Screenshot Tour: Windows Home Server Beta Vail Installatieproces

De nieuwste versie van Windows Home Server-code genaamd Vail is beschikbaar voor het publiek om te testen via Microsoft Connect. Hier nemen we een screenshot-rondleiding van het installatieproces op een VM of fysieke machine.

Deze week hebben we besproken hoe u WHS Beta Vail op VMware Workstation en de gratis VMware Server kunt instellen en installeren. We hebben het daadwerkelijke installatieproces van de server echter niet doorlopen. Het installatieproces is vrij eenvoudig en hier bekijken we de stappen.

Installeer WHS VailHet installatieproces is hetzelfde, of u het nu op een VM of een fysieke machine uitvoert. De installatiewizard start klik op Nieuwe installatie.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-install-proces foto 1

Selecteer de schijf waarop u het wilt installeren. U moet ervoor zorgen dat er minimaal 160 GB is toegewezen voor de installatie, bij voorkeur een nieuwe en schone geformatteerde schijf. Vink aan dat ik begrijp dat als ik op Installeren klik, alle bestanden en mappen op mijn primaire harde schijf worden verwijderd en klik vervolgens op de knop Installeren.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-installatieproces foto 2

Het installatieproces begint en uw machine zal tijdens het proces meerdere keren opnieuw opstarten.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-installatieproces foto 3

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-installatieproces foto 4

Na een paar keer opnieuw opstarten, krijgt u het scherm te zien om uw regio- of landinstellingen te selecteren.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-installatieproces foto 5

Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en de EULA.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-install-proces foto 6

Voer uw productsleutel in. Een sleutel was niet nodig toen de bèta voor het eerst uitkwam, maar ze bieden ze nu aan via Windows Connect, dus we gingen door en voerden deze in.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-install-proces foto 7

Wanneer u bij het scherm Uw server personaliseren komt, voert u de naam voor uw server, wachtwoord en PW-hint in.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-install-proces foto 8

Selecteer hoe u uw server up-to-date wilt houden, dit is geheel aan u over welke instelling u wilt gebruiken en u kunt deze later wijzigen in het Vail Dashboard.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-installatieproces foto 9

Nu gaat de installatie verder met het updaten en voorbereiden van de server. In onze tests duurde het ongeveer 30 minuten om volledig te voltooien.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-install-proces foto 10

Nogmaals, je zult merken dat het een paar keer opnieuw wordt opgestart voordat het klaar is voor gebruik.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-installatieproces foto 11

Succes! Vail is succesvol geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Sluit dit bericht af en u wordt naar het Vail-bureaublad geleid en kunt beginnen met het instellen ervan.

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-installatieproces foto 12

screenshot-tour-windows-home-server-beta--en-8220;vail-and-8221;-installatieproces foto 13

Dat is alles! U kunt dan aan de slag door de nieuwste updates te installeren, machines op uw netwerk aan te sluiten, back-ups te plannen ... enz. Als je geen extra machine hebt om Vail te testen, bekijk dan zeker onze artikelen over het installeren ervan op VMware Workstation en VMware Server.

Onthoud dat als u Windows Home Server versie 1 al hebt, deze niet door Vail moet worden vervangen omdat deze nog in bèta is en niet zo stabiel is als de Windows 7 bèta was. Er is ook nieuws dat Vail Beta 2 in de komende weken moet worden uitgebracht ... hopelijk.

Download Windows Home Server Code Named Vail van Microsoft Connect

Meer verhalen

Forceer een niet-reagerende grafische toepassing in Ubuntu

Er zijn veel commandoregelhulpprogramma's om niet-reagerende programma's in Linux te doden, maar voor degenen die geneigd zijn om op de knop te drukken, kun je met de Force Quit-paneelknop elke app doden waarop je kunt klikken zonder iets te hoeven onthouden.

Volg trending onderwerpen, favoriete blogs en meer met Regator

Regator beheert RSS-feeds en vindt het meest relevante nieuws van populaire blogs op internet. U kunt Regator zien als uw persoonlijke nieuwscurator en deze aanpassen om u het nieuws te geven zoals u dat wilt.

Stel een Wake on LAN-configuratiescherm in voor uw netwerk

Als IT-manager zijn er veel dingen die u kunt doen die direct van invloed zijn op de bedrijfsresultaten. Terwijl de meest voor de hand liggende directe hardware- en softwarekosten zijn, is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien het energie-/elektriciteitsverbruik door computersystemen. Terwijl servers 24/7 beschikbaar moeten zijn, desktop

Android uitvoeren op uw netbook of desktop

Wilt u het Android-besturingssysteem van Google uitproberen op uw netbook of desktop? Hier leest u hoe u Android vanaf een flashstation kunt gebruiken en kunt zien hoe snel Android op echte hardware kan draaien!

Waar u uw Google Analytics-trackingcode kunt vinden

Heeft u uw Google Analytics-trackingcode voor uw website nodig? Google maakt het niet gemakkelijk te vinden, maar hier is hoe u het kunt doen.

Voeg wat visuele flair toe aan het Taakbeheer-scherm in Windows 7

Als je het leuk vindt om je systeem zo veel mogelijk aan te passen, dan hebben we een leuke manier om het kleurenschema voor het Taakbeheer-venster te wijzigen. Die tabbladen Prestaties en Netwerken hebben binnen een paar minuten een frisse nieuwe look.

Maak een lijst van de 10 grootste geheugenverhogende processen

Als je snel wilt zien welke processen al je geheugen verspillen, kun je dat doen met een eenvoudige opdrachtregel die de uitvoer van ps filtert om te sorteren op geheugengebruik, en alleen de tien grootste geheugenvreters teruggeeft.

Vraag het de lezers: Star Trek – Kirk of Picard? [Opiniepeiling]

Het debat over wie is of wat de ene kapitein van het ruimteschip beter maakt dan de andere is pure klassieke nerd op zijn best. Deze week willen we weten wie volgens jou de betere kapitein van het ruimteschip is... Kirk of Picard.

Hoe u de maximale uploadgrootte voor PHP-bestanden kunt verhogen

Als je een webtoepassing hebt die bestanden naar de server uploadt via een PHP-script, is het je misschien opgevallen dat je standaard geen vreselijk grote bestanden kunt uploaden. Hier leest u hoe u dit kunt wijzigen.

Vind e-mails gemakkelijker door meer zoeklocaties toe te voegen in Outlook

Als u een e-mail in Outlook moet vinden, is de zoekfunctie waardevol, maar het kan vervelend zijn om alleen in de huidige map te zoeken. Hier kijken we naar het toevoegen van alle mappen en verwijderde items aan zoeken in 2010 en 2007.