zelfgemaakte drugs, plastic, explosieven en creditcards' op de in beslag genomen machines. Om toegang te krijgen tot het netwerk, las Johnston het wachtwoord van een voormalige gevangenismedewerker over zijn schouder. Van daaruit kreeg hij het burgerservicenummer van een andere gevangene en vroeg hij vijf creditcards en betaalpassen aan op naam van die gevangene. Johnston stuurde ook een bericht naar andere gevangenen en zijn moeder.Zoals de BBC meldt, werden deze computers ontdekt toen het dagelijkse netwerkgebruik van een gebruikersaccount was overschreden. Het punt is dat die gebruiker de werknemer was die contractant werd wiens inloggegevens werden gestolen door Johnston. En zei dat de aannemer niet zou werken op de dag van de overschrijding. Of het Johnston of Spriggs waren die probeerden de proxyserver van de gevangenis te omzeilen zodat ze toegang kregen tot sites voor het delen van bestanden, is niet vrijgegeven.

Die overmaat bracht het gevangenispersoneel ertoe om te zoeken naar waar de machines konden worden opgeslagen, en bijgevolg naar een Ethernet-kabel die in een betegeld plafond liep.

Hier is de kicker: dit gebeurde allemaal in 2015 en de gevangenis heeft er tot voor kort niets van gemeld aan de juiste autoriteiten, waarbij allerlei protocollen werden overtreden. 'Overheidsrechercheurs zeiden dat gevangenisbeambten te lang wachtten om de computers te melden en ze en ander materiaal ook van een plaats delict verwijderden voordat staatstroopers het konden onderzoeken', schrijft Cleveland. Jeej.

Van zijn kant heeft het gevangenissysteem van de staat Ohio een verklaring over de kwestie afgegeven:

'We waarderen de tijd die het kantoor van de inspecteur-generaal heeft genomen om deze onderzoeken uit te voeren en we hebben al stappen ondernomen om een ​​aantal punten van zorg aan te pakken. We zullen de meldingen grondig bekijken en eventuele aanvullende stappen ondernemen om te voorkomen dat dit soort dingen opnieuw gebeurt. Het is van cruciaal belang dat we de nodige waarborgen bieden met betrekking tot het gebruik van technologie, terwijl we delinquenten toch kansen bieden om deel te nemen aan zinvolle en rehabiliterende programma's.'

Aanbevolen verhalen

ICYMI: DIY Iron Man

Vandaag in In Case You Missed it: de Britse uitvinder Richard Browning laat ons zijn (langzame, voorzichtige) vluchten door een testgebied zien met zijn 'Daedelus' jetpack-proto...

KeePass gebruiken in uw browser, op uw computers en op uw telefoon

Als u een wachtwoordbeheerder gebruikt en dit niet de cloudgebaseerde LastPass is, is dit waarschijnlijk KeePass. KeePass is een volledig open-source wachtwoordbeheerder die al uw gevoelige gegevens lokaal opslaat. Dit betekent echter dat het niet zo goed geïntegreerd is als andere oplossingen.

Geek Trivia: Tijdens de Tweede Wereldoorlog verborg een Hongaarse wetenschapper de Nobelprijzen voor zijn collega's?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!