Versnel schijftoegang door Last Access Update uit te schakelen in Windows XP

Wist u dat Windows XP bestanden bijwerkt met de laatste toegangsupdatetijd wanneer ze door een toepassing worden geopend? Het lijkt mij dat het niet helemaal nuttig is, dus laten we eens kijken hoe we het kunnen uitschakelen.

Merk op dat deze aanpassing niet nodig is voor Windows Vista omdat het al als standaard is ingesteld, zelfs als u een upgrade uitvoert van XP naar Vista.

snelheid-up-schijf-toegang-door-uitschakelen-laatste-toegang-bijwerken-in-windows-xp foto 1Handmatige registeraanpassing

Open regedit.exe via het startmenu en navigeer vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlFileSystem

schijftoegang-door-uitschakelen-laatste-toegang-bijwerken-in-windows-xp foto 2 versnellen

Maak een nieuwe DWORD-waarde in het rechterdeelvenster met de naam NtfsDisableLastAccessUpdate en geef deze de waarde 1. Om deze tweak te verwijderen, verwijdert u gewoon de sleutel of geeft u deze de waarde 0.

U moet uw computer opnieuw opstarten voordat deze van kracht wordt.

Download Register Tweak

Download en pak het bestand uit en dubbelklik op het bestand DisableLastAccessUpdate.reg om de informatie in het register in te voeren. Er is ook een verwijderingsscript inbegrepen.

Download DisableLastAccessUpdate Register Tweak

Meer verhalen

Keyboard Ninja: Dood Windows met het Blue Screen of Death in 3 toetsaanslagen

Heb je ooit je toetsenbord-ninja-vaardigheden willen laten zien door Windows met slechts een paar toetsaanslagen te verwijderen? Het enige wat je hoeft te doen is één registersleutel toe te voegen, en dan kun je indruk maken op je vrienden... of het gebruiken om mensen te overtuigen om over te schakelen naar Linux.

Auditing gebruiken om mappen op een netwerk te beveiligen

Het is onvermijdelijk als het tij ... iemand op je netwerk een waardevolle map of bestand gaat verwijderen en ontkennen dat ze het hebben gedaan, ook al weet je dat ze de laatste waren die wijzigingen aanbrachten. Hier is een geavanceerde beveiligingstip om activiteit op bestanden en mappen op het netwerk te controleren.

Reorganiseer uw taakbalkknoppen en systeemvakpictogrammen in XP/Vista

Of je nu schermafbeeldingen maakt van een deel van je bureaublad of gewoon liever twee apps die je gebruikt naast elkaar op de taakbalk hebt staan, het kan erg frustrerend zijn dat je de taakbalkknoppen niet kunt verplaatsen. Er is een klein hulpprogramma genaamd Taskbar Shuffle dat ons dit geeft:

Inzoomen op e-mails in Outlook 2007

Soms is het nodig om in te kunnen zoomen op elektronische documenten om ze beter te kunnen bekijken. Dit is vooral handig voor mensen met een visuele beperking. Zoals in de meeste PDF-viewers heeft Outlook 2007 ook een zoomfunctie voor het lezen en opstellen van uw e-mails.

PNG-afbeeldingen groter dan x pixels vinden via de Linux Shell

Wanneer u probeert het ontwerp van uw website te veranderen, moet u rekening houden met de breedte van de afbeeldingen in de inhoud van uw artikel. Ik heb notoir grote schermafbeeldingen van de meeste artikelen die ik heb geschreven, dus als ik de zijbalk wil vergroten, is het van cruciaal belang om erachter te komen welke

Minimalistische Explorer Breadcrumbs voor Windows XP

Een van de meer populaire wijzigingen in Windows Vista is de functie Verkenner Breadcrumbs waarmee u eenvoudig naar mappen onder de huidige map kunt navigeren met behulp van de vervolgkeuzepijlen. We hebben al een alternatief voor Windows XP-gebruikers gepresenteerd, maar we zijn een veel betere oplossing tegengekomen om te delen

Bewaak meerdere logboeken in een enkele shell met MultiTail voor Linux

Of je nu verantwoordelijk bent voor een server of alleen een programmeur die aan het ontwikkelen is, je hebt vaak meer dan één logbestand dat je tegelijkertijd wilt bijhouden. Er is een handig klein hulpprogramma voor Linux genaamd MultiTail waarmee je meerdere logs in een enkel venster kunt controleren, in plaats van

Analoge desktopklok in Vista-stijl voor Windows XP

Een van de functies waar gewone gebruikers dol op lijken te zijn in Windows Vista, is de analoge klok van de zijbalk. Elke keer als ik naar iemands bureaublad in een coffeeshop kijk, gebruiken ze er een. Windows XP-gebruikers staan ​​niet in de kou met de ClocX desktopklok die op dezelfde manier werkt.

Deelnemen aan de rage van het sociale netwerk

Nou, ik dacht dat ik me bij The Geek zou aansluiten op het gebied van sociale netwerken (is dat een woord?) … Hoe dan ook, ik denk dat het heel leuk zal zijn om onze lezers te ontmoeten en online aan te sluiten. Ik weet niet zeker hoeveel ik deze sites in eerste instantie zal bijwerken, maar heb geduld en ik zal ze zo snel mogelijk laten werken

Maak een snelkoppeling om Taakbeheer te starten in geminimaliseerde modus

Vanmorgen kwam er een e-mail binnen van de zeer vriendelijke lezer Gordy, die vroeg of het mogelijk was om Taakbeheer automatisch op te starten in geminimaliseerde modus bij het opstarten van de machine ... dus dit artikel is voor hem, en hopelijk zal het ook iemand anders helpen .