Schakel Win+X-sneltoetsen uit op Windows 7 of Vista

Windows 7 en Vista hebben allemaal dezelfde Windows+X-sneltoetsen als andere versies van Windows, zoals Win+E voor verkenner en Win+D voor de desktop, maar voegt alle Win+-toetsen toe om de snelkoppelingen in Vista Quick te starten Startmenu (of schakel over naar apps in Windows 7), evenals Win+X voor mobiliteitscentrum, enz. Maar wat als u al deze extra toetsen wilt uitschakelen?

Blijkt dat je alle extra sleutels in één keer kunt uitschakelen met een enkele registervermelding, die ik heb verstrekt als een downloadbare registerhack.

Handmatige registerhackOpen gewoon regedit.exe via het zoekvak van het startmenu en navigeer naar de volgende sleutel (maken als deze niet bestaat)

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer

uitschakelen-winx-sneltoetsen-op-windows-7-of-vista foto 1

Maak een 32-bits DWORD-waarde met de naam NoWinKeys en stel de waarde in op 1. U moet zich aanmelden en weer afmelden om de wijzigingen door te voeren.

Downloadbare registerhack

Uitschakelen: Pak het bestand uit en dubbelklik vervolgens op het bestand NoWinKeys.reg om alle sneltoetsen uit te schakelen.

Inschakelen: Pak het bestand uit en dubbelklik vervolgens op het bestand RestoreWinKeys.reg om alle sneltoetsen opnieuw in te schakelen.

Zorg ervoor dat u uit- en weer inlogt om deze wijziging door te voeren. U kunt explorer.exe ook opnieuw starten via Taakbeheer als u dat wilt.

Download DisableWinKeys Register Hack

Meer verhalen

Windows System Center Essentials 2007

Deze week had ik de kans om Microsoft's System Center Essentials (SEC) 2007 te bekijken. Ik dacht dat ik dit zou delen met al onze IT-nerds die er zijn.

Update-interval van live bladwijzers in Firefox wijzigen

Als je een fan bent van de Live Bookmarks-functie, vraag je je misschien af ​​hoe je ze sneller kunt laten updaten, aangezien de standaard updatetijd eenmaal per uur is en er geen plaats in de interface is om dit te configureren.

Nog een blog waarop u zich moet abonneren

De meesten van jullie zijn bekend met Mysticgeek, onze vaste IT-beheerder, vanwege al zijn artikelen over Microsoft Office. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat hij zijn eigen persoonlijke blog heeft die hier wordt gehost op de How-To Geek Blogs, en hij schrijft ook voor The Source, een nieuwe blog die we hosten

Instellingen Windows Home Server beheren

Hier leest u hoe u de basisinstellingen van Windows Home Server kunt beheren. Screenshots spreken voor zich, dus hier gaan we!

Snelle tip: gebruik tabtekens in tekstvakvakken in Firefox

Als je ooit tab-tekens in tekstvakken met meerdere regels in Firefox wilde kunnen gebruiken, dan heb je geluk omdat iemand een Firefox-extensie heeft gemaakt waarmee je precies dat kunt doen.

Een gebruiker toevoegen in Windows Home Server

Windows Home Server bevindt zich nog in de bètafase, maar wanneer het officieel wordt uitgebracht, hebben we alle informatie die u nodig hebt om uw thuisserver effectief te beheren. Hier is een korte handleiding over hoe u een nieuwe gebruiker aan uw thuisserver kunt toevoegen.

Verfraai uw Word 2007-documenten met alinearanden en arcering

Hier is een snelle tip om wat extra flair toe te voegen aan alinea's in uw Word 2007-documenten om ze te laten opvallen.

Oude stuurprogramma's verwijderen na het upgraden naar nieuwe hardware

Als je rare problemen ervaart na het upgraden van je hardware, of als je net een upgrade hebt uitgevoerd naar het nieuwste hardwareapparaat en niet de gewenste prestaties ziet, wil je misschien de oude stuurprogramma's verwijderen die nog steeds voor de oude hardware zijn geïnstalleerd , ook al kun je ze normaal gesproken niet zien in

Herstel ontbrekende/verborgen items in het Configuratiescherm van Windows 7 of Vista

Heb je je ooit afgevraagd waar het pictogram Beeldscherminstellingen of de map Netwerkverbindingen in de klassieke weergave van het Configuratiescherm is gebleven? Trouwens, waarom kun je ze niet zoeken met behulp van de zoekfunctie in het startmenu? Omdat het verboden is om in het register te laden - daarom.

Gizmo's, gadgets en widgets Oh Bleh!

Noem ze wat je wilt Gadgets, Widgets, Gizmo's ... maar wat ze zijn is dom. Ik heb geen enkele gadget gevonden die allesbehalve vervelend is. Geen van deze kleine eye candy-speeltjes doet iets om mijn computerervaring te verbeteren. Integendeel, ze irriteren me en vreten waardevolle computerbronnen op