Rechtszaak beweert dat Bose draadloze hoofdtelefoons je bespioneren

Soms luister je naar jongensbands uit de jaren 90 terwijl er niemand in de buurt is, maar je maakt waarschijnlijk niet reclame voor dat vuile kleine geheim aan anderen. Maar als je een dure draadloze Bose-koptelefoon hebt, is je geheim misschien bekend.

Een class-action rechtszaak die dinsdag in Chicago is aangespannen, beweert dat het bedrijf in het geheim alle muziek- en audiobestanden (inclusief radio-uitzendingen, podcasts en lezingen) verzamelt en opneemt die zijn klanten afspelen via hun Bose draadloze hoofdtelefoon. Bovendien beweert de rechtszaak dat Bose deze gegevens, samen met andere persoonlijke identificatiegegevens, deelt met derden zonder medeweten of toestemming van zijn klanten.De rechtszaak stelt dat deze actie niet alleen 'een totale minachting aantoont voor de privacyrechten van consumenten', maar ook 'een groot aantal staats- en federale wetten schendt'.

'Iemands persoonlijke audioselecties … geven ongelooflijk veel inzicht in zijn of haar persoonlijkheid, gedrag, politieke opvattingen en persoonlijke identiteit', stelt de aanklacht. 'Bijvoorbeeld, een persoon die naar moslimgebedsdiensten luistert... is zeer waarschijnlijk moslim, een persoon die luistert naar de 'Ashamed, Confused, And In the Closet Podcast' is zeer waarschijnlijk een homoseksueel die een ondersteuningssysteem nodig heeft, en een persoon die luistert naar de hiv/aids-podcast van The Body is zeer waarschijnlijk een persoon bij wie de diagnose hiv of aids is gesteld.'

Volgens de klacht verzamelt het bedrijf deze gegevens via de Bose Connect-app, waarmee mensen de muziek kunnen bedienen die wordt afgespeeld via hun Bose-hoofdtelefoon en -luidsprekers vanaf een smartphone. De app werkt met Bose QuietComfort 35, SoundSport Wireless, Sound Sport Pulse Wireless, QuietControl 30, SoundLink Around-Ear Wireless Headphones II en SoundLink Color II-apparaten.

Volgens de klacht neemt Bose continu alle inhoud op die gebruikers vanaf hun smartphones naar hun draadloze hoofdtelefoon sturen, zoals de namen van de muziek en audiotracks, en deelt deze informatie vervolgens automatisch met derden, waaronder een datamining- en analysebedrijf genaamd Segment.

Verwant

  • De beste draadloze hoofdtelefoons van 2017De beste draadloze hoofdtelefoons van 2017

De rechtszaak beweert dat Bose 'nooit toestemming heeft gekregen van een van haar klanten voordat ze hun media-informatie hebben gecontroleerd, verzameld en verzonden'. Bovendien zou het bedrijf 'zijn feitelijke gegevensverzamelingsbeleid voor zijn klanten hebben verborgen'.

Bose reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van PCMag om commentaar.

De klacht specificeert geen schadevergoeding, maar zegt dat het 'bedrag in de controverse' $ 5 miljoen overschrijdt.

Aanbevolen verhalen

Zelfs kleine draadloze providers willen hun eigen internet-tv-service

Regionale provider C Spire neemt het op tegen Comcast, AT&T en Verizon met zijn nieuwe dienst.

Yahoo misbruikte miljoenen bestemd voor humanitaire hulp, claims in rechtszaken

De Yahoo Human Rights Trust was bedoeld om Chinese dissidenten te helpen.

Zijn claims over de levensduur van laptops nep?

Een technische website voor consumenten ontdekte dat pc-fabrikanten de levensduur van de batterij overschatten, maar het kan een uitdaging zijn om het op een zinvolle manier te meten.

Marshall monitor-koptelefoon heeft een batterijduur van 30 uur

Marshall biedt een klassieke uitstraling en de mogelijkheid om nog steeds een koptelefoonaansluiting te gebruiken als het je lukt om al die batterijduur te verbranden.

Doppler Labs klaagt Bose aan wegens naam en technologie 'Hearphones'

Het beweert dat Bose een partnerschap nastreefde om meer te weten te komen over zijn bedrijfsplannen.