Razer's 2017 Blade Pro heeft een nieuwe CPU en THX-certificeringen

Razer

Als je sinds december naar een van Razers 'professionele gaming-laptops' kijkt, wil je nog even wachten. Dat komt omdat het bedrijf vandaag heeft aangekondigd dat het een nieuwe versie van zijn vlaggenschiplaptop, de Blade Pro, uitbrengt. Het beschikt nu over een quad-core Intel i7 CPU van de zevende generatie en sneller RAM-geheugen dan het model van vorig jaar. Bovendien heeft het nieuwe model de THX-certificering behaald voor zowel video als audio.

Het videocertificeringsproces van THX werd gebruikt om de resolutie, kleurnauwkeurigheid en afspeelprestaties van de laptop te kalibreren en te testen. De geluidscertificering meet de uitgangsspanning, frequentierespons, vervorming, signaal-ruisverhouding en overspraak. Dat geldt zowel voor de ingebouwde speakers zelf als voor de koptelefoonuitgang. De videomogelijkheden van de Blade Pro zijn al van topklasse dankzij de NVIDIA GTX 1080-videokaart en het 4K-scherm, maar de luidsprekers zijn, nou ja, laptopluidsprekers, en er is altijd ruimte voor verbetering als het gaat om laptopaudio.



De THX-certificering garandeert in wezen dat het nieuwe model zo goed mogelijk zal klinken (en eruitzien). In combinatie met de eersteklas hardware van de laptop, bevestigt deze certificering de positie van de Blade Pro als zowel VR/gaming- als ontwerp-/productiemachine.

Behalve de verbeterde CPU en RAM is er sinds het model van vorig jaar niet veel veranderd. De Blade Pro weegt nog steeds 7,7 pond en is minder dan een centimeter dik. Het heeft nog steeds Razer's 'Chroma'-achtergrondverlichting en heeft dezelfde mechanische toetsen met een korte afstand en een 17,3-inch display. En, net als bij het model van vorig jaar, wordt de bijgewerkte Pro geleverd met 32 ​​GB RAM, ondersteunt tot 2 TB externe RAID 0-opslag en biedt zowel USB 3.0- als Thunderbolt 3-poorten.

De nieuwe Blade Pro wordt in april in de VS en Europa te koop aangeboden en wordt later in de maand wereldwijd uitgerold, vanaf $ 4.000 (£ 3.800 / € 4.500).

Galerij: Razer Blade Pro 2017 | 16 foto's

16

  • +12

Aanbevolen verhalen

De beste deals van de Wirecutter: Apple's 15-inch MacBook Pro daalt tot $ 2.070

Andere kortingen zijn beschikbaar voor het Kryptonite Series 2 fietsslot en Eufy RoboVac.

MWC 2017 liet ons de kracht van nostalgie zien

Bedrijven worstelen om op te vallen en strijden om uw aandacht door u te herinneren aan de goede oude tijd.

Hands-on met ZTE's Blade V8 Mini en V8 Lite

De ZTE Blade V8 Mini en Lite zijn niet zo krachtig als hun duurdere broer, maar ze bieden solide specificaties verpakt in een slanke metalen behuizing.

HTC's Vive Deluxe Audio Strap maakt zijn VR-headset comfortabeler De SteamVR-headset heeft nu een ingebouwde hoofdtelefoon en een comfortabelere hoofdmontage. Vergeleken met Playstation VR en de Oculus Rift is HTC's Vive virtual reality-headset een beetje een face-hugger. Het biedt een venster naar prachtige virtuele rijken en biedt bewegingsregistratie op kamerschaal, maar het is gewoon niet erg comfortabel. Binnenkort kan dat veranderen. HTC heeft zojuist aangekondigd dat het een Vive Deluxe Audio Strap maakt om de elastische hoofdband van de headset te vervangen. De nieuwe riem ziet er niet alleen een stuk ergonomischer uit, maar hij sluit ook aan op een van de handigste functies van de Oculus Rift: een ingebouwde hoofdtelefoon. In één oogopslag ziet de nieuwe Vive-hoofdbevestiging eruit als een kruising tussen het geribbelde riemsysteem van de Rift en de verstelbare plastic band van PlayStation VR. Het reikt over de bovenkant van het hoofd van de gebruiker, zoals de bestaande zachte banden van de Rift en de Vive, maar heeft nog steeds een verstelbare maatknop om de band strakker te maken. Dat zou een duidelijke verbetering moeten zijn ten opzichte van de klittenbandverstellers die bij de standaardband worden geleverd. HTC zei niet veel over de meegeleverde hoofdtelefoons van de hoofdband, maar ze lijken een verwijderbare on-ear-oplossing te zijn, niet anders dan wat wordt geleverd met de Oculus Rift. Met andere woorden, je kunt nog steeds je eigen koptelefoon gebruiken als de ingebouwde audio niet naar wens is. Uiteindelijk blijft de HTC Vive hierdoor nog steeds een zwaardere VR-headset dan zijn concurrenten, maar het zou een heel eind kunnen komen om de grootste tekortkoming van de Vive te verhelpen. Hoeveel die reparatie je gaat kosten, hangt nog in de lucht: HTC zegt dat het nieuwe hoofddeksel ergens in het tweede kwartaal zal worden verzonden, maar is nog niet bereid om het prijskaartje te delen.

De SteamVR-headset heeft nu een ingebouwde hoofdtelefoon en een comfortabelere hoofdmontage.