Samsung's 'unbox your phone'-evenement gaf ons een telefoon die nog steeds een doos is

samsung-en-039;s--en-039;unbox-je-telefoon-en-039;-event-gaf-ons-een-telefoon-die-en-039;s-still-a-box foto 1

Voordat Samsung de Galaxy S8 aan de wereld onthulde, plaagde het het publiek met een apparaat dat de conventies van de traditionele smartphone zou doorbreken. De pre-roll-animatie van het evenement toonde een enorme stenen telefoon uit de jaren 80 die veranderde in een flip-telefoon uit de jaren 90, die op zijn beurt evolueerde naar een moderne smartphone. Dat apparaat explodeerde toen buiten zijn frame en riep de slogan van het evenement op: 'Unbox je telefoon.' Toen het evenement begon, onthulde Samsung echter geen revolutie in het ontwerp van smartphones - het toonde de wereld een andere glazen plaat met een prachtig groot touchscreen. Behalve dat deze kleinere randen heeft.

De Samsung Galaxy S8 heeft zeker een groter scherm dan de meeste smartphones: het scherm strekt zich uit over bijna de gehele lengte van het chassis, alleen omlijst door dunne randen aan de boven- en onderkant. Het scherm is zo breed dat het over de zijkanten van de telefoon loopt en naar de contouren van de handset buigt. Het apparaat dat Samsung-chef DJ Koh op het podium onthulde, is zeker mooi, en het zal zeker een trendsetter zijn, maar het is niet helemaal 'een nieuw tijdperk van smartphone-ontwerp'. De Samsung Galaxy S8 is nog steeds een doos van een smartphone, zij het een iets exclusiever (en ronder) exemplaar.samsung-en-039;s--en-039;unbox-je-telefoon-en-039;-event-gaf-ons-een-telefoon-die-en-039;s-still-a-box foto 2

Tijdens de presentatie heeft Samsung het ontwerp van de Galaxy S8 ruimschoots overtroffen. Senior VP Justin Denison kwam op het podium om het een 'compleet nieuwe vormfactor' te noemen, en vertelde het publiek opnieuw dat het iets grotere scherm van de telefoon het net zo'n grote revolutie in telefoonontwerp maakte als de sprong van flip-phone naar smartphone. In het beste geval is de S8 een revisie die leent van het beste van eerdere apparaten. De Huawei Mate 9 Pro, Xiaomi Mi Note 2 en zelfs Samsung's eigen Galaxy S7 Edge hebben het scherm allemaal tot op zekere hoogte rond de zijkanten van hun telefoon gebogen, en Xiaomi's Mix heeft ons al een smartphone laten zien met bijna geen rand om van te spreken. Zelfs de zogenaamde 'onzichtbare home-knop' van de Galaxy S8 is ouderwets. Nexus-apparaten worden al jaren zonder fysieke knoppen verzonden. Ja, het drukgevoelige element achter het scherm is een goede evolutie van het idee, maar niet helemaal nieuw. Weet je nog toen Apple 3D Touch introduceerde?

De Galaxy S8 heeft meer dan een paar nieuwe functies, maar zelfs dit zijn iteratieve verbeteringen op oude ideeën. Door codering toe te voegen aan gezichtsdetectie, kunnen Samsung-bezitters hun telefoon niet alleen ontgrendelen door er simpelweg naar te kijken, maar ook hun gezicht gebruiken om veilig in te loggen op websites en services. Het vermogen van het Dex-desktopdock van de telefoon om het mobiele besturingssysteem van de smartphone uit te breiden tot een traditionele computeromgeving heeft potentieel, maar het is ook iets dat we Microsoft, Canonical, HP, Motorola en anderen eerder hebben zien proberen. Ondanks alle pracht en praal van Samsung op het podium, is er heel weinig over de Galaxy S8 dat we niet in een of andere vorm hebben gezien.

samsung-en-039;s--en-039;unbox-je-telefoon-en-039;-event-gaf-ons-een-telefoon-die-en-039;s-still-a-box foto 3

Begrijp me niet verkeerd, de Samsung Galaxy S8 ziet eruit als een fijn toestel. Echt leuk. Maar het is niet de revolutie die het bedrijf beweert te zijn. Het is een samensmelting van de beste eigenschappen van eerdere apparaten met een scherm dat de technologie voor gebogen weergave naar de volgende logische iteratie tilt. Dat is iets om trots op te zijn, maar het is lang niet dezelfde sprong voorwaarts in ontwerp en technologie als de flip-telefoon voor de smartphone was.

Klik hier om al het laatste nieuws van Samsung's Galaxy S8 lanceringsevenement te zien!

Aanbevolen verhalen

Google Home regelt nu meer van je huis

Ondersteuning voor slimme sloten, tv-afstandsbedieningen, gloeilampen en meer komt via Google Assistent naar de Google Home-speaker.

Investering van $ 7 miljoen helpt Splash het marketingspel voor evenementen te verbeteren

Persoonlijke evenementen zijn erg belangrijk voor bedrijven en hun marketingstrategieën. Ze zijn zelfs zo belangrijk dat er elk jaar miljarden dollars worden uitgegeven aan...