Hybride slaapmodus uitschakelen in Windows Vista

Windows Vista heeft een leuke nieuwe functie voor laptops genaamd hybride slaap. Eigenlijk heeft Windows Vista ook een leuke nieuwe functie voor laptops, slaap genaamd, dus ik loop een beetje op de zaken vooruit.

Vroeger had Windows een vrij eenvoudige hardware-onderbrekingsopdracht, stand-by genaamd. Het duurde echter een tijdje om deze bewerking uit te voeren (zowel bij het ingaan als bij het verlaten van stand-by) en het was enigszins onbetrouwbaar wanneer het herhaaldelijk werd uitgevoerd, op bepaalde hardware of met bepaalde applicaties die actief waren. Slaap is bedoeld om deze problemen te verlichten door de huidige status in het geheugen te serialiseren en vervolgens alle andere apparaten dan het RAM-geheugen uit te schakelen. Met de OS-status die zo in het geheugen suddert, is het bijna ogenblikkelijk om de slaapstand in en uit te gaan. De schaduwzijde van dit alles is echter dat als er een stroomstoring is terwijl de computer in de slaapstand staat, alle niet-opgeslagen gegevens verloren gaan (omdat ze alleen in het geheugen bestonden). Dat is waar hybride slaap om de hoek komt kijken.

Hybride slaap slaat de OS-status op in RAM, maar schrijft het ook allemaal naar de harde schijf (een beetje zoals de slaapstand doet). Dit zorgt ervoor dat zelfs als de stroom uitvalt, de gegevens blijven staan. Dit klinkt allemaal als een goed idee, maar in de praktijk is het net zo traag als stand-by was.Nu hebben laptops batterijen en de meeste zijn geconfigureerd om in de slaapstand te gaan wanneer de batterij onder een bepaald niveau zakt. Dit betekent dat, tenzij de batterij fysiek wordt verwijderd, de stroom naar het RAM-geheugen nooit onverwacht wordt onderbroken. We hebben de hybride slaapfunctie dus niet echt nodig. Helaas is het geven van hybride slaap de roze slip een beetje moeilijker dan het zou kunnen zijn.

Stap één, open de instelling voor energiebeheer via het configuratiescherm en selecteer de link Instellingen wijzigen onder het geselecteerde energiebeheerschema.

Kies in het resulterende dialoogvenster Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Nu moet je door de mijlen en mijlen van opties scrollen om het slaapknooppunt te vinden. Vouw dit uit en vervolgens het knooppunt Hybride slaap toestaan ​​eronder. U zou twee opties moeten zien, Op batterij en Aangesloten. Stel beide in op Uit.

Zodra dit is gebeurd, klikt u op OK en bent u helemaal klaar! Vanaf nu, wanneer uw laptop normaal gesproken in de slaapstand zou gaan - meestal wanneer het deksel gesloten is of een bepaalde tijd inactief is - zal deze in de volledige slaapmodus gaan in plaats van in hybride slaapstand. En wanneer je hem uit zijn slaap gaat wekken, zou hij binnen een seconde of twee na reactivering volledig moeten reageren - in tegenstelling tot de 10-15 seconden na hybride slaap.

Meer verhalen

Start een toepassing die is toegewezen aan een specifieke CPU in Windows 7, 8 of Vista

Windows heeft een optie waarmee u een toepassing kunt starten en de CPU-affiniteit kunt instellen, waardoor de toepassing wordt toegewezen aan een specifieke CPU in een dual-coresysteem.

Snel de lijst met netwerkverbindingen openen in Windows 7 of Vista

Een van de grootste ergernissen voor mij in Windows 7 of Vista is dat je de lijst met netwerkverbindingen niet meteen kunt openen om de lijst met adapters te zien, zoals je zou kunnen in XP.

Schakel pop-upmeldingen van Security Center uit in Windows Vista

Als u besluit automatische updates uit te schakelen, zult u zich dood ergeren aan pop-upberichten van het Beveiligingscentrum die u vertellen dat u uw computerbeveiliging moet controleren of uw firewallstatus moet controleren als u de firewall hebt uitgeschakeld. Het is maar goed dat je die berichten kunt uitschakelen.

Zet AOL Instant Messenger (AIM) in uw Windows Sidebar

Het wordt tijd dat iemand een gadget voor de Windows Vista Sidebar uitbrengt die de zijbalk minder nutteloos maakt.

Wachtwoordzinnen gebruiken voor betere beveiliging

Wist u dat Windows het gebruik van wachtwoorden van maximaal 127 tekens ondersteunt? Ik gebruik geen wachtwoorden meer, en dat doe ik al jaren niet meer. Ik ben in plaats daarvan overgestapt op het gebruik van wachtwoordzinnen.

Opdracht uitvoeren inschakelen in Windows 7 of Vista Start Menu

Een aantal mensen heeft me gevraagd hoe ik het oude dialoogvenster Uitvoeren kan inschakelen dat tot Vista in elke andere versie van Windows bestond en nog steeds niet bestaat in Windows 7. Een van de leuke functies van het oude dialoogvenster Uitvoeren was dat het de geschiedenis van wat je had ingetypt.

Een systeembestand verwijderen in Windows 7 of Vista

Waarschuwing: verwijder geen systeembestanden. Er zullen waarschijnlijk slechte dingen volgen.

Configureer Suse om internetopslagplaatsen te gebruiken in plaats van cd/dvd

Als je Suse hebt geïnstalleerd met behulp van de cd/dvd-installatie, is de standaardinstelling dat software-installaties worden geladen vanaf de cd-rom in plaats van vanaf de internetrepositories. Aangezien ik altijd rechtstreeks verbonden ben met internet, zou ik veel liever downloaden en installeren vanaf het internet.

Schakel automatisch inloggen in of uit in Suse Linux

Als u een hekel hebt aan inloggen telkens wanneer u uw computer opnieuw opstart, kunt u Suse eenvoudig configureren om u automatisch aan te melden wanneer u uw computer opstart. Of u kunt het uitschakelen als u zich zorgen maakt over de veiligheid.

Ubuntu upgraden van edgy naar pittig (6.10 naar 7.04)

Ubuntu Feisty (7.04) is de nieuwste versie van Ubuntu. Hier is een korte lijst met nieuwe functies voor uw plezier, maar u moet echt upgraden om alles zelf te zien.