Samsung's nieuwe Gear VR en controller komen op 21 april aan voor $ 129

samsung-and-039;s-new-gear-vr-and-controller-aankomst-op-21 april-voor-129 foto 1 Mat Smith/Engadget

Terwijl de VR-oorlog tussen de Oculus Rift en HTC Vive de meeste hype krijgt, is de concurrentie in mobiele VR een veel grotere deal voor de meeste consumenten. Je hebt tenslotte alleen een telefoon en een goedkope headset nodig voor mobiele VR, geen krachtige gaming-rig en veel zakgeld. Samsung's Gear VR heeft zichzelf de afgelopen jaren als een pionier op de markt gecementeerd, maar de Daydream View-headset van Google kwam vorig jaar uit met de toevoeging van een kleine bewegingsgevoelige afstandsbediening.

Samsung is klaar om terug te vechten met een eigen verfijnde headset en mobiele bewegingscontroller. Als onderdeel van het Galaxy S8-evenement van vandaag heeft Samsung aangekondigd dat de nieuwe Gear VR op 21 april beschikbaar zal zijn voor $ 129. Huidige Gear VR-bezitters kunnen de controller ook apart aanschaffen voor $ 39. Hoewel de Gear VR nog steeds veel minder is dan de $ 600 die je zou moeten betalen voor de Oculus Rift of Vive, is het meer dan de prijs van $ 80 voor het vorige model of de Daydream View. Maar Samsung kan die premie misschien rechtvaardigen met een iets betere mobiele VR-ervaring.samsung-and-039;s-new-gear-vr-and-controller-aankomst-op-21 april-voor-129 foto 2

Ik had de kans om de nieuwe controller uit te proberen met een oudere Gear VR, en ik was verrast door hoe comfortabel het was. Het volgen van bewegingen voelde redelijk nauwkeurig aan, maar vooral werd ik getroffen door hoe het in mijn hand aanvoelde. Het heeft een enigszins hoekige oriëntatie en je vingers vallen natuurlijk op het grote trackpad bovenop en de triggerknop aan de achterkant. Die trigger onderscheidt hem trouwens van de Daydream View-afstandsbediening, die alleen een trackpad en een paar knoppen heeft. Het maakt de controller meer in lijn met de Oculus Touch- en Vive-gamepads, en het is een grote hulp voor de meeste VR-opnametitels.

Naast de nieuwe hardware heeft Oculus ook zijn Oculus Home-ervaring voor de Gear VR bijgewerkt. Hij start veel sneller op dan voorheen, dus je zit niet alleen naar een zwart scherm te staren als je de headset opzet. Je zult ook merken dat Oculus Home er veel overzichtelijker uitziet dan in het verleden. Het is nu gemakkelijker om tekst te lezen dankzij een verdubbelde pixelresolutie. Om die functie te laten zien, heeft Oculus ook een VR-webbrowser toegevoegd, waarmee Engadget en andere grote websites probleemloos kunnen worden weergegeven. Het belangrijkste was dat de websitetekst er goed genoeg uitzag om te lezen in de Gear VR.

Een nieuwe controller betekent echter niet veel zonder software die dit ondersteunt. Oculus zegt dat er volgende maand 20 compatibele titels zullen zijn, en de komende maanden zullen er nog 50 volgen. Het bedrijf brengt ook Oculus Avatars naar de Gear VR samen met de nieuwe Home-update. Je kunt je avatar ontwerpen en aankleden, die ook wordt overgedragen naar de Oculus Rift als je ooit upgradet. Evenzo, als je een Rift-eigenaar bent die al een avatar heeft ontworpen, zou je dat moeten zien in de nieuwe Oculus Home-ervaring.

Klik hier om al het laatste nieuws van Samsung's Galaxy S8 lanceringsevenement te zien!

Aanbevolen verhalen

Uber is net zo blank en mannelijk als elk ander technologiebedrijf

Het is een beetje beter dan sommige bedrijven, maar dat zegt niet veel.

Razer's 2017 Blade Pro heeft een nieuwe CPU en THX-certificeringen

Het is dezelfde machine als voorheen, nu met verbeterde interne onderdelen en een technisch goedkeuringsstempel.

Bekijk March Madness op Samsung Gear VR

Maximaal 84 camera's zullen elke game van de Sweet 16 tot het kampioenschap in virtual reality vastleggen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar moet je dit jaar wel bijbetalen.

Bekijk March Madness in VR op Oculus Rift

Maximaal 84 camera's zullen elke game van de Sweet 16 tot het kampioenschap in virtual reality vastleggen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar moet je dit jaar wel bijbetalen.