Signaaltest verandert hoe gebruikers beveiligde contacten verifiëren

NurPhoto via Getty Images

Afgelopen november heeft Signal een paar wijzigingen doorgevoerd in de manier waarop het zijn veiligheidsnummers beheert: de unieke code die wordt gegeven aan elk gesprek dat je in de app hebt. Veiligheidsnummers kunnen veranderen omdat iemand een nieuwe telefoon krijgt en de app opnieuw installeert of omdat het gesprek is gecompromitteerd. Meestal moesten de gesprekspartners, telkens wanneer die code veranderde, het nieuwe veiligheidsnummer handmatig goedkeuren voordat ze aanvullende berichten konden verzenden of ontvangen.

Met de update van november introduceerde Open Whisper Systems (OWS) een 'adviesmodus'-instelling waarmee gebruikers op de hoogte konden worden gesteld van een wijziging van het veiligheidsnummer, maar niet konden worden verhinderd om berichten uit te wisselen. Na het testen van die instelling en het verzamelen van feedback van gebruikers, heeft OWS er ​​enkele aanpassingen aan gedaan, die nu beschikbaar zijn om te testen in de bètakanalen van de Signal-app.Als u in de adviesmodus een bericht ontvangt in een gesprek met een nieuw veiligheidsnummer, verschijnt er een melding over het nieuwe nummer. En het blijft op het scherm totdat je het ziet. Zelfs als je een paar nieuwe berichten ontvangt, zullen ze de melding niet van het scherm duwen. Wanneer u een bericht verzendt na een wijziging van het veiligheidsnummer, verschijnt dezelfde melding en kunt u berichten verzenden zolang u de kans heeft gehad om de melding te zien. Als het verschijnt net nadat je een bericht hebt verzonden of net ervoor, wordt het bericht pas afgeleverd als je het goedkeurt. Gebruikers kunnen nu ook een veiligheidsnummer markeren als 'geverifieerd' en voor elke wijziging van het veiligheidsnummer van een geverifieerd gesprek is handmatige goedkeuring vereist, zelfs als u de adviesmodus hebt ingeschakeld.

De wijzigingen zijn nu beschikbaar in bèta en OWS moedigt gebruikers aan om eventuele feedback die ze hebben mee te sturen.

Aanbevolen verhalen

WannaCry is dood (voorlopig): hoe u uzelf kunt beschermen tegen de volgende ransomware-aanval

Lees dit om meer te weten te komen over de WannaCry ransomware-crisis en wat u nodig heeft om te beschermen tegen toekomstige aanvallen.

De spraakfuncties van Bixby zijn dat niet, maar gebruikers in de VS kunnen ze testen

De virtuele assistent van Samsung is bijna voltooid en je kunt je aanmelden om hem te testen.

China stuiterde een 'niet-hackbaar' kwantumsignaal tussen steden

China vestigt een kwantumtransmissierecord door een signaal op 750 mijl te stuiteren

'Ni No Kuni 2' verandert alles behalve de Ghibli-achtige charme

In 'Ni No Kuni 2' is genieten en polijsten bijna genoeg.

JetBlue test gezichtsdetectie om instappen te stroomlijnen

Het systeem is ontworpen om zowel instapkaarten als handmatige paspoortcontroles te elimineren, en is geïntegreerd met de federale paspoortdatabase.