Smoking Boosted Boards teruggeroepen vanwege batterijproblemen

Afgelopen november drongen de mensen achter het Boosted elektrische skateboard er bij zijn klanten op aan om te stoppen met het gebruik van hun tweede generatie boards na het 'ontluchten' van de batterij totdat een intern onderzoek was voltooid. Het blijkt dat die problemen het gevolg waren van een kortsluiting veroorzaakt door water dat de batterij binnenkwam -- niet van problemen met de power packs zelf. Uit voorzorg heeft het bedrijf het probleem gemeld aan de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission, is het begonnen met een vrijwillige terugroeping van de standaardreeks batterijpakketten en zal het bord niet langer als waterbestendig op de markt worden gebracht.

Voorheen was het geclassificeerd als IPX5 (bestand tegen onderdompeling door waterstralen), maar we weten nu hoe dat is afgelopen. 'We ontdekten dat na langdurige en herhaalde blootstelling aan water de subsystemen van het bord kunnen worden aangetast op een manier die de waterveiligheid aantast, en dat de IP-norm voor waterbestendigheid onder deze omstandigheden geen voldoende test is', luidt een blogpost. Het bedrijf heeft een paar plannen om het goed te maken met zijn klanten.Ten eerste is er de terugroepactie. Haal de batterij uit je board, noteer zowel het board als het serienummer van de batterij en breng de laatste naar een recyclingcentrum. Van daaruit krijgt u een ontvangstbewijs en voegt u dit toe aan het formulier voor het vervangen van de batterij. Dien het in en Boosted geeft je een schatting van wanneer je je nieuwe batterij kunt verwachten. Als alternatief kunt u het hele bord retourneren (of uw reservering annuleren) voor een volledige terugbetaling.

Als je van plan bent om het in de buurt te houden en niet door plassen te ritsen, wordt je ook niet buitengesloten. Het bedrijf geeft u een tegoed van $ 200 dat kan worden gebruikt voor toekomstige aankopen op zijn website.

Bovendien worden bestaande bestellingen voor de Dual op 20 maart verzonden, terwijl Dual+-bestellingen op 20 februari worden verzonden. Nieuwe bestellingen zullen een week later op 27 maart de fabriek verlaten.

Aanbevolen verhalen

Consumentenrapporten suggereren dat de nieuwste MacBook Pro ernstige batterijproblemen heeft

Apple Inc. komt altijd met producten die iedereen betoverd en verbaasd kunnen laten. De producten van Apple worden altijd bewonderd om hun prachtige dessin...

Geek Trivia: Welk snoepje werd oorspronkelijk op de markt gebracht als hulpmiddel om te stoppen met roken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Hollywood Clapper Boards dienen welk primair doel?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!