Signal's versleutelde videogesprekken zijn nu voor iedereen beschikbaar

AOL

Met Signal, de versleutelde chat-app van Open Whisper Systems, kan iedereen nu privé chatten op video. De functie, die vorige maand voor het eerst op Android werd gelanceerd, is uit de bètafase gekomen en is nu beschikbaar voor iedereen op zowel Android als iOS. Het bedrijf zei dat het de relatief korte bètaperiode besteedde aan het verzamelen van feedback en het oplossen van problemen die werden gevonden door de gebruikers die ervoor kozen om het te proberen. Net als bij sms'en en bellen, heeft de nieuwe functie end-to-end-codering, zodat niemand, inclusief spionagebureaus, uw bedrijf kan afluisteren.

Videobellen is een nieuwe functie op iOS, en Open Whisper zegt dat het CallKit heeft gebruikt om de app 'op hetzelfde niveau te brengen als de native iOS-belervaring'. Met andere woorden, u kunt video-oproepen beantwoorden met een aanraking rechtstreeks vanaf het vergrendelscherm, ze starten met de native contact-app en uw chats bekijken in de lijst met 'recente oproepen' van een iPhone. De functie werkt natuurlijk alleen als beide partijen videobellen hebben ingeschakeld.Het bedrijf heeft ook een paar nieuwe functies toegevoegd die door testers zijn gevraagd. U kunt nu peer-to-peer (P2P)-oproepen plaatsen via Signal in plaats van via de server zoals voorheen, waardoor de oproeplatentie wordt verminderd. Om ervoor te zorgen dat uw privacy behouden blijft, wordt dit echter alleen gedaan als u de oproep start of een oproep ontvangt van een bekende contactpersoon. Op die manier wordt uw IP-adres niet zichtbaar voor de beller, zoals in een P2P-situatie kan gebeuren.

Indien gewenst kunt u ook alle oproepen via de service van Signal routeren en P2P helemaal vermijden. Het bedrijf heeft onlangs een 'domain fronting'-optie toegevoegd, waarbij alle berichten via het domein van Google worden gerouteerd om te voorkomen dat regeringen in landen als Egypte het censureren.

Open Whisper haalde onlangs de krantenkoppen dankzij Wikileaks, die tweette dat de CIA Signal, Telegram, WhatsApp en andere versleutelde apps (hierboven) kon omzeilen. Beveiligingsonderzoekers en privacyactivisten noemden dat bericht echter 'onverantwoordelijk en misleidend' omdat die apps nog steeds veilig zijn - in feite kunnen de CIA en hackers alleen communicatie onderscheppen als ze volledige toegang tot uw telefoon krijgen.

Aanbevolen verhalen

De ooit verboden Vigilante-app waarschuwt nu voor noodsituaties in de buurt

De nieuw hernoemde Citizen-app belooft veiligheid door transparantie.

Het vreemde leven van videogame-stemacteur Ashly Burch

Een praatje met de ster van 'Horizon Zero Dawn' en 'Hey Ash Whatcha Playin?'

Republikeinen roepen op tot onderzoek naar EPA-gebruik van versleutelde chats

Ze maken zich zorgen dat ambtenaren regels overtreden bij het bespreken van het beleid van Trump.

Verizon Unlimited Together: internationaal bellen voor $ 15/maand

Ga zo veel weg met verre dierbaren als je wilt voor $ 15 per maand.