Stel CCleaner in om elke nacht automatisch te draaien in Windows 7, Vista of XP

Nadat ik gisteren het artikel had geschreven over hoe je CCleaner geruisloos via een sneltoets of een sneltoets kunt gebruiken, zeiden veel mensen tegen me dat ze graag zouden willen weten hoe ze het elke avond volgens een schema moeten uitvoeren, dus ik schrijf dat op voor ieders ten goede komen.

Stel uw opties in

U moet beslissen welke instellingen u wilt uitvoeren wanneer CCleaner automatisch wordt uitgevoerd ... ik zou bijvoorbeeld kijken of u uw cookies of recente documenten wilt opschonen (wat een functie is die ik vaak gebruik, dus ik wil niet dat ze worden schoongemaakt)Ga vervolgens naar Opties Geavanceerd en zorg ervoor dat de optie Alle instellingen opslaan in INI-bestand is aangevinkt (deze zou standaard moeten zijn aangevinkt). Dit zorgt ervoor dat alle instellingen die u hebt gekozen, worden opgeslagen in een INI-bestand in dezelfde map.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-automatisch-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-foto 2

Maak de geplande taak in Windows 7 of Vista

Open Taakplanner door het in het zoekvak van het menu Start te typen, of blader naar Accessoires Systeemwerkset.

Als je daar bent, klik je aan de rechterkant op de link voor Basistaak maken.

setup-ccleaner-om-automatisch-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-foto 3 uit te voeren

Geef de taak een gedenkwaardige naam zoals CCleaner uitvoeren

setup-ccleaner-om-automatisch-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-foto 4 uit te voeren

Kies Dagelijks of Wekelijks, afhankelijk van hoe vaak u de taak wilt uitvoeren.

setup-ccleaner-om-automatisch-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-foto 5 uit te voeren

Kies nu een tijdstip van de dag waarop uw computer gewoonlijk aan staat, maar u hem niet gebruikt.

setup-ccleaner-om-automatisch-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-foto 6 uit te voeren

Kies op het volgende scherm voor Start een programma en ga naar het volgende scherm.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 7

Nu moet je naar het uitvoerbare bestand van CCleaner bladeren, dat zich meestal op de volgende locatie bevindt, maar zich ook ergens anders kan bevinden:

C:Program FilesCCleanerCCleaner.exe

Zorg ervoor dat u de schakeloptie /AUTO toevoegt aan het vak Argumenten toevoegen.

setup-ccleaner-om-automatisch-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-foto 8 uit te voeren

Zorg ervoor dat u op het scherm Samenvatting op het vakje voor Open het dialoogvenster Eigenschappen klikt voordat u op de knop Voltooien klikt.

setup-ccleaner-om-automatisch-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-foto 9 uit te voeren

Nu wil je de optie voor Uitvoeren met hoogste privileges kiezen, zodat de taak automatisch wordt uitgevoerd met beheerdersrechten.

setup-ccleaner-om-automatisch-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-foto 10 uit te voeren

Optioneel: u kunt ook naar het tabblad Voorwaarden kijken en de optie kiezen om de taak alleen te starten wanneer de computer een bepaald aantal minuten inactief is.

U zou ook moeten merken dat de computer wakker wordt om deze taak uit te voeren ... als u uw computer gewoonlijk in de slaapstand zet, kunt u dat vakje aanvinken zodat de computer wakker wordt om CCleaner uit te voeren.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 11

U kunt de taak testen door met de rechtermuisknop op het item in de lijst te klikken en Uitvoeren te kiezen. CCleaner zou stil op de achtergrond moeten werken.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-automatisch uit te voeren foto 12

Je kunt rondkijken bij enkele van de andere opties ... sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld CCleaner een paar keer per dag (hoewel dat een beetje overdreven lijkt voor mij ... een keer per week zou waarschijnlijk goed genoeg zijn)

Maak de geplande taak in Windows XP

Als u Windows XP gebruikt, is er een heel andere wizard die u moet doorlopen ... open Geplande taken in het Configuratiescherm of in het gedeelte Accessoires Systeemwerkset van het menu Start en klik vervolgens op Geplande taak toevoegen

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 13

Als je CCleaner hebt geïnstalleerd met het normale installatieprogramma, zou je het in de lijst moeten zien. Als dat niet het geval is, moet u naar de locatie van het bestand bladeren.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 14

Geef de taak dan een handige naam en kies Dagelijks of Wekelijks, afhankelijk van hoe vaak u de taak wilt uitvoeren.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 15

Kies nu een tijdstip van de dag waarop uw computer aanstaat, maar u hem niet zult gebruiken, zoals 1 uur 's nachts (of als u op mij lijkt, 8 uur 's ochtends)

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 16

U wordt gevraagd het wachtwoord voor uw gebruikersaccount in te voeren.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 17

Zorg ervoor dat u het vakje voor Geavanceerde eigenschappen openen aanvinkt en klik vervolgens op de knop Voltooien.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 18

Nu wilt u de opdracht Uitvoeren wijzigen om de schakeloptie /AUTO aan het einde op te nemen. Zorg ervoor dat er een spatie tussen staat.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 19

Als u naar het tabblad Instellingen kijkt, ziet u de opties om de taak alleen te starten als de computer inactief is, en ook dezelfde optie om de computer uit de slaapstand te halen om deze taak uit te voeren, wat handig is als u uw computer gewoonlijk in stand-by zet modus wanneer u deze niet gebruikt.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 20

U kunt uw geplande taak testen door er met de rechtermuisknop op te klikken en Uitvoeren te kiezen. CCleaner zou op de achtergrond moeten openen en draaien.

setup-ccleaner-om-elke-nacht-in-windows-7-vista-of-xp-automatisch-elke-nacht-uit te voeren foto 21

Download CCleaner van ccleaner.com (Download de Slim-build die de Yahoo!-werkbalk niet bundelt)

Meer verhalen

Snelkoppelingen voor beheerdersmodus maken zonder UAC-prompts in Windows 7 of Vista

Een van de meest besproken ergernissen in Windows Vista zijn de UAC-prompts die constant verschijnen wanneer u systeemwijzigingen probeert aan te brengen. Het is vooral irritant wanneer u vaak een bepaalde tool moet uitvoeren waarvoor de beheerdersmodus vereist is om te kunnen werken. Gelukkig is er een simpele hack

Exclusief kijkje in Vreel – inclusief interview met oprichter van Vreel

Voor degenen onder jullie die nog steeds in rouw zijn over de verliesvideosite Stage6, jullie hebben geluk, want Vreel.net komt eraan! Vreel is in wezen de vervangende site voor Stage6. Voorheen DivXIT.net genoemd (wat verrassend genoeg nog steeds naar Vreel verwijst) en veel bezoekers trekt; DivX inc. een staakt-het-vuren uitgevaardigd

Verander Vista Home Premium in Ultimate - (Deel 2) DreamScene

In deze aflevering gaan we kijken naar het installeren van het Vista Ultimate-speelgoed DreamScene. Ben je de statische afbeeldingen als bureaublad beu? Met DreamScene kunt u video opnemen als bureaubladafbeelding. Dit is een standaardfunctie van Vista Ultimate, maar met enkele eenvoudige hackbestanden kunnen we dit bereiken

Maak een contextmenu-item om een ​​lijst met bestanden naar het klembord te kopiëren in Windows 7 / Vista / XP

Als je ooit een lijst met bestanden in een map moest maken, heb je waarschijnlijk een opdracht uit de prompt gebruikt om de maplijst in een bestand te pipen... maar wat als je gewoon met de rechtermuisknop op of in een map kon klikken en een lijst met bestanden naar het klembord kopiëren?

Firefox-bladwijzers importeren in Opera 9.5

Opera 9.5 is vandaag officieel uitgebracht. Ik begon vandaag met deze versie te spelen en ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben! Hier is een korte handleiding voor het importeren van uw Firefox-bladwijzers in Opera.

Beheers de ongewenste e-mail die u in snail mail krijgt met ProQuo

We weten allemaal dat er tal van hulpprogramma's zijn die de hoeveelheid SPAM die u in uw e-mailinbox ontvangt, verminderen, maar hoe zit het met uw snail-mailbox? Ben je het beu om tonnen creditcards en andere waardeloze ongewenste e-mail te krijgen? De website proquo.com heeft een leuke gratis service om te helpen.

Pings (ICMP-echoverzoek) toestaan ​​via uw Windows Vista-firewall

Is het je ooit opgevallen dat met de Windows Vista Firewall ingeschakeld, je niet kunt pingen vanaf een andere computer om te zien of je Vista-computer nog in leven is? Natuurlijk kunt u de drastische stap nemen om de firewall uit te schakelen voor testdoeleinden, maar de eenvoudige oplossing is om ICMP-verzoeken gewoon door te laten

Gehele interview met Vreel-oprichter

Mysticgeek: Laten we beginnen met je functie of titel bij Vreel, hoe lang werk je al aan Vreel.

Een handtekening maken in Thunderbird

Ik gebruik Mozilla's Thunderbird nu pas een paar maanden als mijn standaard e-mailtoepassing. Dus ik dacht dat ik wat basis-how-to-artikelen zou delen, zodat je Thunderbird snel aan de gang kunt krijgen zoals jij dat wilt, als je ervoor kiest om over te schakelen. Een handtekening toevoegen aan uw uitgaande e-mails is

Maak een snelkoppeling of sneltoets om het klembord in Windows te wissen

Heb je ooit iets naar het klembord gekopieerd dat je daar niet wilt laten voor het geval iemand anders je computer gaat gebruiken? Natuurlijk kun je heel snel iets anders naar het klembord kopiëren, maar kun je niet gewoon een snelkoppeling of sneltoets maken om het te wissen?