Laat Schijfopruiming oudere (of nieuwere) bestanden comprimeren op XP

Het gebruik van het hulpprogramma Schijfopruiming in Windows XP is een geweldige manier om bestanden op te schonen en meer ruimte op de harde schijf te krijgen. Een van de opties is om oude bestanden te comprimeren, maar de standaardinstelling is bestanden ouder dan 50 dagen. Deze instelling kan worden gewijzigd als u alleen echt oude bestanden wilt comprimeren.

Om naar het hulpprogramma Schijfopruiming te gaan, klikt u met de rechtermuisknop op een van uw harde schijven in Deze computer en kiest u Eigenschappen.

maak-schijf-opruiming-comprimeer-oudere of-nieuwere-bestanden-op-xp foto 1Klik op de knop Schijfopruiming.

maak-schijf-opruiming-comprimeer-oudere of-nieuwere-bestanden-op-xp foto 2

Het hulpprogramma Schijfopruiming scant uw harde schijf om de hoeveelheid ruimte te bepalen die moet worden bespaard. Klik op Oude bestanden comprimeren in de lijst en u zult merken dat de knop Bestanden weergeven verandert in Opties. Klik daarop.

make-disk-cleanup-compress-olderor-newer-files-on-xp photo 3

In dit resulterende venster kunt u het aantal dagen wijzigen dat moet worden gewacht tot ontoegankelijke bestanden zijn gecomprimeerd. Klik op OK en je bent klaar.

Meer verhalen

Trim de opgeblazen vensterranden van Windows Vista

Windows Vista heeft standaard enorme randen, waarschijnlijk om te pronken met de nieuwe transparantie. Als u de voorkeur geeft aan een meer afgeslankte, minimale aanpak, kunt u deze instelling eenvoudig configureren om het redelijker te maken.

Waarom zien mijn Windows Vista-lettertypen er verschrikkelijk uit?

Als je net een computer hebt gekocht waarop Windows Vista is geïnstalleerd en je lettertypen er vreselijk uitzien, vooral wanneer je op internet surft, kan het zijn dat de standaardinstellingen die door de fabrikant zijn ingeschakeld, het vloeiend maken van lettertypen hebben uitgeschakeld.

Schakel Windows Verkenner Klikgeluiden uit in Windows 7 of Vista

De klikgeluiden van Windows Verkenner zijn genoeg om je na een tijdje gek te maken. Je zou denken dat de configuratie-optie om ze uit te schakelen een selectievakje zou zijn met de tekst Stop Irritant, maar dat is gewoon niet het geval.

MySql: geef toestemming voor aanmelding van rootgebruikers vanaf elke host

Merk op dat dit niet erg veilig is en alleen mag worden gebruikt voor een lokale ontwikkelbox waar je geen zin hebt om individuele machtigingen in te stellen, maar toch verbinding moet maken vanaf andere machines.

Start een toepassing die is toegewezen aan een specifieke CPU in Windows 7, 8 of Vista

Windows heeft een optie waarmee u een toepassing kunt starten en de CPU-affiniteit kunt instellen, waardoor de toepassing wordt toegewezen aan een specifieke CPU in een dual-coresysteem.

Snel de lijst met netwerkverbindingen openen in Windows 7 of Vista

Een van de grootste ergernissen voor mij in Windows 7 of Vista is dat je de lijst met netwerkverbindingen niet meteen kunt openen om de lijst met adapters te zien, zoals je zou kunnen in XP.

Schakel pop-upmeldingen van Security Center uit in Windows Vista

Als u besluit automatische updates uit te schakelen, zult u zich dood ergeren aan pop-upberichten van het Beveiligingscentrum die u vertellen dat u uw computerbeveiliging moet controleren of uw firewallstatus moet controleren als u de firewall hebt uitgeschakeld. Het is maar goed dat je die berichten kunt uitschakelen.

Zet AOL Instant Messenger (AIM) in uw Windows Sidebar

Het wordt tijd dat iemand een gadget voor de Windows Vista Sidebar uitbrengt die de zijbalk minder nutteloos maakt.

Wachtwoordzinnen gebruiken voor betere beveiliging

Wist u dat Windows het gebruik van wachtwoorden van maximaal 127 tekens ondersteunt? Ik gebruik geen wachtwoorden meer, en dat doe ik al jaren niet meer. Ik ben in plaats daarvan overgestapt op het gebruik van wachtwoordzinnen.

Opdracht uitvoeren inschakelen in Windows 7 of Vista Start Menu

Een aantal mensen heeft me gevraagd hoe ik het oude dialoogvenster Uitvoeren kan inschakelen dat tot Vista in elke andere versie van Windows bestond en nog steeds niet bestaat in Windows 7. Een van de leuke functies van het oude dialoogvenster Uitvoeren was dat het de geschiedenis van wat je had ingetypt.