Senaat Democraten naar FCC: Hands Off Net Neutrality

Democratische senatoren drongen er vandaag bij de FCC op aan om netneutraliteit niet te ontmantelen.

'We hebben vandaag strenge regels voor netneutraliteit, de rechtbank handhaafde die regels, de kwestie is geregeld', zei senator Ed Markey uit Massachusetts tijdens een persevenement op Capitol Hill.Samen met Sens. Al Franken, Patrick Leahy, Ron Wyden en Richard Blumenthal beloofde Markey 'zich te verzetten tegen elke poging' om bestaande regels voor netneutraliteit ongedaan te maken, terug te draaien of te verzwakken. Pogingen om dit te doen zijn slechts een ander voorbeeld van de GOP en president Trump 'die een totale aanval uitvoeren op onze democratische kernwaarden', zei Markey.

De pers van de senator komt nadat Trump FCC-commissaris Ajit Pai had gekozen als voorzitter nadat de door Obama aangestelde Tom Wheeler vorige maand aftrad. Pai is al lang een criticus van de regels van het bureau, die hij 'een radicale afwijking van het tweeledige, marktgerichte beleid noemde dat ons de afgelopen twee decennia zo goed heeft gediend'.

Pai heeft zich al op een aantal aspecten van de netneutraliteitsregeling gericht, door een vrijstelling van openbaarmaking voor kleine ISP's uit te breiden en aan te kondigen dat de FCC geen juridische stappen zal ondernemen tegen ISP's en mobiele telefoonserviceproviders voor bepaalde schendingen van de netneutraliteitsregels.

Pai en de GOP stellen dat de regels niet nodig zijn; bedrijven zullen zichzelf reguleren, zeggen ze. Democraten zeggen echter dat ze consumenten een manier bieden om slechte actoren te melden en ervoor te zorgen dat ISP's geen internetsnelwegen kunnen bieden aan de hoogste bieder.

'Ik heb netneutraliteit de kwestie van de vrijheid van meningsuiting van onze tijd genoemd, omdat de basisprincipes van onze democratie op het spel staan', zei senator Franken, wijzend op startups als YouTube die het niet hadden kunnen opnemen tegen grotere spelers zonder het even spelen gebied van het web.

Verwant

  • 5 dingen die u moet weten over het netneutraliteitsplan van de FCC5 dingen die u moet weten over het netneutraliteitsplan van de FCC

'We zijn hier om terug te vechten. Het ontmantelen van de regels voor netneutraliteit zal niet gemakkelijk zijn zolang we weer de handen ineen kunnen slaan', betoogde hij, de aanwezigen herinnerend aan de massale publieke reactie op de regels van de FCC een paar jaar geleden. 'We willen het Amerikaanse volk erop wijzen dat de FCC iets van plan is dat ze niet willen dat er gebeurt.

'Ze weghalen zou totaal onverantwoord zijn', concludeerde Franken.

Op dit moment zullen de Democraten waarschijnlijk moeten vertrouwen op publieke verontwaardiging als ze actie tegen de regels willen dwarsbomen. Republikeinen controleren beide huizen van het Congres, en de GOP is ook in de meerderheid bij de FCC.

Aanbevolen verhalen

Democraten in de Senaat vertellen AT&T om te bewijzen dat klanten zouden profiteren van de overname van Time Warner

Verschillende Amerikaanse senatoren hebben een beroep gedaan op AT&T om hen te vertellen hoe de fusie met Time Warner Inc. het publiek ten goede zou komen. Ze ondertekenden een brief aan de telecom...

Hoe de handschriftinterface in iMessage uit te schakelen

Als je je iOS-apparaat veel in de liggende modus gebruikt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat het je toetsenbord verwisselt met de handschriftinterface. Maak je geen zorgen! U hoeft breedbeeld-sms'en niet op te geven, u hoeft alleen maar een eenvoudige schakelaar in te stellen.

Achterpagina sluit zijn gedeelte voor volwassenen voor hoorzitting in de Senaat

En uren nadat de Senaat een rapport publiceerde waarin de website werd beschuldigd van het profiteren van illegale activiteiten.

Hooggerechtshof overhandigt Samsung-patentoverwinning op Apple

Samsung hoeft niet al zijn smartphonewinsten aan Apple toe te kennen wegens patentinbreuk.