Republikeinen zijn terug van plan om rechtstreeks naar mobiel voicemail te bellen

AOL

Iedereen vindt het leuk om robocalls te krijgen, toch? Want als er iets is dat iedereen vertrouwt, dan is het wel een geautomatiseerd systeem dat je iets verkoopt wat je absoluut niet nodig hebt. Helaas lijkt het erop dat er een heel nieuw front in de oorlog tegen telemarketeers zou kunnen ontstaan ​​als de RNC zijn zin krijgt. Recode meldt dat het Republikeinse Nationale Comité is overgestapt om een ​​systeem te ondersteunen waarmee adverteerders oproepen in uw voicemail kunnen dumpen. Ja.

Het probleem draait om een ​​technologie genaamd 'Ringless Voicemail', waarmee bedrijven, zoals de naam al zegt, voicemailberichten kunnen achterlaten zonder je telefoon te hoeven bellen. De wet op de bescherming van de telefoonconsumenten van 1991 regelt het bellen met autokiezers tussen 08.00 uur en 21.00 uur en vereist naleving van de bel-me-niet-lijsten. Maar aangezien Ringless Voicemail niet echt een telefoongesprek voert - met rinkelen - denken marketingbedrijven dat het is vrijgesteld van de TCPA.Als gevolg hiervan wordt de FCC gevraagd om te beslissen of de TCPA methoden omvat om spammers uw voicemail te laten vullen zonder uw medeweten. Consumentengroepen hebben zich aangesloten bij de FCC en zeggen dat de technologie op dezelfde manier werkt als een sms-bericht, dat al onder de TCPA valt. Bovendien zegt een alliantie van groepen, waartoe ook het Nationaal Consumenten Centrum behoort, dat de berichten 'net zo opdringerig, duur en vervelend' zijn als gewone telefoontjes.

Aan de andere kant hebben we het Republikeinse Nationale Comité, dat zegt dat het geen telefoontje is omdat er geen aanklacht is en niet wordt overgegaan. Bovendien, omdat de RNC van plan is het systeem te gebruiken, als de FCC het zou reguleren, zou de commissie vrij snel met een eerste wijzigingsstrijd worden geconfronteerd.

Natuurlijk zal het interessant zijn om te zien waar FCC-chef Ajit Pai valt over de kwestie, gezien zijn staat van dienst en persoonlijke overtuigingen. Aan de andere kant, op 5 mei, hield Pai een toespraak waarin hij zei dat 'robocalls' de meest voorkomende bron van klachten van consumenten bij de Commissie zijn.

Aanbevolen verhalen

LeEco ontslaat personeel, zal aanwezigheid in de VS terugdringen

Op zoek naar een smartphone of tv van de Chinese elektronicagigant? Het is beter om snel te handelen, aangezien het bedrijf personeel ontslaat en van plan is de marketinginspanningen te beperken.

Conservatieven zijn van plan om Britse Facebook-gebruikers hun tienerposts te laten vernietigen

Theresa May belooft harder op te treden op Facebook en Twitter als onderdeel van haar plan voor het recht op onschuld.

Republikeinen in Californië willen financiering van hogesnelheidstreinen blokkeren

De groep noemt de kostenoverschrijdingen van het project en het gebrek aan particuliere financiering.

Hoe Robocalls en Telemarketeers te blokkeren?

Moderne robocalls zijn niet alleen telemarketeers die u iets proberen te verkopen. Het zijn vaak oplichters die u proberen te misleiden om afstand te doen van uw geld of identiteitsgegevens. Dus hoe voorkom je dat ze binnenkomen?