Rockstar Games, Take Two lijken zich terug te trekken van pc-gamemodders

GTA V

Eerder deze maand maakte Grand Theft Auto-uitgever Take-Two de pc-gaminggemeenschap woedend na het sturen van een stopzettingsbrief aan de ontwikkelaars van de OpenIV modding-tool. OpenIV stond mensen toe om aanpassingen te maken voor GTA IV en GTA V single player, maar volgens de makers zei de brief dat hun tool 'derden in staat zou stellen beveiligingsfuncties van zijn software te omzeilen en die software aan te passen in strijd met de rechten van Take-Two'. Geconfronteerd met de dreiging van juridische stappen, kondigden ze op 14 juni aan dat ze zouden stoppen met de distributie van OpenIV.

Nu, na opstand van spelers, waaronder een campagne met slechte beoordelingen voor de GTA-games op Steam en een petitie van Change.org met meer dan 77.000 handtekeningen, heeft Rockstar Games mogelijk een oplossing bedacht. Een bericht op zijn ondersteuningsforum zei vandaag dat Take Two ermee heeft ingestemd dat het 'in het algemeen' geen juridische stappen zal ondernemen tegen projecten van derden zolang ze aan bepaalde richtlijnen voldoen.Na besprekingen met Take-Two is Take-Two overeengekomen dat het in het algemeen geen juridische stappen zal ondernemen tegen projecten van derden met betrekking tot pc-games van Rockstar die voor één speler en niet-commercieel zijn en die de intellectuele eigendomsrechten (IP) van derden respecteren. partijen. Dit geldt niet voor (i) multiplayer- of onlinediensten; (ii) tools, bestanden, bibliotheken of functies die kunnen worden gebruikt om multiplayer- of onlinediensten te beïnvloeden, of (iii) gebruik of import van andere IP (inclusief andere Rockstar IP) in het project.

Hoewel het zijn uiterste best deed om te zeggen dat dit geen verklaring van afstand is, en 'geen licentie is, en het vormt geen goedkeuring, goedkeuring of autorisatie', kan het genoeg zijn voor modders om rustig aan te doen. Rockstar-vertegenwoordigers hebben PC Gamer en Motherboard verteld dat het contact heeft met de makers van OpenIV, blijkbaar om te voorkomen dat mensen het gebruiken om de GTA Online-multiplayer te beïnvloeden. Er is nog geen bericht van het team, maar vandaag heeft de tool een bijgewerkte build gekregen.

Aanbevolen verhalen

Todoist-team biedt een minder afleidende kijk op Slack

Houd je niet van het constante pingen van Slack? Twist zou een haalbaar alternatief kunnen zijn.

Drone Racing League seizoen twee begint morgen op ESPN

ESPN heeft nog een sport die je kunt proberen nu de NHL- en NBA-seizoenen voorbij zijn.

Ontdek je rockstar-podiumpersonage in 'The Artful Escape'

'The Artful Escape' vertelt het verhaal van een man die gevangen zit tussen zijn dromen en de erfenis van zijn familie.

Dit vindt Twitch van games, streamers en kijkers

Twitch ging oorspronkelijk helemaal over de streamers, en het bedrijf versterkt snel zijn liefde voor de streaminggemeenschap, zelfs als het toenadering zoekt tot game-ontwikkelaars.

Zelfs als je doelen onbereikbaar lijken, blijf gemotiveerd met deze 6 strategieën

Verlies de hoop niet wanneer uitdagende projecten lijken te slepen. Gebruik deze tips om op koers te blijven.