Exclusieve Samsung-producten zijn het laatste wat Google Play Muziek nodig heeft

samsung-exclusives-zijn-het-laatste-ding-google-play-music-behoeften foto 1 Nathan Ingraham / Engadget

In april gebruikte Samsung de lancering van zijn uitstekende Galaxy S8-smartphone om een ​​kleine maar belangrijke aankondiging te doen over een samenwerking met Google. Google Play Music zou de standaard muziekspeler worden op alle Samsung-smartphones en Google zou 'exclusieve functies' ontwikkelen voor de apparaten van het bedrijf. Dat is goed voor Samsung en zijn klanten -- nu verspilt het bedrijf geen tijd aan het bouwen van apps die niemand wil, die simpelweg dezelfde zijn die Android al heeft. En het is een overwinning voor Google, wiens muziekservice nu de standaard is op de best verkopende Android-telefoons.

Maar we zien nu de eerste tekenen dat de deal een spelbreker zal zijn voor iedereen die Play Muziek gebruikt. Sommige ondernemende Reddit-gebruikers merkten een nieuwe exclusieve functie van Samsung op, New Release Radio genaamd: een gepersonaliseerd station dat elke dag nieuwe nummers laat horen. Het is vergelijkbaar met Spotify's extreem populaire Discover Weekly-afspeellijst en Apple Music's aangepaste New Music Mix (ook elke vrijdag bijgewerkt). Maar om te beginnen lijkt dit station exclusief te zijn voor Samsung-gebruikers. (We hebben contact opgenomen met Samsung en Google voor commentaar, maar geen van beide bedrijven heeft nog gereageerd.)Vreemd genoeg hebben Samsung en Google er nog steeds geen officiële aankondiging over gedaan. Maar dat weerhield Reddit er niet van om een ​​tijdelijke oplossing te bedenken zodat iedereen toegang zou kunnen krijgen tot dit station; Ik luister het nu op mijn iPad. Maar de meeste gemiddelde gebruikers zullen niet eens weten dat dit station bestaat. En dat is jammer -- dit is precies het soort functie dat Google moet toevoegen om concurrerend te blijven met Spotify en Apple.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op Play Music -- het is een stuk overzichtelijker en eenvoudiger te navigeren dan Apple Music, en het laat me mijn eigen muziekbibliotheek uploaden om naast de streamingcatalogus te leven, iets wat Spotify niet biedt op smartphones. Ik ben ook gaan genieten van de enorme hoeveelheid stations die Google biedt; ze helpen me vaak om nieuwe deuntjes te vinden. Maar een deel van de eenvoud van Play Music komt voort uit het feit dat Google het niet vaak bijwerkt en dat het een aantal belangrijke functies mist die Spotify en Apple bevatten - met name elke vorm van sociale integratie.

De langzamere ontwikkelingscyclus van Google is logisch. De hele business van Spotify berust op het succes van zijn muziekservice, en Apple heeft van muziek al bijna twee decennia lang een tentpaal van zijn strategie gemaakt. Maar Google heeft een aantal veel belangrijkere initiatieven die voorrang hebben op muziek. Dat is wat deze vermeende exclusieve Samsung zo frustrerend maakt - het komt niet vaak voor dat we echt nuttige nieuwe functies op Play Music zien. Als er een opduikt die alleen voor een klein aantal mensen bedoeld is, is dat verdomd frustrerend.

Helaas zal dat waarschijnlijk niet snel veranderen. Spotify en Apple's abonneebestand groeien snel - het is op dit moment eigenlijk een race met twee paarden. En Google heeft duidelijk gemaakt dat het in de toekomst exclusieve producten aan Samsung zou aanbieden. Ik hoop alleen dat exclusieve functies zoals New Release Radio niet voor altijd exclusief worden gehouden, want ik weet zeker dat veel van hen opmerkelijke verbeteringen zullen zijn aan een solide service. Maar als nieuwe Play Music-functies exclusief voor Samsung-bezitters worden gehouden - zelfs al is het maar tijdelijk - zal het moeilijk voor mij worden om het aan te bevelen of meer te gebruiken.

Aanbevolen verhalen

De nieuwe functie van Google Play voor Samsung-telefoons is niet zo exclusief

De nieuwe afspeellijst van Google Play zou exclusief voor Samsung zijn, maar er is een oplossing om deze vanaf andere apparaten te openen.

Wat zijn virtuele assistenten en wat kun je ermee?

Execs van Alexa, Cortana en Google Assistant bespreken wat spraakgestuurde contextuele kunstmatige intelligentie (AI) voor bedrijven kan doen en hoe het landschap van digitale assistenten samen met AI evolueert.

'The Last Night' is een verbluffende kijk op 16-bits games voor de 4K-generatie

Tim Soret van Odd Tales werkt de voortgang van 'The Last Night' bij en gaat in op de Twitter-reactie.

Ik heb onderhandeld met Warren Buffett en dit is het enige waar het orakel van Omaha om gaf

Het succes van ondernemer Gary Green stelde hem in staat zijn droom te verwezenlijken om een ​​honkbalteam te bezitten, en zette hem aan tafel met de miljardair uit Nebraska.