Een dvd uit de tv-serie rippen en converteren naar individuele H.264 MP4-bestanden

Wilt u een volledige schijvenset uit de TV-serie rippen en de afleveringen converteren naar afzonderlijke MP4-bestanden? Vandaag bekijken we hoe u een volledige dvd-set kunt instellen en batchgewijs kunt verwerken met Handbrake en de H.264-codec.

Naar alle waarschijnlijkheid is elke commerciële dvd tegen kopiëren beveiligd. Handrem heeft niet de native mogelijkheid om kopieerbeveiliging te verwijderen. We zullen dus HD Decrypter gebruiken, de altijd gratis module van de DVDFab-softwaresuite, om elke dvd naar een map op onze harde schijf te rippen. Vervolgens gebruiken we Handrem om de afleveringen in die mappen naar individuele MP4-bestanden te converteren.

Opmerking: u krijgt volledige toegang tot alle opties in DVDFab tijdens de proefperiode van 30. HD Decrypter is altijd gratis. U wilt er ook zeker van zijn dat u voldoende vrije ruimte op de harde schijf hebt. In ons voorbeeld gebruiken we een set van 5 schijven die meer dan 30 GB in beslag nam bij het rippen naar een harde schijf.Download en installeer DVDFab. U vindt de downloadlink hieronder.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 1

Open DVDFab en plaats de eerste schijf in de serieset. DVDFab opent de dvd-bron.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 2

Vervolgens controleren we de instellingen zodat de standaarduitvoer een dvd-map is. Klik op de groene knop rechtsboven.

Opmerking: Nadat de proefperiode van 30 dagen is verstreken, kunt u deze stap overslaan. Uitvoer naar een dvd-map is de enige optie.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 3

Selecteer Dvd naar dvd in het linkerdeelvenster en kies Dvd-map als het standaarduitvoertype.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 4

Selecteer Volledige schijf uit de opties aan de linkerkant. (Dit zou de standaard moeten zijn)

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 5

Klik op Start als je klaar bent.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 6

De conversietijden voor HD Decrypter variëren afhankelijk van de hardware, maar het is over het algemeen vrij snel.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 7

Wanneer het proces is voltooid, klikt u op OK.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 8

Selecteer Voltooien. Herhaal dit proces nu voor elke dvd in de set.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 9

Als je klaar bent, zou je een map moeten hebben voor elke dvd in de set.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 10

Handrem

Download, installeer en voer Handrem uit. U vindt de downloadlink hieronder. Het eerste dat we zullen doen, is de instellingen configureren. Om het proces van het kiezen van uitvoerinstellingen te vereenvoudigen, heeft Handrem een ​​groep voorinstellingen. Als u specifiek converteert voor een van de Apple-apparaten die in de lijst met voorinstellingen staan, klikt u gewoon op dat apparaat en de instellingen worden automatisch toegepast op de tabbladen Uitvoerinstellingen. Selecteer voor standaard pc- of universele uitvoer het profiel Normaal of Hoog profiel.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 11

Nu zijn we klaar om de afleveringen toe te voegen aan onze wachtrij om te worden geconverteerd. Selecteer Bron en kies vervolgens de map DVD / VIDEO_TS.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 12

Selecteer de eerste map in de reeks en klik op OK.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 13

Selecteer de vervolgkeuzelijst Titel en inspecteer de vermeldingen. Je ziet een groep titels en duur. Je zou een groep titels moeten vinden met speelduur die ongeveer overeenkomt met de speelduur van een enkele aflevering in de serie. In ons voorbeeld converteren we een reeks van shows van een uur, dus we hebben twee titels die bijna een uur lopen. Voor een uitgezonden tv-programma zal het meer 40-45 minuten zijn voor een programma van een uur en ongeveer 20 minuten voor een programma van een half uur. U kunt de originele dvd raadplegen als u niet zeker bent van het aantal afleveringen per schijf en de speelduur.

U kunt elke extra kleinere clip negeren. Het zijn waarschijnlijk intro's en extra's. Selecteer de eerste titel die u wilt toevoegen in de vervolgkeuzelijst.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 14

U kunt het bestand desgewenst handmatig hernoemen in het tekstvak van de bestemming. Pas op, Handbrake geeft je bestand automatisch een M4V-extensie als je MP4 kiest, dus zorg ervoor dat je dit wijzigt, tenzij je de bestanden alleen op een iPod afspeelt.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 15

Selecteer Toevoegen aan wachtrij als u klaar bent.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 16

Wanneer u elke aflevering van de eerste schijf aan de wachtrij hebt toegevoegd, gaat u verder met het toevoegen van afleveringen vanaf de volgende schijf. Herhaal dit proces totdat je elke aflevering aan de wachtrij hebt toegevoegd.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 17

Wanneer je alles hebt toegevoegd, klik je op Start in de hoofdinterface om het proces te starten.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 18

Handrem begint het proces van het één voor één converteren van de afleveringen.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 19

Wanneer het proces is voltooid, heb je een seizoen aan individuele MP4-bestanden. Nadat je hebt geverifieerd dat alle MP4-bestanden naar wens zijn, kun je overwegen om de originele dvd-ripmappen te verwijderen om ruimte op de harde schijf vrij te maken.

rip-a-tv-serie-dvd-en-converteren-naar-individuele-h264-mp4-bestanden foto 20

Nu ben je klaar om van de serie te genieten.

Conclusie

Handrem geeft u uitvoer van goede kwaliteit bij een sterk verminderde bestandsgrootte, maar het is nogal traag. Wees voorbereid op een behoorlijke wachttijd bij het converteren van een dvd van een heel seizoen. Als u liever de volledige dvd-inhoud van uw harde schijf haalt, kunt u ons vorige bericht lezen over hoe u een dvd naar uw harde schijf kunt rippen en op uw pc kunt afspelen.

Meer verhalen

Desktop Fun: Paarden Wallpaper Collection Series 1

Paarden belichamen een gevoel van vrijheid en hebben een eigen majestueuze elegantie. Als je van de schoonheid van paarden houdt, maak je dan klaar om vrijuit te rennen met de kudde in de eerste van onze Paarden Wallpaper-collecties.

Snel menustroken verbergen in Windows Media Center

Zijn er bepaalde menustroken in Windows 7 Media Center die u gewoon nooit gebruikt? Vandaag zullen we een snelle en gemakkelijke manier bekijken om die ongebruikte menustroken te verbergen met Hide Menus Strips v1.3.

Open en bewerk uw documenten online met Zoho

Het hebben van software zoals Microsoft Office is leuk, maar wat als je niet achter je gewone computer zit? Met de Zoho Online Office Suite kunt u overal in een browser toegang krijgen tot uw documenten en eraan werken.

Krijg informatie voor uw blog met Microsoft Broadcaster

Vraag je vaak mensen om advies over technologie, of schrijf je een op technologie gerichte blog of nieuwsbrief? Hier leest u hoe u informatie kunt krijgen die u met uw lezers kunt delen over Microsoft-technologie met Microsoft Broadcaster.

Vrijdagpret: vernietig het web

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om de bedrijfstijd te verknoeien. Vandaag bekijken we een unieke game-add-on voor Firefox genaamd Destroy the Web.

Blijf op schema in Chrome met DayHiker

Houd je je planning en taken bij in Google Agenda? Hier is een handige extensie voor Google Chrome waarmee u uw afspraken kunt bijhouden zonder dat u Google Agenda op een ander tabblad hoeft te openen.

Hoe u uw films in Boxee kunt beheren

Boxee is een gratis platformonafhankelijke HTPC-applicatie die media lokaal en via internet afspeelt. Vandaag bekijken we hoe u uw lokale filmcollectie in Boxee kunt beheren.

Integreer Google Wave met uw Windows-workflow

Heb je Google Wave al eens geprobeerd, maar vind je het moeilijk om bij te blijven? Hier leest u hoe u Google Wave kunt integreren met uw desktop en workflow met enkele gratis en eenvoudige apps.

Stop Office 2010 Upload Center-pictogram van weergave in de taakbalk

Een van de nieuwe functies in Office 2010 is de mogelijkheid om uw bestanden te uploaden naar Office Web Apps. Wanneer u dit doet, verschijnt een Upload Center-pictogram in de taakbalk en helpt u bij het beheren van documenten. Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat deze wordt weergegeven.

Bekijk HTML-tags en webpagina gecombineerd in Firefox

Wilt u een eenvoudigere manier om de html-tags van een webpagina te zien zonder de broncode in een apart venster te bekijken? Nu kunt u de webpagina en tags gecombineerd in hetzelfde venster bekijken met behulp van de X-Ray-extensie voor Firefox.