Samsung Mobile CEO: Note 7 'was als de hemel naar de hel'

DJ Koh's ambtstermijn als CEO van Samsung Mobile begon geweldig. En toen ging alles in vlammen op.

'Het was als de hemel naar de hel, en ik wilde niet te lang in de hel blijven', zei Koh over de kritieke weken rond de Galaxy Note 7-herinnering van afgelopen herfst.Koh werd in december 2015 de CEO van Samsung Mobile, net voordat de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge geweldige recensies kregen en geweldige verkopen kregen. Hij kwam niet uit het niets: net als de vorige CEO, JK Shin, was hij opgeklommen uit de R&D-divisie van Samsung Mobile.

In weken van dagelijkse vergaderingen van 8 uur 's ochtends over de crisis, zei Koh dat hij zich realiseerde dat de veiligheid, verantwoording en transparantie van klantproducten binnen Samsung Mobile niet dezelfde prioriteit hadden gekregen als 'betekenisvolle innovatie', wat leidde tot de nieuwe achtpuntsbatterij veiligheidscontrole en de nieuwe batterijadviesgroep.

'Betekenisvolle innovatie moet doorgaan, maar daarbovenop zullen we productveiligheid voor de klant als topprioriteit houden', zei hij. 'Het zal tijd kosten, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het vertrouwen van onze klanten kan terugwinnen.'

Koh plaatst een vriendelijker en creatiever-intellectueel gezicht op de mobiele divisie van Samsung dan Shin, die de leiding had van 2011-2015 en Samsung-smartphones naar de nummer 1-positie in de VS bracht door hard op te laden, strijdlustig en intens te zijn. Ik zou hem niet per se warm hebben genoemd, maar hij maakte duidelijk dat Samsung overal en altijd toonaangevend zou zijn.

Koh daarentegen is vaderlijk en vriendelijk. Hij maakte grapjes over het verkopen van gebruikte auto's, was bereid te speculeren over enkele zwakke punten van Samsung en deed zijn best om een ​​tafel vol journalisten te charmeren. Hij wilde duidelijk maken dat Samsung tijdens zijn ambtstermijn een bedrijf zal zijn dat zich open voelt.

'We communiceren voortdurend met onze klanten', zegt YH Lee, Executive VP Global Marketing for Mobile bij Samsung. 'We delen waarom het is gebeurd, wat er is gebeurd en waarom het niet meer zal gebeuren.

'We delen alle informatie met onze klanten, betrekken ze erbij en luisteren naar wat ze willen', vervolgde ze. 'Ik denk dat we een beetje vertrouwen kunnen herwinnen, en we zien onze klanten als genereus genoeg om te zeggen:' Ik geloof in Samsung, en een eenmalige fout is te verontschuldigen.'

Versnellen met software

Samsung-hardware krijgt over het algemeen goede recensies, maar staat niet bekend om zijn geweldige software. Het omdraaien van die reputatie was misschien een van de redenen waarom Koh zijn huidige baan kreeg, aangezien hij leiding gaf aan de ontwikkeling van Samsung's succesvolle Samsung Pay- en Samsung Knox-services.

'Misschien twee jaar geleden ... hadden we geen duidelijk begrip van het ecosysteem, de software, de service en de oplossingen', zei Koh. 'We raken er vertrouwd mee. De Galaxy S8 en S8+ is het juiste toestel om te communiceren ... dat er nu iets verandert op vlak van service en oplossingen.'

Dat betekent dat Bixby, DeX en Samsung Connect een flinke duw achter de rug hebben. Koh zei dat Bixby en Samsung Connect deel uitmaken van grote langetermijnstrategieën binnen Samsung, op zoek naar een visie voor 2020.

'[Tegen 2020] zal AI heel, heel diep verankerd zijn in ons apparaat. Het wordt een van de sterke verkoopargumenten voor gebruikers en een echte persoonlijke assistent', zei Koh.

Samsung Connect is ondertussen hopelijk de spil waarop Samsung al zijn consumentenelektronica-apparaten zal samenvoegen. Ik zei dat ik dezelfde convergentievisie van JK Shin in 2014 had gehoord, wat leidde tot de opmerking 'we worden beter' hierboven.

Wat Android-updates betreft, maakte Koh een onderscheid tussen beveiligings- en functie-updates. Samsung, partners en providers zijn het er allemaal over eens dat Android-beveiligingsupdates snel moeten komen, hoewel providers het laatste woord hebben, zei hij. Maar Samsung zet zich in voor een afwikkelperiode van twee tot drie maanden voordat grote Android-functie-updates worden uitgerold.

'Ontwikkelaars van derden hebben tijd nodig [om zich aan te passen aan nieuwe besturingssystemen.] Als we te snel upgraden, heeft dat een zekere impact op onze eindklant', zei hij.

Opvouwbare telefoons op komst?

Als voormalig hoofd van R&D voor Samsung Mobile was Koh bereid te speculeren over wat we in de toekomst van het bedrijf zouden zien.

Opvouwbare telefoons staan ​​op zijn lijst. 'Ik ben erg geïnteresseerd in die vormfactor. Als je mij vraagt: 'hey DJ, kun je dit jaar een flexibele vormfactor commercialiseren?' Ik zou zeggen: misschien niet, maar die vormfactor, het opvouwbare, flexibele scherm - daar ben ik heel, heel erg in geïnteresseerd', zei hij.

Samsung is al een leider in mobiele VR, maar augmented reality - naar verluidt het volgende grote spel van Apple - staat ook op Koh's takenlijst. 'Dat wordt de volgende grote stap. We zijn in voorbereiding om het als een commercieel product aan te bieden, maar het kan zijn dat we meer tijd nodig hebben', zei hij.

Samsung Galaxy S8: alles wat u moet weten

Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy S8: http://bit.ly/2oaMuhE

Geplaatst door PCMag op woensdag 29 maart 2017

Aanbevolen verhalen

Samsung verkoopt opgeknapte Galaxy Note 7s... ergens

Samsung zal de Galaxy Note 7 opknappen en verkopen, maar er zijn nog geen details over waar of wanneer.

Bekijk March Madness op Samsung Gear VR

Maximaal 84 camera's zullen elke game van de Sweet 16 tot het kampioenschap in virtual reality vastleggen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar moet je dit jaar wel bijbetalen.

De verborgen diepte van het mobiele puzzelspel 'Where Cards Fall'

'Wat je ook in gedachten hebt, dat zullen we eren in het spel.'

7 dingen die elke ondernemer vóór 7 uur 's ochtends zou moeten doen

Succes kost altijd tijd, daarom beginnen de meest succesvolle mensen vroeg.