Slimme koelkast Showdown: LG Smart InstaView versus Samsung Family Hub 2.0

LAS VEGAS—Als het om koelkasten gaat, hebben LG en Samsung hun A-games naar de CES gebracht. Beiden hadden verschillende koelkasten in hun enorme cabines, maar ik was op een missie om de topmodellen te vinden.

In de stand van LG heb ik wat tijd doorgebracht met de Smart InstaView (hierboven); bij Samsung heb ik de Family Hub 2.0 bekeken (hieronder)Qua features zijn deze twee koelkasten redelijk vergelijkbaar: beide hebben grote touchscreens aan de voorkant en beide sportcamera's waarmee je vanuit een app in je koelkast kunt kijken. Dus als je in de supermarkt bent en je je afvraagt ​​of je melk hebt, kun je gewoon op je telefoon kijken om erachter te komen. Best netjes.

Op beide dienen de aanraakschermen als interactieve prikborden voor thuis, zodat u notities kunt achterlaten voor familieleden of uzelf. Met beide kun je ook rechtstreeks op het scherm door recepten bladeren, en ze zullen die recepten aan je voorlezen, zodat je niet met je vuile poten op het scherm hoeft te blijven drukken tijdens het koken.

De webOS-gebaseerde LG InstaView draait Amazon's Alexa digitale persoonlijke assistent, en zal dingen doen zoals muziek afspelen en je het weer vertellen. Degenen met Amazon Prime kunnen via de site bestellingen plaatsen, zoals boodschappen, met Alexa of items toevoegen aan een boodschappenlijstje. Maar je kunt een willekeurig aantal Alexa-vaardigheden in InstaView opnemen en deze gebruiken om een ​​Uber aan te vragen, keukentimers in te stellen en meer.

LG heeft ook een Windows-gebaseerde InstaView die gebruikmaakt van Cortana.

De koelkast van Samsung heeft ook spraakbediening - zeg gewoon 'Hallo Samsung, speel Pandora', maar het maakt gebruik van Samsung-spraaktechnologie in plaats van Alexa.

Kortom, als je op zoek bent naar een technisch onderlegde koelkast met alle toeters en bellen, zijn de InstaView en Family Hub 2.0 beide geweldige keuzes. Maar als ik zou moeten kiezen, zou ik voor de LG InstaView gaan.

In termen van esthetiek - wat, laten we eerlijk zijn, super belangrijk is als je een stukje technologie kiest, vooral het brandpunt van je keuken - vind ik de InstaView beter. De hele rechterbovendeur is in feite een 29-inch scherm. De Family Hub 2.0 heeft ook een groot scherm, maar is met 21,5 inch niet zo groot als die van de InstaView, en de interface zag er wat rommeliger uit.

Nog een probleem: helaas werkten niet alle fraaie functies van de Family Hub 2.0 zoals verwacht toen ik hem op CES uitcheckte. Een woordvoerder die het apparaat demonstreerde, probeerde een aantal recepten op te halen, maar kreeg een foutmelding te zien dat de 'All Recipies-server is uitgevallen'. Ik begrijp dat demo's niet altijd volgens plan verlopen: 'death by demo', aldus de verontschuldigende woordvoerder. Maar dat ziet er niet goed uit en ik vroeg me af: als dit op de CES-beursvloer gebeurt, hoe groot is dan de kans dat het bij mij thuis gebeurt?

Een functie die ik echt leuk vond op de Family Hub 2.0 die de InstaView niet leek te hebben, is een infuserende waterkan. De kan bevindt zich in de linkerdeur en heeft een compartiment waarin je gesneden komkommer, aardbeien of ander fruit of andere groenten kunt doen die je lekker vindt, die in het water trekken voor een hydraterende traktatie. Je moet eraan denken om meer fruit of groenten toe te voegen als dat nodig is, maar de koelkast houdt de kan automatisch gevuld met water.

Toch helpen het grote scherm en de Alexa-integratie de koelkast van LG een plekje te veroveren op de PCMag Best of CES-lijst van dit jaar.

Bekijk de beste foto's van CES 2017!

Aanbevolen verhalen

Hands-on: Epson Moverio Smart Glasses zijn gemaakt voor dronevliegen

Met de Moverio BT-300 Drone Edition-bril kunt u uw vliegtuig in de gaten houden en tegelijkertijd het camerabeeld zien.

Nieuwe LG Gram-laptops hebben een batterijduur van 24 uur

LG combineert een 60Wh-batterij en Kaby Lake-processors om een ​​hele dag door te komen zonder op te laden.

Waarom het kopen van een slimme koelkast een dom idee is?

Ik zag de Family Hub-koelkast op CES 2016 en kreeg van een Samsung-vertegenwoordiger de verzekering dat het geen grap was. Het is een serieus product dat je nu in winkels kunt kopen, maar dat zou het waarschijnlijk niet moeten zijn.