Schakel Messenger uit in de nieuwe Hotmail Wave 4

Vindt u het vervelend dat Messenger automatisch inlogt wanneer u uw e-mails leest in de nieuwe Hotmail? Hier leest u hoe u de Web Messenger in Hotmail en andere online Windows Live-apps kunt uitschakelen.

Microsoft heeft Hotmail onlangs bijgewerkt met tal van nieuwe functies en we hebben onlangs alle nieuwe functies bekeken in een screenshot-tour. Een van de nieuwste functies is de integratie van Live Messenger, voorheen bekend als MSN Messenger, in alle Windows Live-webapps, inclusief de Office Web Apps en Hotmail.

uitschakelen-messenger-in-de-nieuwe-hotmail-wave-4 foto 1Dit kan een geweldig hulpmiddel zijn als je met je vrienden wilt bijpraten of met een collega vanuit de browser aan een Office-document wilt werken, maar het kan ook frustrerend zijn als je gewoon snel je e-mail probeert te lezen. Het kan ook vervelend zijn als je Windows Live Messenger liever op je desktop gebruikt in plaats van in je browser.

uitschakelen-messenger-in-de-nieuwe-hotmail-wave-4 foto 2

Het goede nieuws is dat je de nieuwe web Messenger gemakkelijk kunt uitschakelen. Plaats de muisaanwijzer op uw naam in de rechterbovenhoek van Hotmail of een andere Windows Live-webapp en selecteer Afmelden bij Messenger. Dat is alles; Hotmail onthoudt uw instellingen en meldt u niet automatisch aan bij Messenger, zelfs niet als u een andere browser of een andere computer gebruikt om toegang te krijgen tot Hotmail. Dit betekent natuurlijk dat je niet kunt chatten met vrienden in Hotmail, maar het betekent ook dat ze je niet zullen storen.

uitschakelen-messenger-in-de-nieuwe-hotmail-wave-4 foto 3

Opties om Messenger toch te gebruiken

U kunt ook Offline verschijnen selecteren, zodat u nog steeds kunt chatten met vrienden, maar ze zouden niet zien dat u beschikbaar bent. Dit is een mooi halverwege punt als je het leuk vindt om Messenger rechtstreeks in je browser te gebruiken, maar niet lastiggevallen wilt worden als je het druk hebt.

uitschakelen-messenger-in-de-nieuwe-hotmail-wave-4 foto 4

Als je je hebt afgemeld bij Messenger, kun je natuurlijk ook eenvoudig opnieuw inloggen vanuit hetzelfde menu.

uitschakelen-messenger-in-de-nieuwe-hotmail-wave-4 foto 5

Conclusie

Zelfs als je Live Messenger gebruikt om je vrienden bij te houden en samen te werken met collega's, wil je soms gewoon in alle rust je e-mail checken zonder iedereen te laten weten dat je online bent. Met deze truc kun je Hotmail meer laten werken zoals voorheen, zonder de geweldige nieuwe functies zoals Conversation View te verliezen. Het is nog steeds gemakkelijk om Web Messenger opnieuw te gebruiken als je wilt, dus je kunt het altijd in- en uitschakelen zoals je wilt.

Of, als u uw Hotmail-e-mail liever offline gebruikt zonder de webinterface te gebruiken, bekijk dan ons artikel over Hotmail toevoegen aan Outlook 2010 of onze rondleiding door de nieuwe Windows Live Essentials met de leuke Live Mail-app gratis.

Aanmelden bij Hotmail

Meer verhalen

Beginners: verbind uw iPhone, iPod Touch of Android-telefoon met een Wi-Fi-netwerk

Heb je ooit je telefoon of mobiele apparaat willen verbinden met een wifi-netwerk thuis of je favoriete coffeeshop, maar weet je niet hoe? Vandaag bekijken we hoe u verbinding kunt maken met wifi op een iPhone, iPod Touch en Android-apparaten.

OneNote 2010-notebooks importeren in Evernote

Wilt u uw notities van OneNote 2010 naar Evernote verplaatsen? Er is geen officiële manier om OneNote 2010-notities in Evernote te importeren, maar hier is een oplossing waarmee u de meeste van uw notities kunt overbrengen.

Het Microsoft KB-artikel met de domste naam? Deze, mogelijk

De meeste Knowledge Base-artikelen van Microsoft hebben saaie namen en lezen als het woordenboek ... ongelooflijk saai. Dus toen we deze tegenkwamen, konden we niet anders dan lachen om de naam die zo vreemd is.

Back-up en herstel van uw SQL Server-database vanaf de opdrachtregel

Het belangrijkste onderdeel van een onderhoudsplan voor SQL Server is het regelmatig back-uppen van uw databases. Om een ​​back-up van een database te maken, kunt u niet eenvoudig de respectieve MDF- en LDF-bestanden van de database kopiëren, aangezien SQL Server deze heeft vergrendeld. In plaats daarvan moet u een echt back-upbestand maken via SQL Server.

Installeer Windows Home Server Vail op VMware Server

Als je een Windows Home Server-liefhebber bent, ben je meer dan waarschijnlijk op de hoogte van de nieuwe bètacode met de naam Vail. Als je het wilt testen zonder je zorgen te maken over een extra machine, kunnen we het gratis installeren en gebruiken in VMware Server.

Extensies toevoegen aan Apple's Safari Browser met één klik

Safari 5 is een van de minst gebruikte browsers op Windows, maar zou u het waarschijnlijk meer gebruiken met meer functies? De nieuwste update van Safari maakte het ongelooflijk eenvoudig om extensies te installeren, dus laten we eens kijken wat het te bieden heeft.

Populaire Android Wallpaper-app is eigenlijk spyware

Als je een Android-telefoon hebt en een wallpaper-app van Jackeey Wallpaper hebt gedownload, moet je deze waarschijnlijk meteen verwijderen.

Beginner-nerd: gebruik de thesaurus en het woordenboek in Word voor nauwkeuriger schrijven

Spellingcontrole in Word is voor veel mensen een redding, maar wat als u problemen ondervindt bij het vinden van het perfecte woord of de perfecte zin. We zullen kijken naar het gebruik van de Thesaurus en Woordenboek in Word 2007 en 2010.

Sla typen op door alle argumenten van de vorige Linux-opdracht opnieuw te gebruiken

Misschien wil je alle argumenten van een vorige opdracht in de shell opnieuw gebruiken als je je realiseert dat je het bestand met een ander hulpprogramma wilt openen, maar geen zin hebt om het hele pad opnieuw te typen.

IE9 heeft indrukwekkende HTML5 Canvas-tekstweergave

Op een van de vele MSDN-ontwikkelaarsblogs hebben ze een vergelijking geplaatst van alle belangrijke browsers bij het weergeven van een gecompliceerde afbeelding met vectoren en het rechtstreeks tekenen van tekst op het canvas.