Veilig computergebruik: maak geplande scans met Spybot Search & Destroy

Zoals ik in een eerdere post heb aangegeven, is Spybot Search & Destroy zeker niet achterhaald, zoals sommigen in de branche je willen doen geloven. Ik schreef dat artikel meer dan een jaar geleden en sindsdien is Spybot alleen maar beter geworden.

In dit artikel zullen we een van de geavanceerde functies bespreken waarmee geplande scans van spyware op uw systeem mogelijk zijn. Wanneer u Spybot Search & Destroy voor het eerst installeert, is de basismodus standaard ingeschakeld. We hebben toegang nodig tot de geavanceerde modus, dus klik op Modus en selecteer Geavanceerde modus.

beveiligde-computing-maak-geplande-scans-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 1Klik op Ja bij het waarschuwingsbericht dat verschijnt.

beveiligde-computing-maak-geplande-scans-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 2

Nu zul je veel meer opties, Tools en instellingen opmerken. Hier hebben we toegang tot enkele coole functies die beschikbaar zijn in Spybot.

beveiligde-computing-maak-geplande-scans-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 3

Vouw Instellingen uit in het menu en selecteer Planner. Klik vervolgens op beide knoppen Toevoegen, zodat we nu de mogelijkheid hebben om het schema voor updates en scans te bewerken.

beveiligde-computing-maak-geplande-scans-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 4

Spybot start Scheduled Tasks, een onderdeel van Windows. Het maakt niet uit met welke u begint, maar hier zullen we eerst de Updater bewerken. Klik dus gewoon op Bewerken (Updater), het tabblad Schema en de nieuwe knop. Hiermee kunt u een datum, tijd en frequentie instellen om te controleren op database-updates.

beveiligde-computing-maak-geplande-scans-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 5

U kunt ook naar het tabblad Instellingen gaan om andere systeeminstellingen met betrekking tot de update te configureren.

beveiligde-computing-maak-geplande-scans-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 6

Na het instellen van alle informatie wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw pc in te voeren. Als je klaar bent, ga je gang en klik je op OK en alles is ingesteld. Een ding om in gedachten te houden is dat lege wachtwoorden niet worden geaccepteerd.

beveiligde-computing-maak-geplande-scans-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 7

Vergeet ook niet het Easter Egg te bekijken in Spybot Search & Destroy

beveiligde-computing-maak-geplande-scans-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 8

Download Spybot Search & Destroy

Opmerking: als je ons wilt helpen en weet van kwaliteitsprogramma's die we niet hebben behandeld, ga dan naar de How-To Geek Wiki en voeg inhoud toe aan onze groeiende lijst met anti-spywaretoepassingen!

Meer verhalen

Verwijder die lelijke focusrechthoek in Windows XP of Vista

Nadat een aantal lezers hebben geschreven over het verwijderen van de gestippelde zwarte omtreklijn die soms verschijnt als je een bestandsselectie maakt, realiseerde ik me dat ik dit moest opschrijven in het voordeel van iedereen, omdat er eigenlijk een oplossing is.

50 GB opslagruimte met ADrive (Online Storage Series)

Als onderdeel van onze online opslagserie zullen we de meeste beschikbare services bekijken. Ik ga me concentreren op de gratis diensten, kijkend naar wat ze wel of niet aanbieden, wat je zou moeten helpen beslissen of er een voor jou geschikt is. Het is voordelig om online opslagservices als aanvullende stap te gebruiken

Maak een snelkoppeling of sneltoets om het systeemvolume in Windows te dempen

Heb je ooit luide muziek op je luidsprekers gehad wanneer de telefoon overgaat ... en dan tast je naar de luidsprekerschakelaar of de pauzeknop op je muziektoepassing terwijl je de telefoon probeert te beantwoorden? In plaats van me daar druk over te maken, heb ik altijd gewoon een snelkoppeling gemaakt om het systeemvolume te dempen

Maak een elektronisch visitekaartje in Outlook 2007

Tijdens een werkdag kunnen dingen zeker overweldigend lijken, omdat de hoeveelheid gegevens die we naar verwachting zullen opnemen in zo'n snel tempo toeneemt. In deze snelle omgeving kan het gemakkelijk zijn om een ​​belangrijk contact kwijt te raken of een ander hetzelfde te laten doen als jij het belangrijke contact bent.

Mysticgeek's Weekoverzicht

Mijn belangrijkste thema de afgelopen week was om kinderen online veilig te houden met behulp van Ouderlijk toezicht in Windows Vista en het gebruik van een andere zeer nuttige dienst OpenDNS. Ik heb ook Windows Live SkyDrive en het hulpprogramma voor volumeregeling Volumouse behandeld. Als je iets hebt gemist, bekijk dan de recensie van deze week. Meer geweldig

Bescherm uw kinderen online met Open DNS

Deze week heb ik hulpmiddelen besproken die u in Windows Vista kunt gebruiken om uw kinderen veilig te houden bij het gebruik van de pc en terwijl ze online zijn. Dit artikel is van toepassing en laat zien hoe u Open DNS kunt gebruiken met elk besturingssysteem om ongewenste webinhoud te helpen filteren. Simpel gezegd DNS (Domain Name System) vertaalt

Uw aangepaste Microsoft Office-woordenboek overzetten of verplaatsen

Een van onze geweldige lezers schreef gisteren met de vraag hoe het aangepaste Office-woordenboek van de ene computer naar de andere kan worden gemigreerd, en het leek de moeite waard om over te schrijven voor ieders voordeel. Bedankt Jos!

Maximaliseer uw IE7-tabbalkruimte door de opdrachtbalk te verwijderen

Een van de vele ergernissen die ik heb met Internet Explorer is de vrij kleine standaardbreedte van de tabbalk... als iemand die de hele tijd veel tabbladen opent, wordt het moeilijk te beheren. Met een simpele aanpassing kunnen we de opdrachtbalk verwijderen die zich meestal aan de rechterkant van de tabbladen bevindt.

Gebruik Microsoft Live SkyDrive voor 25 GB opslag (online opslagserie)

Tegenwoordig is er een overvloed aan opties beschikbaar voor opslag, zowel online als offline. Er komen steeds meer mogelijkheden voor goedkope en vaak gratis online opslag. Je moet een beetje rondkijken voor een dienst die bij je past. Sommige gratis accounts bieden niet veel capaciteit, en degenen

Gebruik gebruikersactiviteitenrapporten om te bepalen welk ouderlijk toezicht u moet gebruiken

Zoals u weet, hebben we deze week manieren besproken om uw kinderen online en met pc's in het algemeen te beschermen. Vista bevat de functie Ouderlijk toezicht waarmee u deze taken gemakkelijker kunt maken. Tot nu toe hebben we het gehad over het blokkeren of toestaan ​​van programma's, het beperken van de tijd dat kinderen de pc kunnen gebruiken en hoe?