Sinclair koopt Tribune Media om een ​​groter tv-imperium te creëren

Jim Young / Reuters

Het duurde niet lang of de geruchten kwamen uit. Sinclair Broadcast Group heeft bevestigd dat het Tribune Media overneemt voor $ 3,9 miljard. De deal is de grootste in de geschiedenis van Sinclair en zal de 42 Amerikaanse tv-stations van Tribune toevoegen aan de 173 van Sinclair -- dat zijn veel omroepen onder één vlag. De deal geeft het ook het kabelkanaal WGN America, het digitale netwerk Antenna TV en kleine belangen in zowel Food Network als de internetjobsite CareerBuilder. Het gaat echter niet alleen om de onmiddellijke media-uitbreiding die ertoe doet. Volgens Sinclair gaat het ook om een ​​langdurig technologisch spel.

Het bedrijf ziet de overname van Tribune helpen bij het creëren van 'geavanceerde services' die profiteren van de ATSC 3.0-uitzendstandaard. Door de fusie moet het ook 'opkomende netwerken' laten groeien en helpen bij end-to-end contentintegratie. Dit gaat evenzeer over de voorbereiding op de toekomst van tv als het aan het worden zijn van een mediamonoliet.De fusie zou tegen het vierde kwartaal van 2017 moeten zijn afgerond als het goedkeuring krijgt, hoewel Sinclair mogelijk enkele stations moet verwijderen om de FCC-regelgevers tevreden te stellen.

De stap van Sinclair komt na een korte maar intense uitbarsting van interesse in de zaken van Tribune, ingegeven door het besluit van FCC-voorzitter Ajit Pai om regels te herzien die de consolidatie van de media beperken. Op een gegeven moment leken zowel 20th Century Fox als Sinclair geïnteresseerd te zijn in een overname - Fox was geïnteresseerd in het uitbreiden van de mediadistributie. Naar verluidt heeft Fox echter geen bod uitgebracht, dus Sinclair heeft mogelijk niet zoveel druk uitgeoefend als je zou denken.

Het is nog te vroeg om precies te zeggen hoe dit uw mediaconsumptie zal beïnvloeden, maar er zijn een paar duidelijke gevolgen. Ten eerste zal het het bereik van bronnen voor nieuws en entertainment in de VS verkleinen. Je zult het waarschijnlijk niet leuk vinden als je een diversiteit aan opvattingen koestert. Dit zou echter ook de ontwikkeling van digitale tv in het land kunnen versnellen. Je hebt misschien redenen om je aan reguliere uitzendingen te houden in plaats van al je video online te streamen. En onthoud, Tribune's oorsprong als krantenmaker (denk aan Chicago Tribune) geeft het een groot aandeel op het web -- die aanwezigheid kan groeien door de steun van Sinclair.

Aanbevolen verhalen

Families van slachtoffers van San Bernardino zeggen dat sociale media terrorisme mogelijk maken

Facebook, Google en Twitter worden aangeklaagd omdat ze niet genoeg doen om de verspreiding van terrorisme te stoppen.

Facebook koopt krantenruimte om nepnieuws tegen te gaan

Net zoals wetgevers wetgeving bespreken die sociale netwerken zou beboeten omdat ze de verspreiding van nepnieuws niet in bedwang houden.

Astronomen maken eerste afbeelding van web van donkere materie

Het fungeert als een brug om sterrenstelsels met elkaar te verbinden. Gaaf he?