Sen. Al Franken vraagt ​​Uber om het privacybeleid te verduidelijken

Sen. Al Franken vroeg Uber woensdag om verduidelijking van zijn beleid voor het opslaan van locatiegegevens van gebruikers, drie weken nadat het taxibedrijf zijn app had bijgewerkt om de privacyopties voor het delen van locatie-informatie te beperken.

In een brief aan Travis Kalanick, CEO van Uber, vroeg Franken het bedrijf stappen te ondernemen om 'gebruikers de controle over hun gevoelige locatie-informatie te herstellen' en het privacybeleid bij te werken om 'de publieke garanties en rechtvaardigingen van het bedrijf met betrekking tot de meest recente app-update weer te geven. .'Verwant

  • Uber verzamelt locatiegegevens nadat een rit is afgelopen Uber verzamelt locatiegegevens nadat een rit is afgelopen

De update, die Uber op 2 december uitbracht, wekte woede bij voorstanders van consumentenprivacy en sommige gebruikers over het feit dat het gebruikerslocatiegegevens verzamelt vanaf het moment dat een rit wordt aangevraagd tot vijf minuten nadat deze is afgelopen. De nieuwe update is vooral zorgwekkend voor iOS-gebruikers, omdat het de mogelijkheid verwijdert om de Uber-app alleen toegang te geven tot locatiegegevens terwijl deze actief is. In plaats daarvan vraagt ​​de app op elk moment toestemming om de locatie van een gebruiker te volgen. Het alternatief is om de locatietoegang volledig te weigeren, waarbij je elke keer dat je een rit aanvraagt ​​een ophaaladres moet invoeren.

Franken noemde 'hernieuwde beschuldigingen' met betrekking tot misbruik van klantgegevens door Uber-medewerkers in het verleden als onderdeel van de reden voor zijn brief. In een rechtszaak die deze week tegen het bedrijf werd aangespannen, beweerde een voormalige werknemer dat Uber zijn werknemers toestond 'high-profile politici, beroemdheden en zelfs persoonlijke kennissen van Uber-werknemers te volgen, inclusief ex-vriendjes/vriendinnen en ex-echtgenoten'. Dat meldt San Jose Mercury News.

Franken heeft verzocht om vier specifieke wijzigingen in het privacybeleid, waaronder het toevoegen van taal over het verzamelen en gebruiken van locatie-informatie, het verduidelijken van reisgerelateerde locatiegegevens en een vereiste om gebruikers op de hoogte te stellen van eventuele wijzigingen in het privacybeleid via zowel e-mail- als app-meldingen .

Meer verhalen

Helpt of belemmert technologie productiviteit?

Productiviteit is iets dat mensen al eeuwenlang gebruiken om succes te definiëren. Als de output hoog is, wordt een persoon beschouwd als succesvol en hardwerkend....

Het energieverbruik van consumentenelektronica verminderen

We waren allemaal enigszins verrast toen een onderzoek naar het energieverbruik in woningen in 2009 aangaf dat consumentenelektronica eindelijk de overhand had gekregen als de grootste bronnen van...

De beste Lenovo-laptops van 2017

Lenovo maakt laptops voor bedrijven, gaming en alles daartussenin, in verschillende stijlen en prijsklassen. Dit zijn de best beoordeelde modellen die we onlangs hebben getest van de maker van de ThinkPad- en Yoga-lijnen.

Gebruik sociale technologie om millennials aan het werk te helpen

Er zijn meer dan een miljoen jongeren in de leeftijd van 16-24 jaar die een vorm van overheidsuitkeringen ontvangen in het VK die bekend staat als 'jobseeker's toeslag'. Dit is bek...

Zakelijke Power Tools: hoe de CEO van Inkling zijn geest ordent

Hoe Matt MacInnis, CEO van Inkling Systems, apps zoals Google Keep en Wunderlist gebruikt om aan het werk en productief te blijven terwijl hij zijn groeiende startup runt.

Een wandeling maken in de 3D-geprinte hardloopschoenen van Adidas

Dacht je dat de prijs van $ 333 hoog was? Wacht tot je ziet hoeveel ze op eBay kosten.

Wearables vliegen niet echt van de planken

Een onderzoeksbureau verlaagde zijn prognose voor de verkoop van smartwatches, fitnesstrackers en dergelijke in 2016 aanzienlijk.

Kan Facebook Workplace Office-e-mail doden?

Tot ziens 'Allen beantwoorden'. Hallo vakantie feest live streams!

Hoe u ervoor kunt zorgen dat de Amazon Echo u beter begrijpt

Leven in de toekomst met een oproepbare stemassistent is geweldig, behalve als ze je verzoeken niet begrijpt. Hier zijn vijf eenvoudige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meer tijd besteedt aan het genieten van Alexa en minder tijd aan het schreeuwen tegen haar omdat ze je verkeerd begrijpt.

De maker van Second Life bouwt een 'WordPress voor sociale VR'

Niets van dit alles is echt. De rotsen, de sterren, de enorme zender die rechtop staat als een naald. Het is allemaal een mix van pixels gepresenteerd door de Oculus Rift....