Samsung's The Frame TV past perfect bij de kunst aan je muur

samsung-and-039;s-the-frame-tv-blends-in-met-de-kunst-aan-je-muur foto 1

In 2015 koos Samsung voor een minimalistische benadering met zijn Serif TV, een 4K-televisie die is ontworpen om op te gaan in je meubels thuis of op kantoor. Dat product maakt deel uit van de inspanningen van het bedrijf om tv's er minder opdringerig uit te laten zien en aanvoelen, allemaal zonder hun belangrijkste functionaliteit te verliezen: je favoriete films of tv-programma's laten kijken. Vanaf maart omvat dit nu de 'Frame TV', die is gemaakt met het idee om ook als kunstwerk te fungeren. Het concept bestaat uit een LCD, UHD-paneel, Tizen OS smart TV-functies en een wandmontagesysteem waarvoor, zegt Samsung, je niemand hoeft in te huren om het in te stellen.

Om The Frame TV aantrekkelijker te maken, werkte Samsung samen met de beroemde Zwitserse industrieel ontwerper Yves Béhar, die een deel van de kunstwerken heeft samengesteld die je op tv kunt weergeven in de 'kunstmodus'. (Er is mij verteld dat het apparaat ongeveer dezelfde hoeveelheid stroom verbruikt als een kabeldoos wanneer het op deze manier wordt gebruikt.) De Frame TV wordt geleverd met 100 voorgeladen kunstwerken, variërend van categorieën zoals landschap, actie, architectuur, tekeningen en dieren in het wild . En voor het geval je van een van deze houdt, heb je de mogelijkheid om je eigen afbeeldingen via USB te uploaden.samsung-and-039;s-the-frame-tv-blends-in-met-de-kunst-aan-je-muur foto 2

Samsung zegt dat het van maatwerk een topprioriteit wilde maken met zijn nieuwe tv. De randen zijn bijvoorbeeld uitwisselbaar (donkere houtnerf, zwart en wit zijn enkele van de opties), en in de kunstmodus kun je de randkleuren wijzigen voor elk kunstwerk dat op het scherm staat. Er is ook een sensor die de helderheid van de tv aanpast aan de verlichting van uw kamer, waardoor de digitale afbeeldingen soms meer op afgedrukte afbeeldingen lijken. Het kostte me eigenlijk een paar seconden om de Frame TV aan de muur te zien tijdens mijn demo, vooral omdat hij omringd was door een handvol fotolijsten.

The Frame TV zal beschikbaar zijn in 55- en 65-inch modellen wanneer deze begin juni wordt verzonden, hoewel Samsung nog niet heeft gezegd hoeveel het gaat kosten. We laten het je weten zodra die details bekend zijn. Bekijk nu Samsungs nieuwste lifestyle-tv van dichtbij.

Galerij: een eerste blik op Samsung's 'The Frame TV' | 15 foto's

vijftien

  • +11

Foto's door Evan Rodgers.

Aanbevolen verhalen

LG maakt zich op voor 4K-sportuitzendingen met hoge framesnelheid

LG werkt samen met een satellietbedrijf om te pronken met de mogelijkheden van toekomstige 4K-uitzendingen.

Element integreert Amazon Fire TV in nieuwe sets

Element Electronics heeft de eerste tv's onthuld met ingebouwde Amazon Fire TV-functionaliteit.

We geven $ 500.000 weg om kunst en technologie te bevorderen

Ontmoet de knapste koppen op het gebied van kunst, entertainment en technologie in november tijdens de Engadget Experience in het centrum van LA.

De Linq mixed reality-headset combineert het echte en het virtuele

Stereolabs zegt dat het apparaat een stap verder gaat dan de HoloLens van Microsoft.