Rip en converteer dvd's naar een ISO-image

Als je veel dvd's hebt, wil je ze misschien converteren naar een ISO-image voor back-up en ze gemakkelijk op je mediacenter afspelen. Vandaag bekijken we hoe u uw schijven kunt rippen met DVDFab en vervolgens ImgBurn kunt gebruiken om een ​​ISO-image van de geripte dvd-bestanden te maken.

Rip dvd met DVDFab6

DVDFab zal de kopieerbeveiliging verwijderen en de dvd-bestanden gratis rippen. Voor andere componenten in de suite moet u een licentie aanschaffen na de proefperiode van 30 dagen, maar u kunt na de proefperiode nog steeds dvd's rippen.Installeer DVDFab door de standaardinstellingen te accepteren (link hieronder)... een herstart van het systeem is vereist om het installatieproces te voltooien.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 2

De eerste keer dat u het start, wordt een welkomstscherm weergegeven. Als u het niet meer wilt zien, vink dan het vakje Niet meer weer aan en Start DVDFab.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 3

Plaats de dvd in uw station en klik op Volgende.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 4

Selecteer nu uw regio en vink Niet meer weergeven aan en vervolgens OK.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 5

Het zal dan de dvd openen en beginnen te scannen.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 6

Onder Dvd naar dvd kunt u Volledige schijf of Hoofdfilm selecteren, afhankelijk van wat u wilt rippen. Als u de dvd op een schijf wilt branden nadat deze is gemaakt, selecteert u de optie Volledige schijf.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 7

Klik nu op de Start-knop om het ripproces te starten.

rip-and-convert-dvd-en-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 8

Nadat het ripproces is voltooid, krijgt u een bericht waarin staat dat het wacht tot u een lege dvd plaatst. Aangezien we de schijf niet branden, annuleert u gewoon het bericht.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 9

Klik op Voltooien en sluit DVDFab af of minimaliseer het gewoon als je het blijft gebruiken om nog een dvd te rippen.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 10

Standaard bevindt de tijdelijke map zich in Mijn documenten DVDFab Temp ... maar u kunt dit wijzigen in de instellingen.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 11

Als u naar de Temp-map gaat, ziet u de dvd-bestanden die daar worden vermeld ...

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 12

Converteer bestanden naar ISO met ImgBurn

Nu we de bestanden van de dvd hebben geript, moeten we ze converteren naar een ISO-image met ImgBurn (link hieronder). Open het en klik in het hoofdmenu op Afbeeldingsbestand maken van bestanden/mappen.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 13

Klik op het mappictogram om naar de locatie van de geripte dvd-bestanden te bladeren.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 14

Blader naar de map DVDFab temp en de map VIDEO_TS voor de bron en klik op Ok.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 15

Kies vervolgens een doelmap, geef de ISO een naam en klik op Opslaan. In dit geval hebben we de Unbreakable-dvd geript, dus zo genoemd.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 16

Dus nu heb je in ImgBurn de bron die de geripte dvd-bestanden zijn en de bestemming voor de ISO ... klik vervolgens op de knop Build.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 17

Als u geen volumelabel maakt, is ImgBurn zo vriendelijk om dit voor u aan te maken.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 18

Als alles er goed uitziet, klikt u op OK.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 19

Wacht nu terwijl ImgBurn het proces doorloopt van het converteren van de geripte dvd-bestanden naar een ISO-image.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 20

Het proces is succesvol afgerond.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 21

De ISO-image van de dvd bevindt zich in de uitvoermap die u eerder hebt geselecteerd. Nu kunt u de ISO-image op een lege dvd branden of op een externe harde schijf opslaan om ze veilig te bewaren.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 22

Als je klaar bent, wil je waarschijnlijk naar de tijdelijke DVDFab-map gaan en de VOB en andere bestanden in de Video_TS-map verwijderen, omdat ze veel ruimte op je harde schijf in beslag nemen.

rip-and-convert-dvd-and-rsquo;s-naar-een-iso-afbeelding foto 23

Conclusie

Hoewel voor deze methode twee programma's nodig zijn om een ​​ISO van een dvd te maken, is het extreem snel. Bij het branden van dvd's van verschillende lengtes duurde het minder dan 30 minuten om de definitieve ISO te krijgen. Nu heb je een back-up van je dvd-films voor het geval er iets met de schijven zou gebeuren en niet langer kunnen worden afgespeeld. Als u Windows Media Center gebruikt om uw films te bekijken, lees dan ons artikel over het automatisch koppelen en bekijken van ISO-bestanden in Windows 7 Media Center.

Met DVDFab krijgt u een volledig functionele proefperiode van 30 dagen voor alle functies. Je kunt nog steeds dvd's rippen, zelfs nadat de proefperiode van 30 dagen is afgelopen. Hoe meer we DVDFab gebruiken, hoe meer we onder de indruk zijn van de mogelijkheden, dus na de proefperiode van 30 dagen zou je moeten overwegen een licentie aan te schaffen. We zullen er binnenkort een volledige recensie van hebben om met u te delen.

Download DVDFab

ImgBurn downloaden van Ninite

Meer verhalen

Bestanden herstellen van back-ups op Windows Home Server

Als u Windows Home Server gebruikt om een ​​back-up te maken van de machines op uw netwerk, heeft u geluk als u per ongeluk belangrijke bestanden verwijdert of als ze beschadigd raken. Vandaag bekijken we hoe u uw gegevens terugkrijgt van back-ups op uw thuisserver.

Toetsenbordtalen toevoegen aan XP, Vista en Windows 7

Moet u regelmatig in meerdere talen typen in Windows? Hier laten we u de eenvoudige manier zien om invoertalen toe te voegen en te wijzigen aan uw toetsenbord in XP, Vista en Windows 7.

Onze kijk op Opera 10.50 webbrowser

Iedereen heeft het de laatste tijd over de nieuwste versie van Opera gehad, maar misschien heb je er nog niet zo goed naar gekeken. Vandaag kijken we naar 10.50 en laten we je zien waar deze nieuwe browser over gaat.

Converteer een dvd-film rechtstreeks naar AVI met FairUse Wizard 2.9

Bent u op zoek naar een manier om een ​​back-up te maken van uw dvd-filmcollectie naar AVI? Vandaag laten we u zien hoe u een dvd-film rechtstreeks naar AVI kunt rippen met FairUse Wizard.

Hoe Kladblok in Windows 7 te vervangen

Vroeger was Kladblok een noodzakelijk kwaad omdat het snel opstartte en ons een snelle glimp liet opvangen van platte tekstbestanden. Nu zijn er een groot aantal capabele Notepad-vervangingen die net zo snel zijn, maar ook geweldige functiesets hebben.

Een slaaptimer toevoegen aan Windows 7 Media Center

Maak je er een gewoonte van om 's nachts in slaap te vallen terwijl je naar Windows Media Center kijkt? Vandaag gaan we kijken naar de MC7 Sleep Timer voor Windows 7 Media Center. Met deze eenvoudige kleine plug-in kunt u een automatische uitschakeltijd plannen in Media Center.

Bekijk de tijd en datum in Chrome wanneer u uw taakbalk verbergt

Houd je je taakbalk liever verborgen, maar moet je toch in de gaten houden hoe laat het is? Nu kunt u de tijd bijhouden zonder de taakbalk met behulp van de Date Today-extensie voor Google Chrome.

Een rij naar een kolom converteren in Excel op de gemakkelijke manier

U hebt uw werkblad opgesteld met al uw rij- en kolomkoppen en u hebt al uw gegevens ingevoerd. Dan ontdek je dat het er beter uit zou zien als de rijen de kolommen waren en de kolommen de rijen.

Update uw Zune Player-software

Het up-to-date houden van uw computer en software is erg belangrijk om alles soepel en veilig te laten verlopen. Het is ook belangrijk om je geeky-gadgets ook up-to-date te houden. Hier bekijken we het updaten van een Zune HD.

Mappen en bestanden delen tussen Vista- en XP-machines

Aangezien Microsoft drie besturingssystemen in gebruik heeft, is de kans groot dat u bestanden moet delen tussen XP, Vista, Windows 7 of een combinatie van de drie. Hier bekijken we het delen tussen een Vista en XP op uw thuisnetwerk.