Skype is verschrikkelijk voor tekstchat. Gebruik in plaats daarvan Telegram

skype-is-vreselijk-voor-tekst-chat-gebruik-telegram-in plaats daarvan foto 1

Skype is meer dan alleen spraak- en videochat: het bevat ook tekstchat. Helaas is het ongelooflijk onbetrouwbaar en wordt het alleen maar erger. Geen van mijn vrienden gebruikt het meer - iedereen is overgeschakeld naar Telegram, dat altijd goed werkt. Microsoft heeft zijn tijd verspild door de Skype-client steeds opnieuw te herschrijven in plaats van het kernprobleem op te lossen.

Skype kan niet op betrouwbare wijze berichten verzenden, ontvangen, synchroniseren of informeren over berichten

Toen Microsoft Skype kocht, sloot het Windows Live Messenger (voorheen MSN Messenger) af en moedigde het mensen aan om in plaats daarvan Skype te gebruiken voor standaard tekstchats.Je zou denken dat Skype in de loop van de tijd betrouwbaarder zou worden naarmate Microsoft erin investeert, maar dit lijkt niet het geval te zijn in mijn ervaring van de meeste mensen die ik ken. Dit zijn niet zomaar een paar losse anekdotes. Ik heb veel ontevredenheid gezien over de betrouwbaarheid van Skype's tekstchat online.

Skype is nog steeds goed voor spraak- en videochatten, ervan uitgaande dat u het niet erg vindt dat onaangename videoadvertenties uw groepsgesprekken onderbreken. Maar Skype is helemaal verschrikkelijk als je ooit een sms wilt sturen.

skype-is-vreselijk-voor-tekst-chat-gebruik-telegram-in plaats daarvan foto 2

Hier zijn een aantal problemen die ik persoonlijk heb ondervonden met Skype:

  • Meldingen verschijnen niet. Als ik van mijn computer wegga en hem in de sluimerstand zet, verwacht ik meldingen van inkomende berichten op mijn telefoon te ontvangen, zodat ik het gesprek kan voortzetten. Meldingen verschijnen vaak niet op tijd of helemaal niet, en het kan zijn dat ik pas uren later zie dat ik nieuwe berichten heb ontvangen als ik de Skype-app open.
  • Berichten worden niet betrouwbaar verzonden. Het kan een probleem zijn met vlekkerige mobiele gegevens of netwerkverbindingsproblemen, maar ik heb berichten gehad die niet volledig konden worden verzonden. Soms verschijnen ze als verzonden in het chatvenster, maar de andere persoon ziet ze nooit. Als er een netwerkprobleem is, geeft Skype de poging om het bericht te verzenden gewoon op in plaats van door te gaan met proberen, en ik moet Skype handmatig vertellen om het opnieuw te proberen. Telegram zal bijvoorbeeld blijven proberen het bericht te verzenden totdat het daadwerkelijk doorkomt, zelfs als dat betekent dat u moet wachten op een betrouwbaar signaal. Ik weet dat mensen berichten zullen ontvangen die ik verzend.
  • Berichten worden niet betrouwbaar gesynchroniseerd. Wanneer ik de Skype-toepassing op mijn telefoon of op een computer open, kan het lang duren om een ​​bericht te synchroniseren dat ik onlangs op een ander apparaat heb gezien. Soms wil ik verwijzen naar een bericht dat ik eerder heb gezien, maar het wordt gewoon niet weergegeven.
  • De ongelezen status synchroniseert niet betrouwbaar. Zelfs als berichten betrouwbaar worden gesynchroniseerd, blijven sommige berichten ongelezen op mijn andere apparaten. Het kunnen zelfs oudere berichten in een gesprek zijn, dus ik moet omhoog scrollen door recente berichten (die als gelezen zijn gemarkeerd) om ze te zien en als gelezen te markeren.
  • De Skype-app is te zwaar, zowel op Android-telefoons als op iPhones. Het is vaak traag om te openen en verbruikt veel batterijvermogen.
  • Chatberichten verschijnen niet in de juiste volgorde. Wanneer u een gesprek met iemand voert, verschijnt een bericht dat u verzendt, of een bericht dat zij verzenden, niet alleen onder aan het chatvenster. Het wordt vaak vermengd met oudere berichten, waardoor het onmogelijk is om het gesprek te volgen. Grappig genoeg gebeurde dit mij alleen met Skype op Windows - wat grappig is, denk dat je zou denken dat Skype het beste zou werken op Windows, het besturingssysteem dat is ontwikkeld door het moederbedrijf. Dit lijkt nu opgelost, maar het was de laatste druppel die mij en andere mensen wegdreef van Skype. Ik heb nog nooit dit soort problemen gehad met een andere chatclient en ik gebruik ze nu al bijna twee decennia.

Dat is een hoop onzin om een ​​programma te verdragen alleen omdat het populair is.

Skype bevat irritante advertenties, maar alleen op Windows!

skype-is-vreselijk-voor-tekst-chat-gebruik-telegram-in plaats daarvan foto 3

Op Windows heeft Skype banneradvertenties geïntegreerd die getarget zijn op basis van uw surfactiviteit op het web. Deze verschijnen altijd in je chatvensters. In sommige gevallen hebben vrienden zelfs gemeld dat deze advertenties automatisch audio op de achtergrond beginnen af ​​te spelen. Ze hebben moeten rommelen om te zien waar die advertentie wordt afgespeeld en vonden het in een geminimaliseerd Skype-venster. Dat is gewoon niet cool als je probeert te werken of iets anders op je computer te doen.

Dit kan nieuws voor u zijn als u Skype op letterlijk elk ander platform gebruikt. Skype voor Mac bevat nooit advertenties, en Skype voor Android, iPhone, Linux of internet ook niet.

Ik herhaal dat: Microsoft is eigenaar van Skype, maar Skype bevat alleen advertenties op Windows. Skype voor andere platforms is beter dan de versie voor het eigen platform van Microsoft. Microsoft lijkt er de voorkeur aan te geven dat u een Mac gebruikt in plaats van een Windows-pc. U kunt de Skype-advertenties op Windows verwijderen door Skype-tegoed aan uw account toe te voegen, maar dit is alleen nodig in Windows. Iedereen hoeft hier gewoon niet mee om te gaan.

Skype onderbreekt ook groepsvideogesprekken met videoadvertenties, tenzij je betaalt, wat mensen alleen maar aanmoedigt om Google Hangouts en andere alternatieven te gebruiken.

Ik ben overgestapt op Telegram en het is veel beter

skype-is-vreselijk-voor-tekst-chat-gebruik-telegram-in plaats daarvan foto 4

Aan het eind van de dag zou elke andere solide chattoepassing het doen. Zelfs Skype zoals het een paar jaar geleden werkte, zou prima zijn. Maar uiteindelijk schakelde ik over naar Telegram voor mijn tekstchatbehoeften.

Telegram staat algemeen bekend om zijn end-to-end gecodeerde chatfuncties, wat het uitstekend maakt als u zich zorgen maakt over privacy. Maar het verzendt ook zeer snel berichten. Het biedt klanten voor een verscheidenheid aan platforms - Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, Android, Windows Phone en - ja - zelfs het web. Deze clients synchroniseren allemaal betrouwbaar met elkaar. De interface is eenvoudig en volledig advertentievrij. U hoeft de hoog aangeschreven coderingsfuncties niet te waarderen om Telegram te gebruiken.

Maar bovenal werkt het gewoon naar behoren. Ik heb nog nooit een melding gemist of een vertraging gezien. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand een bericht niet heeft ontvangen. Berichten worden onmiddellijk gesynchroniseerd en offline opgeslagen, dus het is mogelijk om ze snel op mijn telefoon te bekijken, zelfs als ik geen sterk mobiel datasignaal heb. De app opent sneller. Als er een netwerkprobleem is en de app geen bericht kan verzenden, blijft Telegram het proberen totdat het bericht doorkomt. Chatberichten verschijnen zelfs in de juiste volgorde (zie figuur).

Telegram biedt geen spraak- of videochat zoals Skype, dus het kan zijn dat u Skype nog steeds op uw systeem moet houden. Maar voor tekstchats is Telegram de veel betere oplossing. Na het maandenlang te hebben gebruikt, kan ik me niet herinneren dat ik een van de problemen ben tegengekomen die ik hierboven heb genoemd. Ik kwam elke dag ten minste één van die problemen tegen toen ik Skype gebruikte.


Telegram is een solide chattoepassing die betrouwbaar tussen apparaten kan schakelen en zonder problemen snel berichten kan verzenden en synchroniseren.

Maar de reden waarom mensen overstappen op Telegram, gaat niet alleen over Telegram. Het is omdat Skype uit elkaar lijkt te vallen en erger wordt. Je zou ook een goed argument kunnen zijn om over te schakelen naar veel andere chatdiensten, van Facebook Messenger tot Apple's iMessage tot Google Hangouts. Het zou me niet verbazen als Skype een uittocht ziet naar een aantal andere diensten.

Image Credit: Dominiek ter Heide on Flickr

Meer verhalen

Geek Trivia: zijn de richels aan de randen van veel Amerikaanse munten bedoeld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Je Sonos bedienen met je Apple Watch

Hoewel we onze Sonos-speler leuk vinden vanwege zijn uitstekende functionaliteit en bruikbaarheid op een overvloed aan apparaten, ontbreekt helaas een officiële Apple Watch-app, die de zaken echt zou afronden.

Hoe u uw Android TV kunt resetten

Er komt een moment in het leven van elke gebruiker dat ze iets moeten terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Misschien gedraagt ​​het apparaat zich wankel en heeft het een nieuwe start nodig, raak je het kwijt of wil je om een ​​andere reden een schone lei. Het goede nieuws is dat het ongelooflijk eenvoudig is om de fabrieksinstellingen te herstellen

Hoe u handmatig alleen het actieve werkblad in Excel kunt berekenen

Als u grote werkmappen hebt met veel formules op de werkbladen, kan het herberekenen van de werkmappen lang duren. Standaard berekent Excel automatisch alle geopende werkmappen opnieuw wanneer u waarden in de werkbladen wijzigt. U kunt er echter voor kiezen om alleen het huidige werkblad handmatig opnieuw te berekenen.

Hoe .deb-pakketten te installeren zonder Ubuntu-software in Ubuntu 16.04

Ubuntu 16.04 is de eerste versie die de nieuwe vervangende software-app GNOME Software bevat, en er is al een opvallende bug. Momenteel is het in Ubuntu 16.04 niet mogelijk om applicaties van derden te installeren met behulp van de Software-app.

Toegang krijgen tot de veldtestmodus van uw iPhone (en uw echte signaalsterkte zien)

De iPhone heeft een verborgen veldtestmodus die allerlei technische details toont over signaalsterkte, zendmasten en meer. Het meeste is niet erg handig voor de gemiddelde persoon, maar je kunt het je de werkelijke signaalsterkte van je telefoon laten zien in plaats van hoeveel balken je krijgt. En

Documenten en PDF's met een wachtwoord beveiligen met Microsoft Office

Met Microsoft Office kunt u uw Office-documenten en PDF-bestanden versleutelen, zodat niemand het bestand zelfs maar kan bekijken, tenzij ze het wachtwoord hebben. Moderne versies van Office gebruiken veilige codering waarop u kunt vertrouwen, ervan uitgaande dat u een sterk wachtwoord instelt.

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt met de nieuwe Hue-app

Philips Hue is een echt cool verlichtingssysteem met Wi-Fi waarmee je je lichten rechtstreeks vanaf je smartphone (of vanaf andere smarthome-controlerende apparaten, zoals de Amazon Echo) kunt in- en uitschakelen. Het is een van de eerste stappen om van je huis een smarthome van de toekomst te maken. Hier leest u hoe u

Plex instellen (en films bekijken op elk apparaat)

Plex Media Server is een gebruiksvriendelijke manier om al je films, shows en andere media op één plek op te slaan en toegankelijk te maken vanaf elk apparaat, of je nu thuis of onderweg bent. Als u op zoek bent naar een hoofdpijnvrije manier om uw films overal te bekijken, dan is dit het wel.

Hoe vind je de geografische locatie van een computer met behulp van de opdrachtregel?

Er zijn veel manieren om de locatie van een computer te achterhalen via het IP-adres, maar hoe pak je dit aan als je besluit de opdrachtregel te gebruiken om de informatie te vinden? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties om een ​​lezer te helpen de informatie te vinden die hij zoekt.