Conch-schelpen zijn de sleutel tot de beste lichaamspantsering ooit

De beste ideeën worden meestal in de natuur gevonden, en het blijkt dat dit ook geldt voor het beschermen van ons lichaam tegen verwondingen. Een onderzoeksteam van het MIT heeft onlangs het geheim van de sterkte van schelpschelpen ontgrendeld en bedacht hoe een soortgelijk materiaal in het laboratorium kon worden ontwikkeld dat perfect is voor het maken van kogelvrije vesten en helmen.

Zoals de onderstaande video uitlegt, bestaat de kracht van een schelphoorn uit een structuur met drie niveaus. De nerven in de onderste, middelste en bovenste lagen van de schaal gaan in verschillende richtingen, wat betekent dat eventuele scheuren zich niet gemakkelijk over de hele schaal kunnen verspreiden. Het eindresultaat is een materiaal dat zeer goed bestand is tegen stootschade.Het begrijpen van de structuur van de schelp is echter slechts de helft van het probleem. De andere is uitzoeken hoe het te reproduceren als een door de mens gemaakt materiaal. Die doorbraak kwam dankzij 3D-printen, waardoor een exacte reproductie van de drielaagse structuur mogelijk was met behulp van een nieuwe zigzagprintmethode.

Zoals MIT News opmerkt, betekent dit dat, omdat de replicatie van dit supersterke materiaal afhankelijk is van 3D-printen, kogelvrije vesten en helmen kunnen worden geproduceerd die speciaal voor een persoon zijn ontworpen. We krijgen dus niet alleen een beter pantser, het is ook op maat gemaakt om comfort en optimale bescherming te garanderen.

Verwant

  • Een rups kan ons probleem van plastic vervuiling oplossen Een rups kan ons probleem met plastic vervuiling oplossen

Slagvaste uitrusting moet sterk en sterk zijn, wat meestal wordt bereikt door een combinatie van metaal en rubber. Het conch shell-materiaal vervangt beide materialen en voegt de bonus toe dat het op maat gemaakt is. Wat het leger betreft, voegt 3D-printen nog een bonus toe: het zou het mogelijk maken om nieuwe bepantsering en helmen te printen wanneer en wanneer ze nodig waren, simpelweg door een 3D-printer en de aanwezige basismaterialen om ze te maken.

Voorlopig lijkt de levensvatbaarheid van het materiaal bewezen te zijn, maar er moet nog meer worden gedaan. Het onderzoeksteam kan platte blokken van dit spul 3D-printen, maar gebogen oppervlakken vormen een extra uitdaging. Perfectioneer dat en kogelvrije vesten zouden de nieuwe standaard kunnen worden.

Aanbevolen verhalen

Windows op Snapdragon is essentieel om pc's meer verbonden te maken

De Always Connected-pc's van Microsoft zullen Windows 10 met volledige functionaliteit naar een nieuwe reeks apparaten brengen die duurzaam, draagbaar en altijd online zijn.

Conch-schelpen bevatten het geheim van slagvast pantser

Een team van MIT-onderzoekers heeft de structuur van de schelp in het laboratorium nagebouwd en dit zou kunnen leiden tot bijna onbreekbare veiligheidsuitrusting.

De beste ERP-software voor 2017

We testen en vergelijken negen toonaangevende ERP-oplossingen (Enterprise Resource Planning) die uw bedrijf kunnen helpen bij het beheren van zijn middelen en het optimaliseren van prestaties, efficiëntie en productiviteit.