Seagate lanceert 2TB externe gamedrive voor PS4

Met de aankondiging van Sony deze week dat de verkoop van PS4-consoles de 60 miljoen gepasseerd is, vallen fabrikanten van randapparatuur over zichzelf heen om ondersteunende hardware aan te bieden. Seagate is een van die fabrikanten en heeft zojuist een nieuwe externe opslagoplossing aangekondigd die specifiek is bedoeld voor PS4-bezitters.

Als dit bekend klinkt, komt dat misschien omdat Seagate gisteren een externe opslagoplossing voor de Xbox One heeft onthuld. Waar de Xbox Game Drive Hub een enorme 8TB aan opslagruimte biedt, is de Game Drive voor PS4 van vandaag een magere 2TB. Aangezien Sony het gemakkelijk heeft gemaakt om de harde schijf in de PS4 te upgraden, kan 2TB voldoende zijn voor een opslagboost als je eenmaal het maximale uit jezelf hebt gehaald.De Game Drive voor PS4 is zwart met een blauwe aluminium rand die past bij de standaard PS4- en PS4 Pro-ontwerpen. Het wordt aangesloten via een USB 3.0-poort met behulp van de meegeleverde kabel en heeft geen aparte voedingskabel nodig. Omdat het een officieel erkende schijf is, zal je PS4 deze automatisch detecteren en instellen, wat een proces is dat minder dan drie minuten duurt. En omdat hij op een snelle USB 3.0-verbinding zit, is het mogelijk om games te installeren en uit te voeren vanaf de schijf van Seagate.

Verwant

  • De beste externe harde schijven van 2017De beste externe harde schijven van 2017

Met games die nu regelmatig tot 50 GB groot zijn, zou de Game Drive voor PS4 het mogelijk moeten maken dat er ten minste 40 extra games klaar zijn om te spelen. Een andere bonus van het gebruik van een externe schijf is de mogelijkheid om je games mee te nemen naar het huis van een vriend. Log gewoon in op uw account zodra de schijf is aangesloten en speel buitenshuis verder.

De adviesprijs van de Game Drive voor PS4 is $ 89,99, maar retailers zullen dat waarschijnlijk een paar dollar verlagen. Houd er echter rekening mee dat als de draagbaarheidsvoordelen van Seagate's schijf niet aantrekkelijk zijn, u een interne schijf van 2 TB kunt kopen voor minder dan $ 80 en een reserve harde schijf kunt overhouden die u in een behuizing kunt plaatsen.

Aanbevolen verhalen

Seagate lanceert 8TB Xbox Drive

Met 8 TB kun je de volledige verzameling games opslaan die beschikbaar zijn met de nieuwe Xbox Game Pass, en heb je nog ruimte over voor je eigen verzameling.

Injustice 2, Tekken 7 bepalen de nieuwe normen voor vechtspellen

Arcade-modi zijn niet langer het ultieme in vechtgames. Drama, maatwerk en wow-factor stuwen het genre naar voren.

De beste externe harde schijven van 2017

Wist u dat een draagbare schijf van 2 terabyte die u in uw zak schuift tegenwoordig ver onder de $ 100 kost? Hier is een blik op onze best beoordeelde harde schijven voor een reeks capaciteiten, prijzen en mogelijkheden.

Nintendo Switch ondersteunt 2TB Micro SDXC-geheugenkaarten (indien aanwezig)

Bij de lancering betekent dit dat 128 GB extra opslagruimte betaalbaar is, maar tot 2 TB wordt ondersteund.