'Skylanders' leert wat Amiibo al die tijd wist: laat het portaal vallen

-and-039;skylanders-and-039;-leert-wat-amiibo-wist-de-al-lang-de-portal-laten vallen foto 1

Het paradigma voor speelgoed-tot-leven-spellen is goed ingeburgerd: enerzijds kindvriendelijke videogames, anderzijds dure, verzamelbare beeldjes -- en een vastgebonden NFC-'portaal' dat ze allebei met elkaar verbindt. Toen Skylanders: Spyro's Adventure dit model in 2011 introduceerde, ontketende het een geheel nieuw genre in gaming - het veroorzaakte de opkomst en ondergang van Disney Infinity, de nostalgische merklicenties van LEGO Dimensions en inspireerde Nintendo zelfs om zijn eigen lijn van NFC-gaming te lanceren verzamelbaar. In feite volgden al deze merken, met uitzondering van Nintendo, Skylanders' tethered-portalmodel. Op de Nintendo Switch neemt de game waarmee het allemaal begon echter de Amiibo-aanpak.

Als je Skylanders Imaginators op de Nintendo Switch koopt, wordt deze niet geleverd met de iconische 'Portal of Power'-randapparatuur van de serie. In plaats daarvan kiest de game ervoor om mee te liften op de NFC-technologie die Nintendo in de controllers van de console heeft ingebouwd. In plaats van personages op een bedrade basis te plaatsen om beeldgegevens naar het spel te verzenden, hoeven spelers alleen maar met hun Skylander-speelgoed tegen de thumbstick op de rechter Joy-Con te tikken. Dat is het. U hoeft niet meer elke keer een USB-randapparaat in te stellen als u het spel wilt spelen of ervoor te zorgen dat het binnen handbereik van de bank is. In plaats daarvan tik je gewoon en speel je. Eenvoudig.Hoewel dit een eenvoudige, rechttoe rechtaan verandering is die een langverwachte evolutie lijkt naar de speelgoed-tot-leven-ervaring, hoewel het tot nu toe niet echt iets was dat kon worden gedaan. Niet omdat de technologie niet bestond, maar omdat het simpelweg niet beschikbaar was op de meeste platforms. Noch de Xbox One of PlayStation 4 hebben ingebouwde NFC-lezers, en slechts één van de Wii U-controllers (de meegeleverde GamePad) ondersteunde de functie. De Switch is de eerste console die NFC-communicatie standaardiseert in elke controllerconfiguratie. Het was ook nodig om een ​​andere manier te vinden om het Skylanders-speelgoed te scannen om spelers te bedienen die de Switch in draagbare modus gebruiken.

Hoewel het zeker gemakkelijker is om Skylanders te spelen zonder het omslachtige portaalaccessoire, verandert de afwezigheid ervan het spel fundamenteel in een meer traditionele ervaring. Het veranderen van karakters in Skylanders betekende meestal dat je een figuur op het portaal moest plaatsen en het daar moest laten, maar nadat je een personage in de Nintendo Switch-versie van de game hebt gescand, heb je de figuur niet eens meer nodig. Door een stuk speelgoed meer dan eens te scannen, wordt het een 'Instant Skylander' die op elk moment kan worden opgeroepen vanuit het menu van de game. Dit is perfect voor spelers die het spel onderweg willen spelen zonder een heleboel speelgoed mee te slepen, maar het zet het hele concept van de serie in twijfel. Als je je figuren één keer kunt scannen en het spel zonder ze kunt spelen, heeft Skylanders dan überhaupt een speelgoedcomponent nodig?

Technisch gezien zou het spel kunnen ontsnappen zonder het fysieke speelgoed, hoewel dat niet het punt is. Voor fans van Skylanders (en andere toys-to-life) is verzamelen een deel van het plezier, en de ontwikkelaar biedt op dit moment geen speelgoedvrije opties aan. De portaalloze benadering werkt ook niet voor alle speelgoed-tot-leven-spellen - LEGO Dimensions bevat verschillende puzzels waarbij spelers speelgoed naar verschillende delen van de verbonden figuurbasis moeten verplaatsen, een gameplay-element dat niet zou werken met het enige NFC-aanraakpunt van de Nintendo Switch.

-and-039;skylanders-and-039;-leert-wat-amiibo-wist-al-lang-de-portal-drop-the-portal foto 2

Toch voelt de verandering voor Skylanders Imaginators als een enorme verbetering, een die veel lijkt op het Amiibo-systeem waar het op meelift. Door de figuren iets minder noodzakelijk te maken, komt Skylanders op Switch nu dicht in de buurt van Nintendo's speelgoed-optionele benadering van het genre. Het is een minder vervelende ervaring. Het is echter waarschijnlijk nog steeds niet de toekomst van de Skylanders-franchise. Er zijn veel te veel figuren en portals over van eerdere games om te verwachten dat Activision de verwaandheid van de serie op andere platforms weggooit — maar als je op zoek bent naar een meer minimalistische speelgoed-tot-leven-ervaring, het kan worden gedaan op de Nintendo Switch.

Aanbevolen verhalen

United Airlines verbood 2 tieners om over hun legging te vliegen. Dit is wat je kunt leren.

Transparantie is het sleutelwoord.

DeepMind AI leert eerdere kennis te 'onthouden'

Het zou een stap kunnen zijn in de richting van echt hersenachtig computergebruik.

Tech waarvan we nooit wisten dat we het nodig hadden

Ik was op een dag Facebook aan het doorlezen, zoals ik vaak doe op veel te veel dagen, en kwam een ​​bericht tegen over een hightech muizenval. Deze muizenval maakt hoofdzakelijk gebruik van infra...