Rip en converteer uw muziekcollectie met CDex

Op zoek naar software voor het rippen van cd's die kwalitatief goed werk levert? Nu kunt u genieten van geweldige resultaten bij het rippen en converteren van uw muziek met WildFire CD Ripper CDex.

Update! Het is door onze geweldige lezers onder onze aandacht gebracht dat Wildfire eigenlijk een opnieuw gevilde versie is van de open-source CDex-software. We hebben de link onderaan bijgewerkt om naar de echt gratis versie te verwijzen. Sorry voor de moeite!

InstallatieHet installatieproces voor WildFire CD Ripper is eenvoudig met in totaal vijf installatieschermen om te navigeren. Op het derde installatiescherm is er iets waar je op moet letten. Zorg ervoor dat u de P2P Energy – torrent-werkbalk deselecteert, tenzij u deze op uw computer wilt installeren.

Opmerking: zodra het installatieproces is voltooid, wordt de startpagina van WildFire CD Ripper automatisch geopend in uw standaardbrowser.

rip--en-038;-converteer-je-muziekcollectie-met-cdex foto 1

Dit is hoe WildFire CD Ripper eruitziet bij het opstarten. De interface is mooi ingedeeld en gemakkelijk te navigeren (erg leuk!).

Menu's en opties

WildFire CD Ripper heeft een mooie set menu's om je snel en gemakkelijk toegang te geven tot instellingen en aanpassingen. Hier is een goed overzicht van alle beschikbare menu's.

rip--en-038;-converteer-je-muziekcollectie-met-cdex foto 3

Het instellingenvenster lijkt erg op het hoofdvenster en is even groot. Hier kunt u persoonlijke aanpassingen maken voor Algemene instellingen, Bestandsnamen, CD-station, Encoder (dit is het standaardtabblad), Lokale CDDB en Externe CDDB. Als u door de interface met tabbladen gaat, ziet u de mooie hoeveelheid opties / instellingen die beschikbaar zijn voor WildFire CD Ripper.

WildFire CD Ripper in actie

Op ons voorbeeldsysteem hebben we besloten om de nieuwste cd van Hannah Montana te rippen naar mp3-formaat. De cd was gemakkelijk te detecteren, maar omdat dit nog zo'n nieuwe release was, moesten we elke audiotrack afzonderlijk hernoemen en de informatie bovenaan invullen.

Opmerking: met WildFire CD Ripper kunt u online zoeken naar albuminformatie met een enkele klik op de juiste knop op de rechter werkbalk.

Om te beginnen met het rippen van een cd, klikt u op de nummers waarmee u wilt werken om ze te selecteren en klikt u vervolgens op de juiste werkbalkknop aan de rechterkant (gebaseerd op de specifieke actie die u wilt uitvoeren). Hier kun je onze keuze zien om de tracks te rippen en te converteren naar mp3-formaat.

rip--en-038;-converteer-je-muziekcollectie-met-cdex foto 6

Dit is het voortgangsvenster dat u ziet tijdens het rippen van uw cd's. Het venster geeft alleen de voortgang weer van het nummer waaraan het op dat moment werkt...

Een enigszins ongewoon ding dat ons opviel nadat WildFire CD Ripper klaar was met onze voorbeeld-cd, was de Save Architecture voor de nummers. U kunt de architectuur in de volgende schermafbeelding zien. Merk op dat elk nummer in een aparte submap onder het specifieke tracknummer is geplaatst.

rip--en-038;-converteer-je-muziekcollectie-met-cdex foto 8

Conclusie

Zodra je de opties en instellingen hebt aangepast aan je persoonlijke voorkeuren, doet WildFire CD Ripper heel goed werk bij het rippen en converteren van cd's. WildFire CD Ripper maakt zeer mooie primaire of secundaire ripsoftware voor op elke computer.

Links

Download CDex van sourceforge.net)

Meer verhalen

Profiteer van snelle en eenvoudige eenheidsconversie met Convert voor Windows

Heeft u ooit een snelle ombouw van een unit nodig en wenst u een oplossing die gemakkelijk toegankelijk is? Nu kunt u unit-conversie goedheid hebben op uw thuiscomputer en als een draagbare app met Convert voor Windows.

Bekijk websitedomeinnamen duidelijk met Locationbar2

Heb je een snelle en gemakkelijke manier nodig om de domeinnaam van een website te laten opvallen om spoofpogingen te voorkomen? Dat kan nu met Locationbar2 voor Firefox.

Activeer de opnieuw ontworpen nieuwe tabbladinterface in Google Chrome

Heb je gehoord over de nieuw ontworpen (en aanpasbare) interface voor nieuwe tabbladen in Google Chrome? Nu kunt u ook genieten van al die vernieuwde goedheid van nieuwe tabbladen met een simpele aanpassing.

Pandora One is een waardevolle upgrade voor uw huidige Pandora-account

Pandora is al lang een van de coolste gratis streaming muziekdiensten op het net. Ze bieden nu een premium-account aan met de naam Pandora One met nieuwe functies, geen advertenties en een betere muziekkwaliteit.

Pas op! Google Reader Notifier voor Firefox is nu crapware

Iedereen die de zeer populaire Google Reader Notifier-extensie voor Firefox gebruikt, zou deze waarschijnlijk onmiddellijk moeten verwijderen, omdat deze nu uw browsen bijhoudt en advertenties in uw statusbalk weergeeft zonder uw toestemming. Verachtelijk.

Ontdek de werkelijke locatie van een website met Flagfox

Heb je een website bezocht en je afgevraagd waar deze echt stond? Nu kunt u met Flagfox de echte locatie weten, ongeacht het adres dat in de adresbalk wordt weergegeven.

Synchroniseer uw Outlook en Google Agenda met Google Agenda Sync

Als u voor sommige taken afhankelijk bent van uw Outlook-agenda en voor andere van Google Agenda, kan het vervelend zijn om tussen beide te moeten schakelen. Vandaag kijken we naar de bètaversie van Google Agenda Sync waarmee we evenementen tussen de twee kunnen delen voor een eenvoudigere organisatie.

De laatste ripper

Luister je graag naar je favoriete nummers op Last.FM, maar zou je willen dat er een manier was om de nummers op je lokale harde schijf op te slaan? Vandaag bekijken we The Last Ripper, een platformonafhankelijk hulpprogramma waarmee je Last.FM-nummers en albumhoezen op je computer kunt opnemen.

Defraggler is een gratis hulpprogramma om uw harde schijf te defragmenteren

Het defragmenteren van uw harde schijf wordt doorgaans beschouwd als een goede huishouding om uw computer soepel te laten werken. Vandaag bekijken we Defraggler, een gratis hulpprogramma waarmee u een hele schijf of alleen afzonderlijke bestanden kunt defragmenteren.

EditPad Lite - Teksteditor met tabbladen voor alle doeleinden

Heeft u een teksteditor voor alle doeleinden nodig met een interface met tabbladen en die eenvoudig kan worden aangepast aan uw behoeften? Geniet van wat een teksteditor zou moeten zijn met EditPad Lite.