Samsung heeft een slimme thuishub in een wifi-router geperst

samsung-squeezed-a-smart-home-hub-in-een-wifi-router foto Chris Velazco/Engadget

Samsung is niet tevreden met de onthulling van de Galaxy S8 vandaag. Naast zijn nieuwste vlaggenschiptelefoon, pronkt het bedrijf ook met een nieuwe Gear 360-camera, een desktopdock en, interessant genoeg, een router. Het Connect Home Smart Wi-Fi-systeem is een mondvol van een naam, maar het apparaat zelf kan de rommel in uw huis zelfs verminderen, omdat het de noodzaak van een aparte SmartThings Hub overbodig maakt. Samsung heeft nog geen informatie over prijs en beschikbaarheid gedeeld, maar we weten wel dat het Connect Home-systeem alleen of in een three-pack zal worden verkocht. Er komt ook een zogenaamde Pro-versie.

Galerij: Samsung Connect WiFi-router hands-on | 6 foto's

samsung-squeezed-a-smart-home-hub-in-een-wifi-router foto6  • samsung-squeezed-a-smart-home-hub-in-een-wifi-router foto 3
  • samsung-squeezed-a-smart-home-hub-in-een-wifi-router foto 4
  • samsung-squeezed-a-smart-home-hub-in-een-wifi-router foto 5
  • samsung-squeezed-a-smart-home-hub-in-een-wifi-router foto 6+2

Voor niet-ingewijden is SmartThings het domoticabedrijf dat Samsung in 2014 kocht, en het maakt hubs die toezicht houden op een groot aantal aangesloten apparaten in een huishouden. De nieuwe Connect Home-router zou een SmartThings-hub ingebouwd hebben, zodat hij kan communiceren met gadgets via Bluetooth 4.1, WiFi, Zigbee of Z-wave. Denk hierbij aan zaken als Philips Hue lampen, Netgear Arlo beveiligingscamera's of Samsung apparaten. Eenmaal ingesteld, kunt u alle aangesloten apparaten bedienen met een smartphone-app.

De reden dat Samsung de Connect Home-router in pakketten van drie verkoopt, is omdat het nieuwe apparaat, zoals de meeste trendy routers van tegenwoordig, mesh-netwerken ondersteunt. Dit betekent dat je een van de Connect Homes als basis kunt gebruiken om je signaal uit te zenden en vervolgens de andere twee in de bundel kunt gebruiken om dat netwerk door je hele huis uit te breiden. Elke unit heeft een bereik van 1.500 vierkante meter, vergelijkbaar met Google WiFi, maar minder dan de helft van de 3.500 tot 4.000 vierkante meter die Netgear belooft met zijn onlangs uitgebrachte Orbi-routers.

samsung-squeezed-a-smart-home-hub-in-een-wifi-router foto 7

Het ontwerp van de Connect Home lijkt erg op dat van mesh-netwerkrivaal Eero, met hetzelfde afgeronde vierkante silhouet en glanzend witte afwerking. Net als de Eero biedt de Connect Home dual-band 802.11ac met een snelheid van AC1300 (866 Mbps), 512 MB RAM en 4 GB opslagruimte. Maar de optie van Samsung heeft een langzamere 710MHz quad-coreprocessor in vergelijking met de Eero's. De Connect Home Pro gebruikt echter een snellere 1,7 GHz dual-core chip en ondersteunt quad-band 802.11ac met een snellere AC2600 (1,7 Gbps) snelheid. De Pro-versie heeft ook dezelfde 1.500 vierkante meter dekking als het origineel.

Beide versies van de Connect Home hebben twee RJ-45 Ethernet-poorten aan de achterkant, evenals een stopcontact. Zonder te weten hoeveel het Connect Home-systeem gaat kosten, is het moeilijk om de waarde ervan in te schatten. Er is veel concurrentie van onder meer Google, Eero, Luma en gevestigde routermerken zoals Netgear en Linksys. Maar de Connect Home is uniek in zijn SmartThings-hubintegratie, die waarschijnlijk een premie zal afdwingen. Je zult alleen moeten beslissen of dat gemak het extra geld waard is.

Klik hier om al het laatste nieuws van Samsung's Galaxy S8 lanceringsevenement te zien!

Aanbevolen verhalen

Google Home regelt nu meer van je huis

Ondersteuning voor slimme sloten, tv-afstandsbedieningen, gloeilampen en meer komt via Google Assistent naar de Google Home-speaker.

Google verovert meer van je slimme huis met Logitech en Wink

'Ok Google' bestuurt veel meer van die connected home-apparaten.

Bekijk March Madness op Samsung Gear VR

Maximaal 84 camera's zullen elke game van de Sweet 16 tot het kampioenschap in virtual reality vastleggen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar moet je dit jaar wel bijbetalen.

Slimme koelkast Showdown: LG Smart InstaView versus Samsung Family Hub 2.0

Van Alexa tot interne camera's, beide hebben tal van functies die al je vrienden zullen verbazen; hier zijn mijn eerste indrukken.