Los 'Waarschuwing: SSH-versie 1 mogelijk toegestaan' op van Plesk Watchdog

Deze tip zal niet voor iedereen nuttig zijn, maar voor iedereen met een dedicated server zul je waarschijnlijk bekend zijn met deze foutmelding die wekelijks wordt verzonden vanaf de beveiligingsscanner op je server.

De foutmelding die ik een keer per week van watchdog krijg, ziet er als volgt uit:

Beveiligingsscanning genereerde de volgende waarschuwingen (het volledige scanlogboek
is beschikbaar op /var/log/rkhunter.log):[01:01:51] ————————- Beveiligingsadviezen ————————-
[01:01:52] Waarschuwing: SSH versie 1 mogelijk toegestaan!

Om dit probleem op te lossen, moeten we het sshd_config-bestand bewerken, het belangrijkste configuratiebestand voor de sshd-service. De locatie zal soms anders zijn, maar het is meestal in /etc/ssh/. Open het bestand terwijl u bent aangemeld als root.

opmerking: pas op, als je dit verknoeit, kun je niet meer naar je server sshten...

vi /etc/ssh/sshd_config

Zoek deze sectie in het bestand, met daarin de regel met Protocol erin. Hier zit het probleem ... we moeten de sshd-service expliciet vertellen om alleen versie 2 te gebruiken.

#Poort 22
#Protocol 2,1
#ListenAddress 0.0.0.0
#ListenAddress ::

Als de regel is uitgecommentarieerd of beide 2,1 bevat, moet u deze er zo uit laten zien (laat de andere regels met rust)

Protocol 2

Nu moet je de sshd-service opnieuw starten:

/etc/init.d/sshd herstart

U zou die fout-e-mails niet meer moeten krijgen.

Meer verhalen

Zoekformulieren toevoegen aan de Firefox-zoekbalk

Zou het niet cool zijn als u zoekplug-ins voor elk zoekformulier aan de Firefox-zoekbalk zou kunnen toevoegen, in plaats van de plug-in zelf te moeten maken of te wachten tot de site-eigenaar niet meer lui is en er een maakt?

Herstel eenvoudig uw computer met File and Settings Transfer Wizard XP (deel 2)

In deel één van deze tutorial hebben we onze bestanden en instellingen op een netwerkschijf opgeslagen. Laat me u nu laten zien hoe u ze naar uw nieuwe computer kunt overbrengen.

Schakel Windows Agenda uit in Windows Vista

Als u de ingebouwde Windows-agenda niet gebruikt of deze gebruikt om uw Google-agenda weer te geven, is het wellicht interessant om de toepassing uit Windows Vista te verwijderen.

Scan bestanden op virussen voordat u downloadt met Dr.Web

Als u regelmatig bestanden van verdachte sites downloadt, is het waarschijnlijk de moeite waard om te controleren op virussen voordat u downloadt, in plaats van te wachten om te zien of uw reguliere antivirussoftware deze na het downloaden zal opvangen.

Waarom verloopt mijn wachtwoord in Windows?

Een lezer op het forum vroeg gisteren waarom zijn wachtwoord steeds verliep tijdens zijn Windows Vista-installatie, dus hier is het antwoord voor iedereen: Windows XP Professional, Windows Vista Business en Windows Vista Ultimate hebben allemaal een ingebouwde functie waarmee gebruikersaccounts een wachtwoord verlopen.

Het vinden van RSS-abonnees telt via Apache-logboeken

Als je hebt geweigerd een dienst als FeedBurner te gebruiken om je RSS-feeds te verwerken, vraag je je misschien af ​​hoeveel abonnees je eigenlijk hebt. Dit werkt ook goed voor het vinden van het aantal abonnees voor specifieke categorieën of opmerkingen op uw site, die u normaal gesproken niet via FeedBurner zou gebruiken.

Voorkomen dat Windows Update de slaap-/afsluitknop kapt

Als een fervent gebruiker van de slaapfunctie op mijn laptop, was ik meer dan geïrriteerd door de gewoonte van Windows 7 of Vista om de slaap-/afsluitknop te veranderen in een knop Updates installeren en afsluiten wanneer er updates van Windows Update zijn.

Eenvoudig ISO-afbeeldingen branden met ISO Recorder V2

Mijn favoriete applicatie om ISO-images te branden is ISO Recorder V2. Ik gebruik deze applicatie al een paar jaar en vind het leuk omdat het zo eenvoudig en gratis is (hoewel donaties graag worden geaccepteerd).

Snelle tip: Google Talk Sidebar gebruiken in Firefox

In plaats van de Google Talk-client te gebruiken die is ingesloten in Gmail, waarom zou u deze dan niet in uw zijbalk gebruiken? Dankzij de gTalk-zijbalkextensie kunnen we precies dat doen.

Linux-tip: hoe weet u of uw processor VT ondersteunt

Virtualization Technology (VT) is een reeks verbeteringen aan nieuwere processors die de prestaties voor het uitvoeren van een virtuele machine verbeteren door een deel van het werk over te hevelen naar de nieuwe cpu-extensies. Zowel AMD als Intel hebben processors die deze technologie ondersteunen, maar hoe weet je of je systeem het aankan?