Automatisch afspelen uitschakelen in Windows Vista

De AutoPlay-opties van Windows Vista zijn een grote verbetering ten opzichte van Windows XP in termen van flexibiliteit, maar helaas zijn er zoveel opties dat het verwarrend kan zijn, vooral omdat er geen specifieke vermelding van USB-flashstations in de opties is.

Open uw Configuratiescherm en klik vervolgens op Cd's of andere media automatisch afspelen om het dialoogvenster Automatisch afspelen te openen.

uitschakelen-autoplay-in-windows-vista foto 1Automatisch afspelen wereldwijd uitschakelen

De snelste manier om AutoPlay volledig uit te schakelen, is door het selectievakje voor AutoPlay gebruiken voor alle media en apparaten uit te schakelen, wat normaal gesproken zou moeten werken.

uitschakelen-autoplay-in-windows-vista foto 2

Uitschakelen voor een enkel type

U kunt in het vervolgkeuzemenu een instelling kiezen voor een enkel type station, bijvoorbeeld Audio-cd in dit voorbeeld. Om dit te laten werken, moet u ervoor zorgen dat u de algemene autoplay-optie aanhoudt en vervolgens de specifieke instelling in de vervolgkeuzelijst kiest.

uitschakelen-autoplay-in-windows-vista foto 3

Uitschakelen voor alleen verwisselbare (flash) schijven

Het probleem hier is dat hoewel er instellingen zijn voor audio-cd's en dvd's, er niets specifiek is voor USB-flashstations. Windows bepaalt het schijftype op basis van de inhoud die het op de flashdrive zelf vindt, dus dat is wat we moeten veranderen.

Om AutoPlay voor de verwisselbare schijven uit te schakelen, moet u al het volgende wijzigen in Geen actie ondernemen: Software en games, Afbeeldingen, Videobestanden, Audiobestanden en Gemengde inhoud.

uitschakelen-autoplay-in-windows-vista foto 4

Uitschakelen via groepsbeleid

Een aantal lezers heeft geklaagd dat de optie om automatisch afspelen uit te schakelen niet voor hen werkt, dus als je het volledig wilt uitschakelen, kun je de Groepsbeleid-editor gebruiken in de Business- en Ultimate-versies van Vista.

Open gpedit.msc via het zoekvak van het startmenu, blader naar Windows Components AutoPlay Policies en verander de waarde van Turn off Autoplay naar ingeschakeld.

foto uitschakelen-autoplay-in-windows-vista 5

U kunt kiezen of u alleen verwisselbare apparaten of volledig wilt uitschakelen. Ik weet echter niet zeker of dat zin heeft.

Uitschakelen met registerhack

De Groepsbeleid-editor is niet beschikbaar in Windows Vista Home-edities, dus ik heb ook de registeraanpassing toegevoegd om AutoPlay volledig uit te schakelen.

Download en pak deze registerhack uit en dubbelklik vervolgens op het juiste bestand.

  • DisableAutoPlay.reg schakelt autoplay volledig uit.
  • DisableAutoPlayRemovable.reg schakelt autoplay uit op verwijderbare apparaten.

Hopelijk zijn al je AutoPlay-vragen nu beantwoord!

Meer verhalen

Voeg Sudo toe aan je laatste bash-commando met '!!' Syntaxis

Hoe vaak heb je een opdracht in je linux-shell getypt en realiseerde je je toen dat je sudo was vergeten te typen, zodat je een fout krijgt of het gevreesde alleen-lezen-bestand bewerkt? Dit overkomt me veel meer dan ik zou willen toegeven, dus ik schrijf erover.

Upgrade de firmware van uw router

Als u een router in uw thuisnetwerk gebruikt, is het erg belangrijk om uw firmware up-to-date te houden. Firmware is software die is ingebed in de hardware van uw router. Aangezien een meerderheid van de mensen een bekabelde of draadloze router van Linksys bezit, zal ik de stappen op Linksys WRT54GS laten zien. Afhankelijk van

Pas uw welkomstfoto's aan in Windows Vista

Iedereen weet hoe ze hun Vista-aanmeldings-/startmenu-afbeelding moeten wijzigen, maar als u een nieuwe afbeelding selecteert, verwijdert Windows Vista de laatste afbeelding volledig uit de lijst, waardoor alleen de nieuwe afbeelding en de standaardafbeeldingen overblijven. Gebruikt iemand de robot of de visfoto echt?

Verander het online winkelvenster Media Player

Je hoeft geen genoegen te nemen met MTV's Urge muziekwinkel als je Windows Media Player 11 gebruikt. In feite heb je een aantal winkels waaruit je kunt kiezen. De lijst met winkels omvat Napster, emusic, puretracks en anderen. U kunt ook video-downloadwinkels gebruiken, zoals MovieLink.

Eenvoudig een e-mailbericht opnieuw verzenden in Outlook 2007

Vaak proberen mensen op de werkplek creatieve manieren om onwetendheid over belangrijke zaken te claimen ... Excuses zoals ik heb uw e-mail niet gekregen, komt bij u op. In Outlook 2007 kunt u het betreffende bericht eenvoudig opnieuw versturen.

Groen computergebruik: overschakelen naar lcd-flatscreenmonitoren

Ik weet niets over u, maar wanneer ik een CRT-monitor meer moet gebruiken, krimp ik gewoon ineen. Ja, er zijn nog steeds CRT-monitoren van hoge kwaliteit, maar het zijn zulke dinosaurussen. CRT's zijn zo groot, onhandig en in de weg. Ik ben een grote fan van het besparen van ruimte in mijn computerwerkgebied en flatscreens

Verwijder verkeerde AutoComplete-vermeldingen in Windows Vista Mail

Als u het verkeerde adres in de Windows Vista Mail-client hebt ingevoerd, kunt u problemen ondervinden bij het verwijderen van de verkeerde autocomplete-vermeldingen in de lijst. Er zijn een aantal dingen die u kunt proberen om de vermeldingen in de lijst te verwijderen.

How-To Geek Bounty: $ 103,24 (betaald!) voor Active Desktop voor Vista

Update: deze premie is geclaimd.

Taakbeheer vervangen door Process Explorer in Vista

Als je niet bekend bent met het hulpprogramma Sysinternals Process Explorer, moet je het echt eens proberen ... het geeft je zoveel meer informatie dan de standaard taakbeheerder, inclusief een boomstructuur van alle processen, zodat je kunt zien welke processen andere processen hebben gestart. Je kunt er vrij veel naar kijken

Het eerste dat u in Access 2007 uitschakelt

Ik ben net begonnen te spelen met Access 2007 en tot nu toe zijn mijn gedachten onverschillig. Ik weet niet zeker hoe goed het lint gaat spelen. Ik werk veel in Access Databases met mijn werk en ik ben redelijk comfortabel met de manier waarop de dingen zijn geweest. Ik ben gewend geraakt aan het lint in Word,