Samsung's Galaxy Tab S3 is eigenlijk een andere Note-tablet

Voor het eerst in wat lijkt op eeuwen, heeft Samsung geen vlaggenschip-smartphone naar het Mobile World Congress gebracht. Het lijkt erop dat we tot ver na de show moeten wachten voor onze eerste blik op de Galaxy S8, maar in de tussentijd hebben we in ieder geval een nieuwe Android-tablet om mee te rommelen. Het verbaast absoluut niemand, het wordt de Galaxy Tab S3 genoemd, en ondanks de naam voelt het eigenlijk meer als een Galaxy Note met een groter formaat.

Galerij: maak kennis met de Galaxy Tab S3 | 14 foto's

samsung-and-039;s-galaxy-tab-s3-is-in feite-een-andere-note-tablet foto 114

  • samsung-and-039;s-galaxy-tab-s3-is-in feite-een-andere-note-tablet foto 2
  • samsung-and-039;s-galaxy-tab-s3-is-in feite-een-andere-note-tablet foto 3
  • samsung-and-039;s-galaxy-tab-s3-is-in feite-een-andere-note-tablet foto 4
  • samsung-and-039;s-galaxy-tab-s3-is-in feite-een-andere-note-tablet foto 5+10

Om precies te zijn, het voelt alsof een van die oudere Galaxy Note-tablets in 2017 is getrapt. Het hele doel van Samsung met deze tablet was om een ​​deel van de kennis te gebruiken die het had opgedaan bij het bouwen van telefoons en het te integreren in een apparaatsegment dat wat hulp zou kunnen gebruiken. Maar eerst de basis. De Tab S3 heeft een Qualcomm Snapdragon 820-chipset, 4 GB RAM en een meer dan respectabele 13 megapixel-camera aan de achterzijde. Het is niet helemaal Galaxy Note-klasse, maar echt - wie gaat er onophoudelijk foto's maken met een tablet? (Het echte antwoord: veel, veel te veel mensen.)Er zit ook een batterij van 6000 mAh in om de boel een paar dagen aan de gang te houden, wat prima lijkt. Alles bij elkaar genomen presteert de tablet behoorlijk soepel -- ik heb ongeveer een uur besteed aan het spelen met apps en het maken van GIF's van alles zonder enig teken van schokkerigheid.

samsung-and-039;s-galaxy-tab-s3-is-in feite-een-andere-note-tablet foto 6

De prestaties zijn misschien aan snuif, maar ik ben zeker een beetje teleurgesteld door het ontwerp van de Tab S3. Als je dol was op de Tab S2, voel je je hier meteen thuis. Voor mij komt de hele esthetiek echter een beetje saai over. Je zou kunnen stellen dat de waarde van de machine minder te maken heeft met het uiterlijk en meer met het maken van dingen, maar ik denk niet dat het ooit de moeite waard is om op design te beknibbelen. De bouwkwaliteit van de Tab S3 is in ieder geval eersteklas - dit is de eerste keer dat Samsung een tablet heeft gemaakt met een glazen achterkant en een metalen frame zoals een telefoon, en hij voelt stevig aan ondanks hoe licht hij is.

Ik heb ook geen klachten over de Tab S3 als mediamachine - hij bevat een kwartet luidsprekers die zijn afgestemd door AKG, en in onze korte tijd met het apparaat leek het meer dan voldoende luid, zelfs wanneer omringd door nieuwsgierige journalisten. Dat 9,7-inch AMOLED-scherm is ook een lust voor het oog, met geweldige kijkhoeken en ondersteuning voor HDR-inhoud - die versterkte kleuren springen er echt uit dankzij de historisch geweldige schermtechnologie van Samsung. Helaas was er niet veel HDR-inhoud waarmee we de Tab S3 konden testen (slechts een paar clips van 1.000 Ways to Die in the West, om de een of andere reden), maar het verschil was meteen duidelijk. Als u uw HDR-inhoud al aan het opslaan bent in de hoop het juiste draagbare scherm voor alles te vinden, wilt u dit ding in de gaten houden.

samsung-and-039;s-galaxy-tab-s3-is-in feite-een-andere-note-tablet foto 7

En dan is er nog de S Pen. Het zit verpakt in de tablet, en zo ongeveer alle handige Note 7-trucs waar je misschien geen tijd aan hebt gehad om aan te wennen, zijn terug. Ik heb het over Air command, snelle vertalingen en het maken van GIF's, om nog maar te zwijgen van meer standaardtarieven zoals de mogelijkheid om een ​​screenshot te markeren. Je kunt de pen niet in de tablet steken zoals je zou kunnen met de oude Notes, maar door het grotere formaat is hij twee keer zo gevoelig als die phablet-versies. Aangezien Samsung een apparaat voor creatievelingen wilde bouwen, is het geen verrassing dat je een gelikte toetsenbordhoes kunt krijgen die bij je Tab S past. Ik zou echter willen dat het wat minder krap was -- typen is niet zo erg, en de toetsen hebben een mooie reis, maar de plaatsing van bepaalde toetsen, zoals backspace, leek bijna opzettelijk slecht.

Alles bij elkaar genomen, komt Samsung's Tab S3 over als een slanke, complete tablet die het publiek hier in Barcelona waarschijnlijk zal teleurstellen. Ze hoopten immers waarschijnlijk vandaag de eerste post-Note 7-smartphone van Samsung te zien. We zullen het definitieve oordeel over de Tab S3 behouden totdat de definitieve, gebruiksklare modellen opduiken, maar het kan voor veel mensen de juiste mix van prestaties en stijl zijn.

Klik hier voor het laatste nieuws van MWC 2017.

Aanbevolen verhalen

Samsung Galaxy Book propt desktopkracht in een draagbare behuizing

Deze slanke Windows 10 convertible ondersteunt ook nieuwe S Pen-functies.

Praktisch: Lenovo's Tab 4-tablets

Lenovo's vier nieuwe Android-slates zorgen voor een mooie balans tussen prijs en prestaties.

Moro is eigenlijk een Amazon Echo van 1,2 meter met armen

Alexa kan je geen cola geven.

Samsung Gear S3 Frontier review: veel functies, niet genoeg apps

$ 350 geeft je een geweldig ontwerp en een zeer beperkt ecosysteem.