Shutter is een State of Art Screenshot Tool voor Ubuntu

Shutter is een ultramoderne screenshot-opname voor Linux en het is meer dan alleen een tool voor het maken van screenshots. Het wordt geleverd met een editor en enkele basisscripts om de screenshots die je maakt te bewerken en te verfraaien.

Over Sluiter

Shutter is een functierijk screenshot-programma. U kunt een screenshot maken van een specifiek gebied, venster, uw hele scherm of zelfs van een website - er verschillende effecten op toepassen, erop tekenen om punten te markeren en vervolgens uploaden naar een afbeeldingshostingsite, allemaal binnen één venster.Installatie

1. Open Softwarebronnen door naar Systeem Beheer Softwarebronnen . te gaan

2. Ga naar de PPA-pagina (vermeld aan het einde van het bericht) en klik op de link met technische details over deze PPA, gevolgd door uw Ubuntu-versie te kiezen (in mijn geval is het Karmic (9.10). Voeg nu de regels toe die daar verschijnen .

deb http://ppa.launchpad.net/shutter/ppa/ubuntu karmische koala hoofd
deb-src http://ppa.launchpad.net/shutter/ppa/ubuntu karmische koala hoofd

sluiter-is-een-state-of-art-screenshot-tool-voor-ubuntu-foto 2

3. Op dezelfde PPA-pagina (vermeld aan het einde van het bericht) ziet u een regel met ondertekeningssleutels. Klik op de link |__+_| en u komt op de openbare-sleutelserverpagina.

Kopieer de code onder —–BEGIN PGP PUBLIC KEY BLOCK—– in je gedit en sla het bestand op als SHUTTER.

We importeren nu deze PGP (SHUTTER)-beveiligingssleutel. Selecteer in het venster Softwarebronnen het tabblad met de tekst Verificatie en klik op Sleutelbestand importeren.... Zoek het SHUTTER-bestand dat we op het bureaublad hebben opgeslagen en importeer het.

sluiter-is-een-state-of-art-screenshot-tool-voor-ubuntu-foto 3

4. Klik nu op de knop Sluiten om de vensters Softwarebronnen te sluiten. U krijgt een bericht om opnieuw te laden.

sluiter-is-een-state-of-art-screenshot-tool-voor-ubuntu-foto 4

5. Klik op herladen om de softwarebronnen bij te werken.

6. Open een terminalvenster door op ALT+F2 te drukken en gnome-terminal te typen (zonder aanhalingstekens).

7. Kopieer en plak de volgende regel in uw terminalvenster om Shutter te installeren.

sudo apt-get install shutter

8. Typ y om te installeren.

Sluiter starten

Om de sluiter te starten, gaat u naar Toepassingen Accessoires Sluiter – Screenshot Tool

Hieronder ziet u hoe het hoofdvenster van Shutter eruit ziet.

sluiter-is-een-state-of-art-screenshot-tool-voor-ubuntu-foto 8

Nadat u een screenshot hebt gemaakt, is de knop van het tekengereedschap actief. Klik erop om het tekengereedschap te openen.

U kunt experimenteren om alle functies te zien.

U kunt ingebouwde plug-ins uitvoeren door Screenshot Een plug-in uitvoeren te gaan. Kies een plug-in die u wilt gebruiken in het vervolgkeuzemenu.

sluiter-is-een-state-of-art-screenshot-tool-voor-ubuntu-foto 12

Hieronder volgt het eindresultaat van de screenshot die ik heb gemaakt, gevolgd door tekengereedschappen te gebruiken en een aantal plug-ins uit te voeren.

Functies

Hier is een volledige lijst van de beschikbare functies van Shutter die ze op hun site vermelden.

 • maak een screenshot van uw volledige bureaublad, een rechthoekig gebied of leg een website vast
 • maak direct een screenshot of met een gespecificeerde vertragingstijd
 • sla de schermafbeeldingen op in een opgegeven map en geef ze op een handige manier een naam
  (met speciale wildcards)
 • Shutter is volledig geïntegreerd in de Gnome Desktop (TrayIcon etc.)
 • genereer direct miniaturen wanneer u een screenshot maakt en stel een grootteniveau in % in
 • Shutter-sessie collectie
  • houd alle screenshots bij tijdens de sessie
  • kopieer screeners naar het klembord
  • print screenshots
  • schermafbeeldingen verwijderen
  • hernoem je bestand
 • upload uw bestanden rechtstreeks naar Image-Hosters (bijv. http://ubuntu-pics.de), haal alle benodigde links op en deel ze met anderen
 • bewerk uw schermafbeeldingen rechtstreeks met de ingesloten tekentool

Conclusie

Als je op zoek bent naar een geweldige screenshot-tool voor je Ubuntu-machine, wil je misschien Shutter eens bekijken.

Links

http://shutter-project.org

https://launchpad.net/~shutter/+archive/ppa

Selecteer in het venster Softwarebronnen het tabblad met de tekst Verificatie en klik op Sleutelbestand importeren.... Zoek het PGPAWN-bestand dat we op het bureaublad hebben opgeslagen en importeer het.

Meer verhalen

Vermijd crapware met Giveaway of the Day gratis software

Giveaway of the Day is een interessante site en soms bieden ze een aantal fatsoenlijke programma's gratis aan. Er is echter altijd een addertje onder het gras, ze proberen crapware op te nemen tijdens de app-installatie. We laten u zien hoe u de extra rommel tijdens het installatieproces kunt vermijden.

Websites maken met KompoZer

Bent u op zoek naar een manier om eenvoudig uw eigen webpagina's te maken? KompoZer is een mooie eenvoudige website-editor waarmee u snel aan de slag kunt en vertrouwd raakt met het proces.

Betaal niet voor Windows-beveiliging als dat niet hoeft

Bij Lifehacker heb ik een interessant artikel geschreven voor How-To Geek-lezers, over hoe goed de standaard Windows-beveiligingstools werken als je gewoon een beetje gezond verstand gebruikt (en Microsoft Security Essentials installeert).

Maak het navigatiedeelvenster gemakkelijker te beheren in Windows 7

Windows 7 heeft veel verbeteringen aangebracht aan verschillende functies, maar Windows Verkenner kan een beetje vervelend zijn bij het organiseren van een grote verzameling bestanden en mappen. Vandaag laten we u een snelle tip zien om het beheersbaarder te maken.

Help het Blue Screen of Death oplossen met BlueScreenView

Voor Windows-gebruikers is het waarschijnlijk maar al te bekend om het Blue Screen of Death te zien, vooral in XP. Vandaag bekijken we BlueScreenView, een gratis hulpprogramma om de gegevens in de minidumpbestanden weer te geven en te interpreteren nadat de BSOD is opgetreden.

Verplaats het Live Messenger-pictogram naar het systeemvak in Windows 7

Als je de overstap naar Windows 7 hebt gemaakt en Windows Live Messenger gebruikt, is het je misschien opgevallen dat het pictogram in de nieuwe taakbalk blijft staan. Als je je hieraan ergert en het liever in het systeemvak (systeemvak) ziet, volg dan dit eenvoudige proces.

Voeg een Quick Restart-functie toe aan Firefox

Ben je gefrustreerd omdat je geen snelle en gemakkelijke manier hebt om Firefox opnieuw te starten na het wijzigen van de about:config-instellingen of een soortgelijke actie? Nu kan dat met een beetje extensiemagie.

We hebben 5 gratis exemplaren van de Excellent DisplayFusion Pro. Wil er een?

Wil je meer gratis spullen? Vandaag geven we 5 exemplaren weg die al 5 exemplaren van DisplayFusion Pro hebben weggegeven, een taakbalk met meerdere monitoren en een roterende applicatie voor bureaubladachtergronden waar we al heel lang fan van zijn. En het ondersteunt nu Windows 7!

Verander uw Windows 7-bibliotheekpictogrammen op de gemakkelijke manier

Heb je ooit de standaardpictogrammen van Windows willen vervangen door iets anders? De nieuwe Windows 7-bibliotheekpictogrammen kunnen met een hack worden gewijzigd in een tekstbestand, maar er is een eenvoudigere manier. We zullen beide uitleggen.

BitLocker gebruiken op schijven zonder TPM

BitLocker is een coderingsfunctie die beschikbaar is in Ultimate- en Enterprise-versies van Windows 7 en Vista, maar vereist een Trusted Platform Module (TPM) op het systeem. Niet alle systemen bevatten TPM en vandaag bekijken we hoe u dit kunt omzeilen, zodat u BitLocker kunt gebruiken.