Retro Game Boy gewijzigd in een Android-gamepad

Er zijn talloze geweldige retro-game-emulators voor het Android-platform, maar het gebruik van het aanraakscherm als gamecontroller is een matte oplossing. Deze leuke elektronica-hack verandert een oude Game Boy in een hoes/controller voor je telefoon.

Met dank aan Chad Boughton, voegde deze hack het lef van een Wiimote samen met het geval van een oude Gameboy. Klik gewoon je telefoon in de beugel aan de bovenkant van de Game Boy-behuizing, koppel de twee via Bluetooth en geniet van een stevigere en meer tactiele controller voor je games.

Als je dezelfde ervaring wilt zonder de vernietiging van een perfect goede Wiimote en al het doe-het-zelf-werk dat erbij komt kijken, wil je misschien het MOGA-systeem eens bekijken, een zeer vergelijkbaar (maar commercieel geproduceerd) systeem voor Android-telefoons - zorg er gewoon voor dat je de download van de ontgrendel de app om deze te gebruiken met de emulator van uw keuze.Game Boy Android-gamepad [via Hack A Day]

Meer verhalen

FireHero is een door Raspberry Pi aangedreven pyrotechnisch kerstspektakel [Video]

Als je in de stemming bent voor een beetje kerstrockspektakel met gitaarriffs en vuurstralen - en dat zijn we zeker - mag je deze video niet missen.

De Augmented Reality TARDIS [Video]

Als je een kleine desktop Doctor Who TARDIS bouwt, hoe kun je dan het enorme interieur van het buitenaardse ruimteschip simuleren? Met augmented reality natuurlijk.

Geek Trivia: Welke film wil George Lucas met een voorhamer inslaan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

1DollarScan digitaliseert uw oude boeken en tijdschriften voor u

Het is frustrerend als uitgevers geen digitale versies van hun boeken aanbieden; 1DollarScans maakt het gemakkelijk om boeken, tijdschriften en handleidingen te digitaliseren voor gebruik op digitale apparaten.

Twee manieren om de kerstman te volgen deze kerstavond

Als je opgewonden kleintjes in huis hebt en je wilt de Kerstman in de gaten houden terwijl hij deze kerstavond zijn wereldwijde rondes maakt, dan zullen deze twee handige Santa Trackers je helpen om een ​​beetje extra kerstopwinding op te wekken.

De back-uptools van Windows 7 gebruiken in Windows 8

Windows 8 heeft een nieuw back-upsysteem voor bestandsgeschiedenis dat de back-uptools van Windows 7 vervangt. Windows 8 bevat echter nog steeds de back-uptools van Windows 7. Ze zijn met name handig voor het maken van back-ups van volledige systeemimages.

Bestanden verwijderen die ouder zijn dan X dagen op Windows

We hebben je al laten zien hoe flexibel de Linux-shell kan zijn, maar dat wil niet zeggen dat Windows verder achterloopt. Hier zijn twee technieken die u kunt gebruiken, afhankelijk van uw shell-voorkeur, cmd of PowerShell.

Week in Geek: Google Chrome 25 (Dev Channel) blokkeert stille, sluipende extensie-installaties

De WIG-editie van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Mozilla Firefox 20 zal de laadtijden van pagina's versnellen, een Apache-plug-in verandert legitieme sites in bankaanvalplatforms, spyware op huur-pc's legde de meest intieme momenten van gebruikers vast, en meer.

Geek Trivia: welke populaire app voor het branden van cd's is een historische woordspeling?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste gratis woordenboek- en thesaurusprogramma's en websites

Ben je een schrijver? Of een woordgek? Als u iets schrijft of woordspelletjes speelt, kunnen woordenboeken, thesaurussen en andere referentiehulpmiddelen van pas komen. We hebben een aantal handige offline en online tools gevonden voor het opzoeken van woorden, het vinden van synoniemen of het bouwen van woorden in Scrabble.