Screenshots maken in Firefox op de gemakkelijke manier

Bent u op zoek geweest naar een snelle en gemakkelijke manier om gedeeltelijke of volledige schermafbeeldingen van een webpagina in Firefox te maken? Nu kunt u beide typen gebruiken met slechts een paar klikken met de Abduction! extensie voor Firefox.

Voordat

Als u een schermafbeelding van een webpagina wilt, kunt u meestal alleen het zichtbare gebied in het browservenster vastleggen...De hele webpagina als stukjes krijgen of al die stukjes in één grotere foto bewerken, is genoeg om iedereen te frustreren. Maar er is een veel eenvoudigere en snellere manier om het te doen.

Na

Nadat u de extensie hebt geïnstalleerd, bent u klaar om te gaan ... klik met de rechtermuisknop ergens op de webpagina en selecteer Pagina opslaan als afbeelding ....

U zult merken dat de hele webpagina in de schaduw staat en dat er een geel gebied is waar u met de rechtermuisknop hebt geklikt. Het gele gebied is een startpunt voor elk type screenshot dat u wilt maken. U ziet ook een tijdelijke werkbalk bovenaan de webpagina met een knop Opslaan.

Je kunt het gele gebied eenvoudig verkleinen, net zoals je zou doen met een gewoon app-venster dat niet is gemaximaliseerd ...

Het gele gebied kan ook heel gemakkelijk worden verplaatst of verplaatst...

Misschien heb je gewoon de hele pagina in één keer nodig ... dubbelklik met de linkermuisknop in het webpaginagebied en de hele webpagina is geselecteerd voor de schermafbeelding. Het enige dat u hoeft te doen zodra u het gewenste gebied hebt geselecteerd, is klikken op de knop Opslaan.

De afbeeldingen worden opgeslagen in een .png-indeling...

Hier is de schermafbeelding die we hebben gemaakt van de webpagina die is geopend in Paint.NET met 66% ... dat is een schermafbeelding van een mooi formaat met een lengte van bijna 6.800 pixels.

Conclusie

Als u een snelle en gemakkelijke manier nodig had om schermafbeeldingen van webpagina's te krijgen, dan wordt het gewoon niet eenvoudiger dan dit. De ontvoering! extensie is zeker een aanbevolen add-on voor Firefox.

Links

Download de ontvoering! extensie (Mozilla-add-ons)

Download de ontvoering! extensie (Extensie Homepage)

Meer verhalen

Stomme geektrucs: maak een snelkoppeling om uw hosts-bestand snel te bewerken

Als programmeur die veel werk aan websites doet, moet ik mijn hosts-bestand veel te vaak bewerken, en in Windows 7 of Vista moet je Kladblok gebruiken in de beheerdersmodus. Saai.

Een VHD verwijderen in Windows 7

Windows 7 heeft een handige functie waarmee u virtuele harde schijven kunt maken en deze zelfs kunt versleutelen. Vandaag laten we u zien hoe u deze kunt verwijderen als u de schijf niet langer nodig hebt en lokale ruimte op de harde schijf terugkrijgt.

Week in Geek: de 10 beste domme geektrucs-editie

Er is niets zo leuk als een simpele nerdtruc om je geweldige vaardigheden te laten zien aan de mensen om je heen. We hebben de tien beste van alle stomme nerdtrucs verzameld die we in de loop der jaren hebben behandeld.

Vrijdagpret: Boombot

Nog een week zwoegen voor de man en je krijgt nu je twee dagen vrijheid. Niet per se maar twee dagen, want zoals je hier hebt gemerkt, steunen we het verspillen van tijd aan het werken op kantoor op vrijdag met het spelen van een leuk flash-spel.

Windows SteadyState brengt uw pc terug naar normaal

Als u een computer met gedeelde toegang hebt, kan het vervelend zijn wanneer andere gebruikers een heleboel wijzigingen in de instellingen aanbrengen. Vandaag bekijken we SteadyState voor Windows Vista en XP waarmee u de computer na een gebruikerssessie in de oorspronkelijke staat kunt herstellen.

Minimaliseer Firefox op de gemakkelijke manier naar het systeemvak

Klinkt het idee om Firefox te minimaliseren naar het systeemvak in plaats van de taakbalk aantrekkelijk? Als dat zo is, kijk dan hoe eenvoudig het is om de extensie MinimalizeToTray Revived in te stellen.

Stomme geektrucs: vind de geheime berichten in websiteheaders

De stomme nerdtruc van vandaag neemt ons mee naar de onzichtbare technische wereld onder de oppervlakte van je favoriete websites en laat ons zien hoe echte nerds geheime berichten verbergen in de HTTP-protocolheaders. We hebben het hier over Serious geek cred.

Verminder uw bladwijzerwerkbalk tot een werkbalkknop

Dus je hebt je gebruikersinterface in Firefox verkleind om meer schermruimte terug te krijgen, maar je hebt veel bladwijzers in je bladwijzerwerkbalk die je elke dag gebruikt. Leer hoe u die werkbalk kunt verkleinen tot een uiterst handige werkbalkknop met behulp van de bladwijzermenu-extensie.

Open en start Windows-hulpprogramma's op de gemakkelijke manier

Ben je het zat om door het Configuratiescherm (of diepere delen van het Startmenu) te moeten graven om toegang te krijgen tot verschillende Windows-hulpprogramma's en deze te gebruiken? Geniet van supersnelle (en gemakkelijke) toegang tot die hulpprogramma's met Windows Utilities Launcher.

Bespaar op uw afdrukbenodigdheden met PrintWhatYouLike

Ben je het beu om veel papier en printerinkt te verspillen om alleen maar nuttige artikelen te laten printen? Leer hoe u die webpagina's snel en gemakkelijk kunt opschonen in Firefox of uw favoriete browser.