Samsung Galaxy Book propt desktopkracht in een draagbare behuizing

Samsung is misschien nog niet klaar om de Galaxy S8-smartphone te onthullen, maar het heeft nog steeds mooie nieuwe hardware voor ons hier op MWC. Naast de Tab S3 pronkt het bedrijf met twee nieuwe hybriden die het de Galaxy Book noemt. Het zijn 10- en 12-inch Windows 10-tablets die nieuwe S Pen-functies ondersteunen, worden geleverd met toetsenborden en zijn licht genoeg om mee te nemen. Ze zijn goed ontworpen en presteren snel tijdens een korte hands-on, en afgezien van de S Pen-ondersteuning, zijn er een paar kleine functies die de Galaxy Books onderscheiden van concurrerende Windows 10-convertibles.

Galerij: maak kennis met de nieuwe Galaxy Books van Samsung | 18 foto's

samsung-and-039;s-galaxy-book-crams-desktop-power-in-a-portable-body foto 118

  • samsung-and-039;s-galaxy-book-crams-desktop-power-in-a-portable-body foto 2
  • samsung-and-039;s-galaxy-book-crams-desktop-power-in-a-portable-body foto 3
  • samsung-and-039;s-galaxy-book-crams-desktop-power-in-a-portable-body foto 4
  • samsung-and-039;s-galaxy-book-crams-desktop-power-in-a-portable-body foto 5+14

Het grotere boek is de meer uitgebreide en overtuigende optie van de twee nieuwe leien. Ondanks het relatief slanke 7,4 mm-profiel, heeft de 12-incher Intel's nieuwste Kaby Lake Core i5-processor, een LTE-radio, 4 GB of 8 GB RAM en een 128 GB of 256 GB SSD. Dat is behoorlijk veelbelovend, qua prestaties, voor een tablet-convertible die zo draagbaar is, hoewel het belangrijk is om op te merken dat de 10-inch eenheid in plaats daarvan wordt geleverd met een Core M-processor. Toen het werd gebundeld met het meegeleverde toetsenbord, voelde het 12-inch boek echter nog steeds wat fors aan toen ik het oppakte, maar niet merkbaar zwaarder of lichter dan een laptop van vergelijkbare grootte.Net als de zojuist aangekondigde Tab S3 ondersteunen beide Galaxy Books de nieuwe S Pen, die met zijn fijne punt van 0,7 mm tot 4.096 drukniveaus kan detecteren. S Pen-fans zullen hier enkele bekende functies vinden, zoals Screen Off Memo en het Air Command-snelmenu voor het schetsen van schermafbeeldingen en het annoteren van PDF's. Een nieuwe functie waarvan Samsung denkt dat deze kunstenaars en ontwerpers enthousiast zal maken, is het vermogen van de pen om de hoek te begrijpen waaronder je hem kantelt. Stel dat u de stylus in een hoek van 60 graden ten opzichte van het scherm houdt. Compatibele programma's, zoals Adobe Photoshop, kunnen die helling in uw penseelstreken integreren. Tijdens mijn testen werkte dit niet erg goed: Photoshop dacht dat ik het penseel rechtop hield, ook al hield ik het horizontaal.

samsung-and-039;s-galaxy-book-crams-desktop-power-in-a-portable-body foto 6

Een andere functie die Samsung van zijn telefoons naar deze Windows-tablets heeft overgebracht, is de Flow-software, waarmee je smartphonemeldingen op het scherm van je laptop kunt krijgen. Met Flow kun je ook eenvoudig bestanden delen tussen Samsung-apparaten of elkaar op afstand bedienen.

Met een 2.160 x 1.440 AMOLED-scherm moet het twaalf-inch model ook zorgen voor plezierige multimediaweergave en gaming. En Samsung heeft de HDR-ondersteuning die zijn tv's bieden naar het grotere scherm van de Book gebracht, waardoor het een breder kleurengamma krijgt dat video's en afbeeldingen levendiger maakt. Natuurlijk moet de inhoud zelf in HDR zijn, wat betekent dat je op video's en foto's met dat effect moet jagen om echt het verschil te zien. Het was zeker merkbaar tijdens onze demo, waar een HDR-video er rijker uitzag en een hoger contrast had dan dezelfde clip zonder. Helaas is dat alleen op het 12-inch Boek. De 10-inch versie maakt gebruik van een full HD LCD-scherm dat geen HDR ondersteunt.

samsung-and-039;s-galaxy-book-crams-desktop-power-in-a-portable-body foto 7

Omdat ze zijn ontworpen om draagbaar te zijn, hebben de Galaxy Books ook royale batterijen van 30 en 39 wattuur op respectievelijk de 10- en 12-inch-smaken. Samsung zegt dat deze ongeveer 10 uur meegaan, en dankzij de ondersteuning voor snel opladen hoef je niet te lang te wachten om terug te keren naar 100 procent.

Van de twee nieuwe tablets is de 12-inch duidelijk de meest aantrekkelijke optie. Het heeft het superieure scherm, een processor op desktopniveau en een slanker profiel. Maar het zal zeker tegen een hogere prijs komen dan zijn kleinere broer. Jammer dat we nog niet weten hoeveel ze gaan kosten, hoewel het waarschijnlijk is dat ze ongeveer hetzelfde zullen kosten als de nieuwste Surface Book. Tot die tijd maken de nieuwe S Pen-functies de Windows-convertibles van Samsung iets nuttiger dan voorheen, maar we zullen meer tijd aan de apparaten moeten besteden om te weten of ze echt het overwegen waard zijn.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van MWC 2017.

Aanbevolen verhalen

Uw bureaublad organiseren met Windows 10 Snap Assist

Hier leest u hoe u Snap Assist gebruikt om meerdere vensters netjes in één groep weer te geven.

Waarom Samsung's aanstaande Galaxy S8 een allegaartje zou kunnen zijn

Heet op de hielen van zijn letterlijk explosieve voorganger, heeft de aanstaande Samsung Galaxy S8 serieuze buzz gegenereerd. Hoewel deze apparaten niet openbaar worden...

Google Maps maakt het gemakkelijker om een ​​Uber, Lyft . te boeken

Je kunt nu rechtstreeks vanuit Google Maps een Uber boeken en betalen, zelfs als je de Uber-app niet hebt geïnstalleerd.