Schijfopruiming in Server 2008, deel 2: een opruiming plannen

Uw servers overzichtelijk houden is eenvoudig met Schijfopruiming, en het plannen van een opruiming maakt het moeiteloos.

Sinds we Schijfopruiming hebben toegevoegd in ons vorige artikel, hebben we nu de mogelijkheid om vooraf ingestelde parameters toe te wijzen om het uit te voeren. In de Run-balk voeren we het volgende in:

cleanmgr.exe /sageset:1Elk nummer tussen 1 en 65535 kan worden toegewezen, dus we beginnen met preset #1.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 1

Wanneer we op enter drukken, verschijnt het vak Schijfopruimingsinstelling en wordt ons gevraagd om de bestanden in te voeren die we willen verwijderen. Als we klaar zijn, klikken we op OK.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 2

Vervolgens openen we Taakplanner door op het programma te klikken of Taakplanner in het vak Uitvoeren in te voeren.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 3

Zodra Taakplanner is geopend, klikken we op Taak maken in de rechterkolom.

schijfopruiming-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 4

We gaan onze taak DiskClean noemen en klikken op de radiale knop Uitvoeren, ongeacht of de gebruiker is aangemeld of niet, zodat de taak doorgaat, zelfs als een andere gebruiker is aangemeld. We wijzen ook het beheerdersgebruikersaccount toe aan deze taak, omdat deze over de vereiste machtigingen beschikt om deze uit te voeren.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 5

Vervolgens klikken we op het tabblad Triggers en vervolgens op de knop Nieuw.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 6

Je zou meer gedetailleerd kunnen worden met je triggers, maar voor onze doeleinden hier gaan we gewoon onze taak zo instellen dat deze elke dag op een specifiek tijdstip plaatsvindt.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 7

Vervolgens gaan we naar het tabblad Acties en klikken op de knop Nieuw....

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 8

Klik op de knop Bladeren naast het vak Programma/script.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 9

Onder Systeemwerkset selecteren we Schijfopruiming en drukken op OK.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 10

Nu moeten we Taakplanner vertellen om te werken met onze eerder toegewezen instellingen voor voorwaarde #1, dus we gaan naar binnen:

/ salierun: 1

in het vak Argumenten toevoegen en klik op OK.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 11

Nadat het programma is toegevoegd aan de acties, klikt u op de knop OK onder aan het venster Taak maken. U wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren voor het gebruikersaccount dat u eerder aan de taak hebt toegewezen op het tabblad Algemeen.

disk-cleanup-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 12

Het kan een paar minuten duren voordat deze wordt weergegeven, maar u kunt uw nieuw gemaakte taak nu zien en bewerken in het deelvenster Actieve taken van de Taakplanner.

schijfopruiming-in-server-2008-part-2-schedule-a-cleanup foto 13

De Taakplanner is een flexibel hulpmiddel en we hebben hier laten zien hoe het gemakkelijk kan worden gebruikt om onze doelen te bereiken, zoals een overzichtelijke server.

Meer verhalen

Stuur notities naar uw e-mailaccount met Scribbly

Bent u op zoek naar een app voor het maken van aantekeningen die gemakkelijk notities naar uw e-mailaccount kan sturen en uit de buurt blijft? Ga dan met ons mee als we Scribbly bekijken.

Schermafbeeldingen maken met Word 2010

Een van de nieuwe functies in Word 2010 is de mogelijkheid om schermafbeeldingen te maken en deze rechtstreeks in uw documenten te plakken. Het zou een snellere documentcreatie mogelijk moeten maken, en vandaag zullen we u laten zien hoe gemakkelijk het is om te gebruiken.

Slaap vinden als het je ontgaat?

Als je dit ook van tijd tot tijd ervaart, raad ik je aan om het volgende te proberen:

Plan updates voor Windows Media Center

Als u Windows Media Center in Vista of Windows 7 gebruikt, kan het soms vervelend zijn wanneer het besluit om updates te downloaden en bandbreedte te verspillen terwijl u aan andere dingen werkt. Hier kijken we naar het plannen van de updates voor een specifieke tijd.

Hoe XSplash-thema's te wijzigen in Ubuntu 9.10

Bij elke nieuwe release van Ubuntu is er een nieuw XSplash-thema dat binnenkomt. Vandaag laten we je zien hoe je het kunt veranderen en laten we je ook enkele coole thema's zien die je misschien aan je machine wilt toevoegen.

Bewaak het weer voor uw locatie in Chrome

Wilt u een snelle en eenvoudige manier om het weer voor uw locatie in Google Chrome te volgen? Kijk hoe gemakkelijk het kan zijn als we de extensie Weersvoorspelling bekijken.

Verwijder de opmaak van webpagina's of bekijk de HTML-code bij het kopiëren in Firefox

Bent u op zoek naar de mogelijkheid om meer te doen dan alleen opgemaakte tekst (en afbeeldingen) in een webpagina kopiëren? Nu kunt u eenvoudig dezelfde gebieden kopiëren als platte tekst of de onderliggende html-code bekijken met de Extended Copy Menu-extensie voor Firefox.

Office 2010-documenten uploaden naar technische preview van webapps

Een van de belangrijkste nieuwe functies in Office 2010 is de mogelijkheid om documenten online te delen en te bewerken met de Office Web Apps-service. Vandaag bekijken we hoe u ze op uw SkyDrive kunt opslaan voor gebruik in Office Web Apps.

Maak muisnavigatie sneller in Windows

Je bent misschien geen Keyboard Ninja, maar zou graag sneller met de muis door Windows kunnen navigeren. U kunt muisnavigatie sneller maken door de aanwijzersnelheid te verhogen en de optie Uitlijnen op te gebruiken die beschikbaar is in XP, Vista en Windows 7.

Windows 7 leren: uw muziek beheren met Windows Media Player

Als u overstapt van XP naar Windows 7, zult u merken dat Windows Media Player 12 anders is dan eerdere versies. Vandaag nemen we u mee door het proces van het beheren van uw muziekcollectie in Windows 7 met Windows Media Player, en bekijken we enkele van de nieuwe functies.