Screenshot Tour: XBMC Media Center 10 heeft add-ons, skins en meer


XBMC heeft een lange weg afgelegd sinds het bescheiden begin als Xbox-mediaspeler. Laten we eens kijken naar de nieuwste 10.0-release van XBMC, ook bekend als Dharma, om te zien wat er nieuw is.

XBMC is gratis en open source software die is uitgebracht voor Windows, OS X, Linux, AppleTV en als een live image die direct vanaf een cd/USB-drive kan worden uitgevoerd of kan worden geïnstalleerd om van een extra computer een echt HTPC-apparaat te maken. XBMC geeft je de functionaliteit van veel mediastreamers die momenteel op de markt zijn, maar in een gratis doe-het-zelfpakket dat je kunt aanpassen en gebruiken zoals je wilt.

Huidontwikkeling

Huidontwikkeling in de nieuwste release is top en er zijn veel nieuwe functies en verfijningen toegevoegd aan de skinning-engine. Hier is een korte blik op enkele van de beschikbare skins voor XBMC 10.0.Alaska werd ontwikkeld door een van de beste XBMC-skinontwikkelaars die de skin niet kon afmaken. Hij gaf al het werk dat hij had voltooid vrij aan de XBMC-gemeenschap en de gemeenschap nam het over met een paar verschillende variaties. Alaska Revisited Mod wordt hieronder weergegeven.

Transparantie bestaat al een tijdje en is volledig bijgewerkt om te profiteren van de nieuwe add-onmanager en andere skinverbeteringen.

Shade is een zeer minimalistische skin die een nieuwe release is voor XBMC 10.0.

Night heeft een Windows Media Center/Zune-gevoel en ziet er uitstekend uit op een groot scherm. Het is ook een nieuwe release voor XBMC 10.0 en is beschikbaar in de officiële XBMC add-on feed.

Ellipsis is een skin van Team Blackbolt die enkele van de beste skins op de originele Xbox heeft gemaakt en ze zijn doorgegaan met hun werk, zelfs nadat de ondersteuning voor de Xbox-hardware was weggevallen. Deze skin is niet beschikbaar in de officiële XBMC Add-on-feed, maar je kunt hem downloaden van hun website via de onderstaande link.

screenshot-tour-xbmc-media-center-10-has-addons-skins-and-more foto 6

Xperience is een andere Team Blackbolt-skin die beschikbaar is op hun website en lijkt op het NXE 360-dashboard voor de Xbox 360.

Add-onbeheer

In eerdere versies konden gebruikers de functionaliteit uitbreiden door python-scripts te downloaden om te profiteren van meer mediabronnen en andere tools. In de nieuwste release wilden de ontwikkelaars gebruikers een eenvoudigere manier bieden om hun XBMC-installatie uit te breiden via gecentraliseerde add-on-feeds. Het nieuwe add-on-framework zorgt voor geautomatiseerde download en installatie van media scrappers, skins, visualisaties, screensavers, python-scripts, webinterfaces en andere door de gebruiker aanpasbare aspecten. Dit raamwerk stelt externe ontwikkelaars ook in staat om hun eigen privéfeeds te maken en updates en nieuwe functies te bieden buiten de officiële XBMC-add-ons.

Om uw add-on-instellingen aan te passen, gaat u naar de systeeminstellingen en selecteert u de add-ons-optie.

Elk type add-on is onderverdeeld in een map voor eenvoudige navigatie en stelt u in staat precies te vinden wat u wilt in- of uitschakelen.

screenshot-tour-xbmc-media-center-10-has-addons-skins-and-more foto 9

Selecteer add-ons downloaden en selecteer vervolgens uw feed om met een simpele klik rechtstreeks vanuit XBMC te installeren.

screenshot-tour-xbmc-media-center-10-has-addons-skins-and-more foto 10

Eenmaal geïnstalleerd, kunt u het item inschakelen in de XBMC-instellingen of de add-on gebruiken vanaf het startscherm. Voor icanhazcheezburger kun je bladeren naar afbeeldingen -> foto-add-ons -> icanhazcheezburger om alle gekke katten met bijschriften te zien waarvan je ooit zou kunnen dromen.

Standaard wordt XBMC alleen geleverd met de officiële add-on-feed. Als je een zip-bestand hebt met een niet-officiële add-on-feed, kun je dat installeren met de optie Install from zip-bestand in de instellingen. Bekijk de link onderaan het bericht om meer onofficiële feeds te vinden.

screenshot-tour-xbmc-media-center-10-has-addons-skins-and-more foto 12

Hardware- en codec-ondersteuning

Naast vele softwareoplossingen en -functies, heeft het XBMC-team ook nieuwe hardware-ondersteuning toegevoegd voor de Nvidia ION- en ION2-videokaarten en de Broadcom Crystal HD-videoprocessor. Ze konden ook ondersteuning toevoegen voor de nieuwe WebM-codec van Google, het afspelen van Blu-ray-schijven en vele andere afspeelverbeteringen.

screenshot-tour-xbmc-media-center-10-has-addons-skins-and-more foto 13

Er is ook ondersteuning toegevoegd om uw XBMC-bibliotheekdatabase op een SQL-server op te slaan en om filmsets te maken in bibliotheekweergave. Er zijn ook nieuwe video-schrapers toegevoegd om filminformatie te verzamelen van HD-trailers.net, Rotten Tomatoes en nog veel meer.

Het afspelen van audio werd ook verbeterd op alle drie de belangrijkste ondersteunde platforms en er werden meer dan 1200 tickets gesloten.

XBMC's toekomst

XBMC heeft een lange weg afgelegd en stopt niet met versie 10. Naast alle geweldige functies die zijn toegevoegd, is er ook initiële ondersteuning voor ARM-processors, ondersteuning voor op gebaren gebaseerde bedieningselementen en ondersteuning voor DVR-software-backends.

Als u op zoek bent naar een mediastreamer om al uw media-inhoud op uw tv te krijgen, kunt u overwegen om de doe-het-zelfroute te volgen en een computer met XBMC in te stellen.

XBMC-startpagina (nu Kodi)

XBMC (Kodi) volledige changelog/roadmap

Niet-officiële XBMC-add-onfeeds

Team Blackbolt-skins

Meer verhalen

Desktop Fun: Apple en Mac Logos Wallpaper Collection

Eerder deze week hebben we een prachtige reeks van Apple en Mac Styled icon packs met u gedeeld voor uw computers. Vandaag hebben we een prachtige set achtergronden met Apple- en Mac-logo's om uw computers een stap dichter bij Apple-perfectie te brengen.

Hoe u uw PowerPoint-dia's kunt timen voor effectievere presentaties

Het geven van een presentatie gaat niet alleen om het geven van goede dia's, het gaat er ook om ervoor te zorgen dat onze presentatie klaar is tegen de tijd dat ons publiek hun theepauze wil hebben - dus oefenen hoe lang je voor elke dia moet spreken, is essentieel voor een goede presentatie.

Vrijdagpret: Isis

Ieders favoriete dag van de week is eindelijk terug, dus leun achterover en bereid je voor op wat meer Friday Fun! Vandaag wordt uw waarnemingsvermogen getest terwijl u op uw reis met Isis naar verschillen tussen afbeeldingen zoekt.

Wat is versleuteling en hoe werkt het?

Versleuteling heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de tijd dat de oude Grieken en Romeinen geheime berichten stuurden door letters te vervangen die alleen konden worden ontcijferd door een geheime sleutel. Ga met ons mee voor een korte geschiedenisles en leer meer over hoe encryptie werkt.

Het ultieme iPhone-spel – Star Wars Arcade: Falcon Gunner [Video]

Als je je afvraagt ​​wat dit spel zo speciaal of onderscheidend maakt van andere spellen, kijk dan wat je hiervan vindt. Wanneer je de game speelt, krijg je een mix van wat de camera van je telefoon ziet (d.w.z. een skyline van de stad) en de game zelf...

Veel plezier met deze verzameling van 10 kilobyte (of minder) webapps

Als je wat leuke web-apps wilt om mee te spelen in je browser, dan moet je zeker even de tijd nemen om door deze kleine verzameling 10K Apart-wedstrijdinzendingen te bladeren. Er zijn twee spellen, een grafiek, een 3D-object...

Pc's kunnen nu bestanden en meer delen met Droplr

Droplr is een geweldige, gratis service die het gemakkelijk maakt om foto's, schermafbeeldingen, links en tekst via internet te delen. Sleep uw bestanden eenvoudig naar het pictogram en seconden later heeft u een kort d.pr-adres t...

Help het Blue Screen of Death oplossen door automatisch opnieuw opstarten te voorkomen

Een van de meest frustrerende dingen bij het oplossen van willekeurige blauwe schermfouten is dat de computer opnieuw opstart voordat u de kans krijgt om de foutmeldingen op te schrijven, zodat u ze later kunt googlen. Hier leest u hoe u dat kunt oplossen.

Optimaliseer het Microsoft Word Editor-gebied voor beter schrijven

Onze monitor geeft ons slechts een beperkte ruimte om Word-documenten te bewerken. Van de ene pagina naar de andere springen kost te veel tijd, dus vandaag laten we u enkele eenvoudige tips zien om het bewerkingsgebied van Microsoft Word te maximaliseren voor een betere schrijfervaring.

Hoe de 10 grootste Windows-ergernissen op te lossen

Laten we eerlijk zijn: Windows kan soms serieus vervelend zijn, maar gelukkig is er meestal ook een tijdelijke oplossing of een hulpprogramma van derden dat het probleem verhelpt. We hebben de tien dingen afgerond die ons het meest irriteren, samen met hoe we ze kunnen oplossen.