Reorganiseer uw taakbalkknoppen en systeemvakpictogrammen in XP/Vista

Of je nu schermafbeeldingen maakt van een deel van je bureaublad of gewoon liever twee apps die je gebruikt naast elkaar op de taakbalk hebt staan, het kan erg frustrerend zijn dat je de taakbalkknoppen niet kunt verplaatsen. Er is een klein hulpprogramma genaamd Taskbar Shuffle dat ons deze kracht en meer geeft.

Eenmaal geïnstalleerd, kunt u eenvoudig slepen en neerzetten om de taakbalkknoppen te reorganiseren.

reorganiseer-uw-taakbalk-knoppen-en-tray-pictogrammen-in-xpvista foto 1U kunt ook de Ctrl-toets ingedrukt houden en de systeemvakpictogrammen reorganiseren ... merk op dat het Outlook-pictogram hier in het midden staat ...

reorganiseer-uw-taakbalk-knoppen-en-tray-pictogrammen-in-xpvista foto 2

En na het verplaatsen is het nu aan de rechterkant voorbij.

reorganiseer-uw-taakbalk-knoppen-en-tray-pictogrammen-in-xpvista photo 3

Het instellingendialoogvenster geeft een heel interessante optie, de mogelijkheid om taken te groeperen maar niet samen te vouwen tot een knop... dus in plaats van dit:

reorganiseer-uw-taakbalk-knoppen-en-tray-pictogrammen-in-xpvista foto 4

U begrijpt dit ... u zult merken dat de drie Windows Live Writer-knoppen zijn gegroepeerd, maar niet geconsolideerd tot een knop.

reorganiseer-uw-taakbalk-knoppen-en-tray-pictogrammen-in-xpvista foto 5

Om deze optie in te stellen, opent u het dialoogvenster Instellingen en kiest u de optie voor groepstaken, maar vouwt u nooit samen in één knop.

reorganiseer-uw-taakbalk-knoppen-en-tray-pictogrammen-in-xpvista foto 6

U zult ook opmerken dat u vensters kunt sluiten met een middelste klik, waardoor de taakbalk werkt als de tabbladbalk van Firefox.

Zeer handig hulpprogramma, en u hoeft het niet per se de hele tijd aan de gang te houden. Start het gewoon op wanneer u de knoppen wilt verplaatsen en sluit het vervolgens.

Taakbalk Shuffle downloaden

Meer verhalen

Maak pictogrammen om de screensaver te starten op Windows 7 of Vista

Lezer Jeffrey schreef met de vraag hoe je een pictogram kunt maken om de schermbeveiliging in Windows Vista op te starten. Deze vraag komt zo vaak voor dat ik dacht dat ik het antwoord voor iedereen zou opschrijven, evenals een downloadbare set snelkoppelingen naar alle standaard screensavers (voor Vista-gebruikers).

Forceer Outlook 2007 om volledige IMAP-items te downloaden

Nadat ik heb geschreven over het instellen van Gmail IMAP in Outlook, heb ik veel feedback gekregen van gebruikers die zich afvroegen hoe Outlook het hele bericht kan laten downloaden in plaats van alleen de koppen. Je zult door een ingewikkelde reeks menu's moeten navigeren, maar het is echt vrij eenvoudig.

Zoeken naar rijen met speciale tekens in SQL Server

Toen ik vandaag een programmeerprobleem oploste, merkte ik dat je geen LIKE-zoekopdracht kunt gebruiken voor stringkolommen met speciale tekens zoals % of _ zonder een speciale syntaxis te gebruiken. Het oplossen van het probleem kostte maar een paar minuten, maar het onthouden van de syntaxis is altijd gemakkelijker als je erover schrijft.

Keyboard Ninja: beheer je GTD-taken met Tudumo

Als toetsenbord-ninja ben ik altijd erg ontevreden geweest over de keuzes voor takenlijsten, omdat geen van hen geschikt is voor de sneltoets-enthousiasteling ... totdat ik Tudumo tegenkwam, een geweldige kleine Windows-toepassing die de GTD-methodologie van David Allen volgt.

Versnel Amarok met grote muziekcollecties

Amarok is een geweldige applicatie voor het beheren en afspelen van je muziekcollectie, maar de standaardinstellingen zijn niet geoptimaliseerd voor snelheid als het gaat om grote muziekcollecties. De problemen zijn vooral merkbaar tijdens het gebruik van het zoekvak.

Oplossing voor speciale mappen die terugkeren naar het standaardmappictogram in Windows Vista

Mijn inbox is overspoeld met mensen die vragen waarom de mooie pictogrammen in hun gebruikersmap steeds weer gewone mappictogrammen worden en wat ze kunnen doen om het te repareren. Nadat ik het eerste artikel over de map Muziek had geschreven, besloot ik om alle informatie in één artikel te stoppen.

Alternatief voor echte spelers

Ik was vandaag aan het browsen naar een website die eigenlijk vereiste dat ik Real Player geïnstalleerd had. Echte speler? Ik zou die vervelende Spyware/resource-zwijn zeker niet op mijn pc zetten. Toen herinnerde ik me dat ik een versie van QuickTime Lite had geïnstalleerd om sites te bekijken die dat nodig hadden, dus ik dacht dat er een coole zou zijn

Toon twee tijdzones in uw Outlook 2007-agenda

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.

Handmatig journaalboekingen opnemen in Outlook 2007

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.

Maak pictogrammen voor afsluiten / opnieuw opstarten / vergrendelen in Windows 7 of Vista

Als je het nieuwe afsluitmenu van Windows Vista niet leuk vindt, ben je waarschijnlijk in de meerderheid. Een alternatieve optie is om pictogrammen te maken waarmee u uw computer kunt afsluiten, vergrendelen of opnieuw opstarten zonder dat u hoeft te rommelen met dat stomme pop-upmenu.