Redbox wedt dat dvd-verhuurkiosken een comeback maken

Lynne Gilbert via Getty Images

Redbox heeft jarenlang geprobeerd zijn afhankelijkheid van schijfverhuur te verminderen, en niet zonder reden. Je hebt niet veel reden om bij een kiosk te huren als online video (inclusief van Redbox) slechts een hartslag verwijderd is. Dat betekent echter niet dat het bedrijf het idee opgeeft, sterker nog, het heeft zich gewoon opnieuw gecommitteerd aan het concept. CEO Galen Smith heeft onthuld dat Redbox in totaal 1.500 nieuwe dvd-kiosken in de VS zal toevoegen, en nog meer in 2018. Zie dit niet als een poging om te doen alsof internet niet bestaat, let wel. In plaats daarvan gaat het om een ​​slimmer gebruik van middelen.

Het is waar dat Redbox de afgelopen vier jaar duizenden kiosken heeft getrokken. Smith zegt echter dat dit allemaal 'slecht presterende' machines waren. De nieuwe hardware gaat in theorie naar locaties waar ze meer kans hebben om winst te maken... en Redbox is nog steeds behoorlijk winstgevend, volgens de CEO. Dat en de nieuwe bedrijfsstructuur wekten een deel van de verwachtingen. Sinds een private equity-onderneming (Apollo Global Management) eind 2016 Redbox-moeder Outerwall kocht, is Redbox een meer onafhankelijke onderneming geweest zonder de druk die het voorheen had. Het kan zoveel investeren als het nodig heeft, en het kan zich meer richten op de ruwe cashflow van elke kiosk.De uitdaging is natuurlijk om ervoor te zorgen dat die kiosken iets bieden wat je niet kunt krijgen door Netflix of iTunes op te starten. Smith merkt op dat Redbox nog steeds felbegeerde huurovereenkomsten heeft voor de meeste grote filmdistributeurs (Disney is de opmerkelijke uitzondering, maar Redbox kan de schijven nog steeds kopen), en het betalen van $ 1,50 tot $ 2 voor fysieke huur verslaat een paar dollar via een op download gebaseerde verhuur dienst. Het gevaar kan simpelweg zijn dat mensen zich niet bewust zijn van Redbox. Het plant een hernieuwde marketingpush, maar het kan voor Redbox moeilijk zijn om uw aandacht te trekken als u graag op uw bank zit.

Aanbevolen verhalen

KeyMe wil slotenmakers in meer steden vervangen door kiosken

De nieuwe kiosken van KeyMe kunnen vrijwel elk type sleutel kopiëren voor veel minder dan een traditionele slotenmaker.

Toyota lanceert verhuurservice voor rehabilitatierobots

De bevolking wordt ouder en op een dag zullen we meer behulpzame robots dan voertuigen nodig hebben. Toyota maakt nu plannen voor deze toekomst.

WinX DVD Video Software 4-in-1 Pack Black Friday Special [Gesponsord]

Koop WinX DVD Ripper Platinum afzonderlijk >>