Rechtszaak beweert dat Uber mensen met een handicap discrimineert

AOL/Steve Dent

Uber lanceerde in 2014 een aantal nieuwe programma's voor mensen die rolstoelen gebruiken. UberAssist is een manier om een ​​UberX-chauffeur te begroeten die getraind is in toegankelijkheid en wiens auto een opvouwbare rolstoel kan vervoeren. UberWAV stuurt je een echt toegankelijk voertuig met een oprit aan de achterkant en veiligheidsvoorzieningen voor rijders met toegankelijkheidsbehoeften. Deze programma's zijn helaas alleen beschikbaar in een handvol grotere markten zoals New York, Washington DC of Portland. Bovendien heeft Uber deze diensten mogelijk niet op gelijke wijze geleverd aan passagiers die ze nodig hebben, zelfs niet in steden waar deze programma's bestaan. Het in Washington, DC gevestigde Equal Rights Center (ERC) klaagt Uber aan voor het weigeren van gelijke toegang tot mensen met een handicap, en beweert dat het bedrijf in strijd is met Titel 3 van de Americans with Disabilities Act en de DC Human Rights Act.

De organisatie voerde een onderzoek uit waarin de ervaring van klanten met en zonder handicap werd vergeleken. De ERC beweert dat Uber mensen in een rolstoel gemiddeld acht keer langer laat wachten op een toegankelijke oplossing en twee keer zoveel aan tarieven moest betalen. Verder beweert het dat geen van de meer dan 30.000 Uber-auto's in DC in staat is om personen te bedienen die geen opvouwbare rolstoel kunnen gebruiken.'Uber had de macht om diensten in het district te ontwerpen en te implementeren die rolstoelgebruikers in contact brengen met werkgelegenheid en onderwijsmogelijkheden, ondersteunende diensten en culturele evenementen', zegt Michal Allen, een partner bij het bedrijf dat de ERC vertegenwoordigt. 'Het heeft er gewoon voor gekozen om dat niet te doen. Door federale en lokale toegankelijkheidswetten te negeren, ontneemt Uber rolstoelgebruikers de levensveranderende voordelen van de handige, betaalbare, on-demand diensten die Uber levert aan zijn klanten die geen rolstoel gebruiken.'

Dit is ook niet de eerste rechtszaak waar Uber mee te maken krijgt over toegankelijkheid. Een paar rolstoelgebruikers uit Mississippi hebben afgelopen mei een rechtszaak aangespannen, waarin werd beweerd dat Uber geen toegankelijke opties had in de stad Jackson. Een gehandicaptengroep in Chicago heeft Uber afgelopen oktober ook aangeklaagd wegens het overtreden van de rolstoeltoegankelijkheidswetten. We hebben contact opgenomen met Uber voor commentaar en zullen dit bericht bijwerken met hun antwoord.

Aanbevolen verhalen

Je kunt een Uber bestellen voor degenen die de app mijden

Uber voegt een nieuwe functie toe waarmee je een afhaling kunt regelen voor vrienden, familie en zelfs Uber-boycots. Hoewel een bestaande optie om een ​​andere pick-up in te stellen...

WannaCry is dood (voorlopig): hoe u uzelf kunt beschermen tegen de volgende ransomware-aanval

Lees dit om meer te weten te komen over de WannaCry ransomware-crisis en wat u nodig heeft om te beschermen tegen toekomstige aanvallen.

Een piraterijproces scheurt de add-ongemeenschap van Kodi uit elkaar

ZemTV, Phoenix en Salts zijn allemaal niet beschikbaar omdat de juridische druk toeneemt.

Uber reageert op beweringen dat het in rekening brengt wat 'u bereid bent te betalen'

Transparantie is de sleutel om rijders en chauffeurs te laten weten hoe het allemaal werkt.