Schuim en magneten creëren crashbestendige quadcopter

Quadcopters zijn op dit moment misschien een rage, maar ze zijn ook heel gemakkelijk te breken omdat ze zo licht van gewicht moeten zijn. Crash een goedkope quadcopter tegen een muur of laat de batterij leegraken en op de grond neerstorten, en hij zal misschien nooit meer vliegen. Maar de École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL) die met NCCR Robotics werkt, heeft een oplossing die flexibiliteit en magneten combineert.

Het toevoegen van enige vorm van bescherming rond het frame of de propellers van een drone voegt gewicht toe en is daarom ongewenst. Als alternatief kan het ontwerpen van een drone die flexibel is hem beschermen tegen impactschade, maar maakt hem onvoorspelbaarder tijdens een normale vlucht.Zoals IEEE Spectrum uitlegt, slaagt het EPFL-ontwerp erin om een ​​quadcopter te creëren die op geschikte momenten schakelt tussen rigide en flexibel. Het doet dit door het frame te maken van een flexibel schuimmateriaal, maar het frame vervolgens stijf te maken met een afneembare magneet die in het midden zit.

Verwant

  • Amazon-patenttips Boog-en-pijlbestendige dronesAmazon-patenttips Boog-en-pijlbestendige drones

Tijdens een normale vlucht houdt de magneet het frame stijf, waardoor een voorspelbare vlucht mogelijk is. Wanneer er echter een impact plaatsvindt, komt de magneet los van het frame, waardoor deze flexibel kan worden en de impactkrachten zonder schade kan verwerken. Omdat de magneet is vastgemaakt met elastische banden, gaat hij niet ver en wordt hij meestal weer aan het frame bevestigd zodra de crash voorbij is, waardoor de vlucht kan worden hervat.

Het ontwerp is geïnspireerd op insectenvleugels, die 'dubbele stijfheid' vertonen, waardoor ze tijdens de vlucht kunnen wisselen tussen stijve en zachte toestanden voor veerkracht. Het feit dat de drone is gemaakt met schuim, elastische banden en magneten om deze dubbele stijfheid na te bootsen, betekent ook dat hij relatief licht en goedkoop blijft.

Deze manier van omgaan met impactschade werkt voor drones, maar kan ook worden toegepast op andere gebieden van robotica. Het zou kunnen leiden tot robots die veel nauwkeuriger en efficiënter kunnen bewegen, klimmen of communiceren.

Aanbevolen verhalen

Meerdere items in één keer kopiëren en plakken

Normaal gesproken kunt u in Windows slechts één item tegelijk kopiëren en plakken. Maar met een klembordhulpprogramma kunt u meerdere items na elkaar kopiëren en plakken.

Een marketingplan maken

Wat is een marketingplan en waarom is het zo essentieel voor het succes van uw bedrijf? Ontdek het hier, in het eerste deel van onze uitgebreide gids voor het maken van een marketingplan.

Kijk hoe Tesla Autopilot een crash voorspelt seconden voordat het gebeurt

Zou u als bestuurder deze crash hebben gezien voordat deze plaatsvond?

Kunnen magneten de harde schijf van een laptop beschadigen of wissen?

Of onze computerhardware nu gloednieuw of een beetje ouder is, het kan nooit kwaad om een ​​beetje voorzichtig te zijn om schade te voorkomen. Kunnen magneten, met dat in gedachten, een harde schijf beschadigen of wissen? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een bezorgde lezer.