De QLED-tv's van Samsung zijn een droom voor nerds op het gebied van kleurkalibratie

Samsung

Voor videoprofessionals of kleurliefhebbers die films willen zien zoals ze bedoeld zijn, is het extra brede kleurengamma van HDR een uitkomst. Het kalibreren van HDR-tv's is echter een vervelende pijn, waardoor je moet futz met schermmenu's met behulp van een onhandige afstandsbediening. Als je het echter serieus meent en het budget hebt, heeft Samsung samengewerkt met Portrait Displays, waardoor QLED Q9-, Q8- en Q7-bezitters hun tv's automatisch kunnen kalibreren met een SpectraCal of gelijkwaardige colorimeter.

Om de HDR-kleur van uw QLED automatisch in te stellen, houdt u de SpectraCal C6 van ongeveer $ 650 of een vergelijkbare colorimeter tegen het scherm, zoals hierboven weergegeven. Met behulp van AutoCal-software die is geïnstalleerd op een computer die is aangesloten op de QLED TV, kun je vervolgens automatisch de menu-instellingen aanpassen en de kleur automatisch kalibreren 'met slechts een paar simpele klikken', zegt Samsung.Samsung zegt dat de QLED-sets 'de eerste tv's ter wereld zijn die automatische kalibratie ondersteunen voor beeldkwaliteit met een hoog dynamisch bereik (HDR).' Dat is vooral handig voor video-, CG- of kleurtimingprofessionals die tv's als primaire monitor of clientmonitor kunnen gebruiken. Het is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat u uw Netflix- of 4K Blu-ray HDR-film precies ziet zoals de regisseur het bedoeld heeft.

De nieuwe QLED-tv’s van Samsung zijn echter niet de goedkoopste, en ook niet noodzakelijk de beste – we ontdekten dat de veel goedkopere Vizio M-serie sets bijvoorbeeld diepere zwarttinten hebben. (Samsung's 65-inch Q7C QLED kost $ 3.900 vergeleken met $ 1.500 voor het 65-inch model van de Vizio M-serie.) Als je bereid bent dat soort geld uit te geven, kun je in plaats daarvan uitgeven aan OLED-modellen van Sony of LG - - en gewoon iemand betalen om het voor je te kalibreren.

Aanbevolen verhalen

Platenlabels pushen Apple Music om minder exclusives te hebben

Exclusief is een manier geweest waarop streamingdiensten een (tijdelijk) voordeel kunnen behalen ten opzichte van hun concurrentie, maar Apple is klaar om het rustig aan te doen met die releases. In...

De droombaan is een mythe. Richt je in plaats daarvan op het leven van je beste leven.

Je vindt je ware roeping door kansen voor geluk en groei te onderzoeken.

Vizio's nieuwe 4K-tv's uit de M-serie zijn het echte hoogtepunt van 2017

De sets uit de M-serie zijn een nog beter koopje dan voorheen.

Samsung's QLED 4K-tv's zien er beter uit dankzij metalen Quantum Dots

Ook heeft Samsung mogelijk het beste muurbevestigingssysteem tot nu toe gemaakt.